RPM-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

En fil med RPM-filtypen er en Red Hat Package Manager-fil som brukes til å lagre installasjonspakker på Linux-operativsystemer.

Disse filene gir en enkel måte for programvare å distribueres, installeres, oppgraderes og fjernes siden de er "pakket" på ett sted.

Helt uavhengig av hva Linux bruker dem til, brukes RPM-filer også som plugin-filer av RealPlayer-programvaren for å legge til flere funksjoner i programmet.

RPM-akronymet står også for ekstern utskriftsbehandling, men har kanskje ikke noe i det hele tatt å gjøre med datafiler, som når det refereres til måleomdreiningene for frekvensrotasjon per minutt.


Hvordan åpne en RPM-fil

Det er viktig å innse at RPM-filer ikke kan brukes på Windows-datamaskiner som de kan på Linux-systemer. Men siden de bare er arkiver, kan ethvert populært komprimerings- / dekompresjonsprogram, som 7-Zip eller PeaZip, åpne et for å avsløre filene inni.

RPM-filer. Web / Tim Fisher 

Linux-brukere kan åpne RPM-filer med pakkehåndteringssystemet kalt RPM Package Manager. Bruk denne kommandoen, der "file.rpm" er navnet på filen du vil installere:

rpm -i file.rpm

I forrige kommando betyr "-i" å installere filen, slik at du kan erstatte den med "-U" for å utføre en oppgradering. Kommandoen nedenfor vil installere RPM-filen og fjerne eventuelle tidligere versjoner av samme pakke:

rpm -U file.rpm

Se vår guide for bruk av rpm-kommandoen for mer informasjon, eller besøk RPM.org og Linux Foundation.

Hvis filen din er en RealPlayer Plug-in-fil, bør RealPlayer-programmet kunne bruke den, men du kan sannsynligvis ikke åpne filen fra selve programmet. Med andre ord, hvis RealPlayer trenger å bruke denne filen, vil den mest sannsynlig hente den fra installasjonsmappen siden det ikke er menyelement i programmet som kan importere dem.

RMP-filer er stavet nesten identiske med RPM-filer, og de er tilfeldigvis RealPlayer Metadata Package-filer, noe som betyr at du kan åpne begge typene i RealPlayer.


Hvordan konvertere en RPM-fil

Kommandoer som påkaller Linux Alien-programvaren kan brukes til å konvertere RPM til DEB. Følgende kommandoer installerer Alien og deretter bruker den til å konvertere filen:

apt-get install alien
alien -d file.rpm

Du kan erstatte "-d" med "-i" for å konvertere pakken og deretter umiddelbart starte installasjonen.

AnyToISO kan konvertere RPM til ISO-format.

Hvis du vil lagre filen i et annet arkivformat som TAR, TBZ, ZIP, BZ2, 7Z, etc., kan du bruke FileZigZag-nettstedet.

For å konvertere RPM til MP3, MP4 eller noe annet ikke-arkivformat som det, er det best å først trekke ut filene fra arkivet. Du kan gjøre det med et dekompresjonsprogram som vi nevnte ovenfor. Så når du har tatt MP3 (eller hvilken som helst fil) ut av RPM-filen, bruker du en gratis filkonverterer på disse filene.

Selv om det ikke har noe å gjøre med filtypene som er nevnt på denne siden, kan du også konvertere omdreininger per minutt til andre målinger som hertz og radianer per sekund.


Kan du fortsatt ikke åpne filen?

På dette punktet, hvis filen din ikke åpnes selv etter å ha fulgt trinnene ovenfor eller installert en kompatibel RPM-filåpner, er det en god sjanse for at du ikke egentlig har å gjøre med dette formatet. Det mest sannsynlige tilfellet er at du har lest feil filtypen feil.

Det er mange filer som deler lignende filendelsesbokstaver, men som faktisk ikke er relatert til Red Hat eller RealPlayer. EPM er et eksempel, og det samme er RPP som er en REAPER Project ren tekstfil som brukes av REAPER-programmet.

RRM er et lignende suffiks som brukes til RAM Meta-filer. I likhet med RPP ser de to ut som de sier RPM, men de er ikke de samme og åpner derfor ikke med de samme programmene. Imidlertid kan en RMM-fil i dette tilfellet faktisk åpnes med RealPlayer siden det er en Real Audio Media (RAM) -fil - men den fungerer ikke med Linux.

Hvis filen din ikke ender med disse filtypene, kan du bruke Google eller Web til å undersøke selve utvidelsen for å lære mer om programmene som kan brukes til å åpne eller konvertere den.


Legg igjen en kommentar