SFPACK-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

En fil med SFPACK-filtypen er en SFPack Compressed SoundFont (.SF2) -fil. Det ligner på andre arkivformater (som RAR, ZIP og 7Z), men brukes spesielt til lagring av SF2-filer.

Lydfilene i SF2-format som er lagret i en SFPACK-fil er eksempler på lydfiler som ofte brukes i programvare og videospill.

SFPACK-filer.


Hvordan åpne en SFPACK-fil

SFPACK-filer kan åpnes med Megota Softwares bærbare program SFPack gjennom filet > Legg til filer... Meny. Programmet pakker ut SF2-lydfilene som er lagret i SFPACK-filen.

Dette programmet lastes ned i et ZIP-arkiv med tre andre filer. Etter at du har hentet filene fra nedlastingen, er SFPack-programmet den som heter SFPACK.EXE.

SFPack-programmet skal være alt du trenger, men hvis det ikke fungerer, kan du også åpne SFPACK-filen med et generelt filutpakningsverktøy som 7-Zip eller PeaZip.

Når du har hentet SF2-filen fra SFPACK-filen, kan du åpne den med SONAR fra Cakewalk, Native Instruments 'KONTAKT, MuseScore og muligens Propellerheads ReCycle. Siden en SF2-fil er basert på WAV-format, er det mulig at ethvert program som åpner WAV-filer, også kan åpne SF2-filer (men kanskje bare hvis du endrer navnet på filen til .WAV).

Det er mulig at du kan ha en SFPACK-fil som brukes til et helt annet formål, helt uten tilknytning til SoundFont-filer. En ting du kan gjøre er å åpne den med en teksteditor for å se om det er noen form for identifiserbar tekst som kan hjelpe deg med å lære hvilket program som ble brukt til å lage den spesifikke SFPACK-filen. Hvis du kan gjøre det, kan du kanskje undersøke en kompatibel seer for filen.

Hvis du finner ut at et program på din PC prøver å åpne SFPACK-filen, men det er feil program, eller hvis du heller vil at et annet installert program skal åpne SFPACK-filer, kan du endre standardprogrammet for å gjøre den endringen i Windows.


Hvordan konvertere en SFPACK-fil

Siden SFPACK-filer virkelig ligner på andre arkivfiltyper, er det svært lite sannsynlig at du kan konvertere selve filen til et annet format. I tillegg, selv om du kunne, ville det bare være i stand til å konvertere til et annet arkivformat, som egentlig ikke ville være til nytte.

Det du kan være interessert i er imidlertid å konvertere en SF2-fil (som er lagret i SFPACK-filen) til et annet format. Det er noen få alternativer her, avhengig av hvordan du vil fortsette ...

  • Xtrakk bør være i stand til å konvertere SF2 til WAV. En gratis lydkonverter kan da konvertere WAV-filen til et annet lydformat som MP3
  • Polyphone støtter eksport av SF2 til SF3 (som er som en SF2-fil, men bruker OGG-lydformatet i stedet for WAV)
  • SfZed-verktøyet kan lagre en SF2-fil i SFZ
  • Extreme Sample Converter er et annet program som kanskje kan konvertere en SF2-fil

Legg igjen en kommentar