XFDF-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

En fil med XFDF-filtypen er en Acrobat Forms Document-fil som lagrer informasjon som kan brukes av en PDF-fil, som verdiene i dokumentets forskjellige former. XFDF-filen setter inn dataene direkte i PDF-filen.

For eksempel, hvis flere skjemaer i en PDF skal fylles ut med brukerens informasjon, kan den først hentes fra en database som inneholder brukerens informasjon og lagres i XFDF-format slik at PDF-filen kan bruke den.

FDF-filer ligner på XFDF-filer, men bruker PDF-syntaks i stedet for XML-formatering.

Observer skillet mellom XFDF- og XFDL-filer. Se nederst på denne siden for noen andre filutvidelser som ligner på XFDF.


Hvordan åpne en XFDF-fil

XFDF-filer kan åpnes med Adobe Acrobat eller PDF Studio, eller gratis med Adobe Reader.

Hvis disse programmene ikke er nyttige, kan du prøve å bruke en gratis tekstredigerer. Hvis filen åpnes som et tekstdokument, kan du bruke teksteditoren til å lese eller redigere filen. Men selv om det meste av teksten er uleselig, kan du kanskje finne noe nyttig i teksten som beskriver formatet den er i, som du deretter kan bruke til å finne en kompatibel åpner eller redigeringsprogram for filen.

Hvis programmet som åpner XFDF-filen ikke er det programmet du vil bruke filen med, velger du et annet program for å åpne filen når du dobbeltklikker på den.


Hvordan konvertere en XFDF-fil

Du kan ikke konvertere en XFDF-fil til PDF fordi de to ikke er like i så måte. En XFDF-fil brukes av PDF-filen, men kan teknisk sett ikke eksistere i PDF-format.

Siden XFDF-filen allerede er i XML-format, trenger det ikke egentlig å gjøres å "konvertere" den til XML. Hvis du vil at filen skal ende med .XML-filtypen, kan du bare gi nytt navn til .XFDF-delen av filnavnet til å være .XML.

Prøv fdf2xfdf for å konvertere FDF til XFDF.

For å konvertere XFDF til noe annet format, kan det hende du har hell med en gratis filkonverterer, men sjansen er stor for at den egentlig ikke skal være i noe annet format enn det den allerede er i, siden den bare er nyttig i sammenheng med PDF-filer.

Å lage en XFDF- eller FDF-fil fra en PDF gjøres med Acrobat. Se Adobes hjelpedokument for detaljer.


Kan du fortsatt ikke åpne filen?

Hvis filen din ikke åpnes på dette tidspunktet, er det en god sjanse for at du leser feil filtypen feil. Noen filer bruker en lignende filtypen, men det betyr ikke nødvendigvis at filformatene i det hele tatt er like.

XWDF er et eksempel der det er et VooPoo Firmware Update Data-filformat som til tross for at det ser ut til å være relatert til XFDF-filer på grunn av lignende utvidelse, ikke kan brukes med programmene nevnt ovenfor.

Noen andre inkluderer XSD og FDX.

Legg igjen en kommentar