XV-fil (hva det er og hvordan man åpner en)

En fil med XV-filtypen er sannsynligvis en Khoros Visualization Image-fil.

Imidlertid kan noen XV-filer i stedet brukes som containerformat av nedlastingsprogramvaren Xunlei (også kalt Thunder) for å lagre videoinnhold. Disse filtypene er generelt beskyttet på en slik måte at du ikke kan åpne eller konvertere dem ved hjelp av en annen datamaskin enn den som opprettet den.


Hvordan åpne en XV-fil

Khoros Visualization Bildefiler i XV-format kan åpnes med det gratis XnView-programmet.

Xunlei-programmet skal kunne åpne XV-filer som brukes i det programmet, men som vi nevnte ovenfor, er det mulig at de bare kan brukes på samme datamaskin som opprettet dem. Hvis du finner ut at dette er tilfelle for deg, fortsett å lese for å se hvordan du kan konvertere XV-filen til et mer vanlig videoformat for bruk på hvilken som helst datamaskin.

En annen måte å åpne en XV-fil på er å bruke Notepad ++, Windows Notepad eller annen tekstredigerer. Selv om dette ikke vil være nyttig for noen av formatene vi nettopp nevnte, er det i det minste noen få andre formater der ute som bruker XV-utvidelsen, hvorav noen eller alle kan være tekstbasert. Dette betyr at du kan få full bruk av det de inneholder bare ved å åpne dem som du ville gjort med andre tekstfiler.

Med tanke på de mange bruksområdene for denne utvidelsen, kan du oppdage at programmet som åpnes automatisk (hvis noen) når du dobbeltklikker på en XV-fil, ikke er det du vil åpne. Heldigvis er det enkelt å endre. Lær hvordan du endrer filtilknytninger i Windows.


Hvordan konvertere en XV-fil

XnView, det samme programmet ovenfra som kan åpne XV-filer, skal også kunne konvertere XV-filen til et annet bildeformat som JPG, PNG, GIF og andre.

Hvis XnView ikke lar deg konvertere XV-filen til et bildeformat du vil at filen skal være i, må du først konvertere den til et støtteformat ved hjelp av XnView, og deretter importere den filen til et gratis bildekonverteringsprogram som du kan bruke, til slutt, for å lagre filen i det ultimate formatet du var ute etter i utgangspunktet.

For XV-filer som brukes av Xunlei, er XV Converter et gratis, bærbart program som kan konvertere dem til FLV, men hele programmet er på kinesisk. Besøk TechiSky for nedlastingskobling og bildeinstruksjoner om hvordan du legger til XV-filer i programmet og deretter konverterer dem til FLV.

Når du har XV-filen i FLV-format, kan du bruke hvilken som helst av disse gratis videokonverteringene til å lagre FLV-filen til MP4, MKV, AVI eller et annet lignende videoformat.


Kan du fortsatt ikke åpne filen?

Hvis filen din ikke åpnes med programmene som er nevnt ovenfor, kan det hende du leser feil filtypen. Dobbeltsjekk at du har å gjøre med en XV-fil og ikke noe annet som ser ut som en XVID- eller XVO-fil.

Følg disse koblingene for å åpne og konvertere filformatene.

Legg igjen en kommentar