XVO-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

En fil med XVO-filtypen er en ratDVD intern videofil som brukes av ratDVD DVD-rippingsprogramvaren.

En rekke filer følger vanligvis XVO-filer, som XML-, IFO- og VSI-filer, som alle er inkludert i en AV_TS-mappe og deretter komprimert ZIP til et format som ratDVD-programvaren kan gjenkjenne.


Hvordan åpne en XVO-fil

XVO-filer er de faktiske videofilene som utgjør en .RATDVD-fil. Når XVO-filer er inkludert i dette .RATDVD-format, dekomprimerer ratDVD-programvaren RATDVD-filen for å bruke innholdet til å lage en DVD.

Så for å være klar, åpner ikke XVO-filene seg selv i ratDVD-programmet med mindre de eksisterer i .RATDVD-filformatet.

For å bruke XVO-filer med ratDVD, må du komprimere AV_TS-mappen (den som inneholder XVO og andre filer) og Version.XML-filen sammen (XML-filen skal eksistere utenfor AV_TS-mappen) med ZIP-komprimering, og deretter gi nytt navn til. ZIP-fil til en .RATDVD-fil.

Du kan bruke et gratis zip / unzip-program som 7-Zip for å lage en ZIP-fil, men bare vær sikker på at kompresjonsnivået er satt til "ingen" slik at dataene bare lagres i en .ZIP-fil og faktisk ikke komprimeres .


Hvordan konvertere en XVO-fil

Mens en XVO-fil er en videofil, kan den ikke konverteres av de fleste gratis filomformere fordi den bare er en del av en ekstrahert .RATDVD-fil. Det er ikke noe reelt behov for å konvertere bare XVO-filen til noe annet.

I stedet, når du har brukt metoden beskrevet ovenfor for å lage .RATDVD-filen ut av XVO-filene dine, kan du bruke ratDVD-programvaren til å konvertere .RATDVD-filen tilbake til DVD-format (se denne veiledningen). Deretter bør du kunne bruke en gratis videokonverterer til å konvertere de resulterende VOB-filene til et filformat du er mer kjent med, som MP4, MKV, ISO, etc.


Kan du fortsatt ikke åpne filen?

Hvis filen din ikke åpnes ved å bruke instruksjonene ovenfor, er den sannsynligvis ikke relatert til ratDVD. Dette kan skje hvis du har lest feil filtypen, noe som faktisk er ganske enkelt å gjøre.

For eksempel deler VX_-filer to av de samme filtypenes bokstaver som vi ser med XVO-filer, men de er faktisk helt ubeslektede. VX_-filer er komprimerte virtuelle enhetsdriverfiler som Windows-operativsystemet bruker. Du kan ikke åpne en med ratDVD.

Det samme gjelder for XOF, VXD, OVX, XVCT og andre.

XV0-filer er enda vanskeligere siden null på slutten ser ut som bokstaven O. Dette er Lattice XVL Structure-filer som igjen ikke har noe å gjøre med ratDVD.

I alle disse eksemplene må du undersøke filtypen for å lære mer om hvilke programmer som kan åpne eller konvertere dem.


Legg igjen en kommentar