Slik gjenoppretter du iTunes ved hjelp av en sikkerhetskopi

Du har hørt rådene om å sikkerhetskopiere dataene dine, men du vil sette pris på å ha fulgt det råd hvis datamaskinens harddisk mislykkes eller dataene dine er ødelagt. Det gjelder spesielt hvis harddisken din inneholder et enormt iTunes-bibliotek - eller erstatningen i macOS Catalina, musikkbiblioteket - som består av sanger du ikke lett får tilgang til andre steder.

Hvis harddisken din mislykkes, eller du trenger å flytte iTunes-biblioteket til en ny datamaskin, vil du være glad hvis du hadde forutseende for å sikkerhetskopiere iTunes-biblioteket på en ekstern harddisk. Hvis du har en sikkerhetskopi, er det enkelt å gjenopprette iTunes-biblioteket fra en ekstern harddisk. Slik gjør du det:

bildekreditt: simpson33 / iStock / Getty Images Plus

Informasjonen i denne artikkelen gjelder Musikk-appen på Mac-maskiner som kjører macOS Catalina (10.15) og iTunes på macOS Mojave (10.14), macOS High Sierra (10.13), macOS Sierra (10.12) og OS Leopard (10.5) gjennom OS X El Capitan (10.11), samt Windows 10-PCer.


Hvordan gjenopprette en sikkerhetskopi av iTunes eller musikkbiblioteket

  1. Avslutt iTunes (musikk på macOS 10.15) på datamaskinen der du planlegger å gjenopprette sikkerhetskopien av iTunes-biblioteket.

  2. Fest den eksterne harddisken som inneholder iTunes-sikkerhetskopien til datamaskinen din. Ikonet for den eksterne harddisken skal være på skrivebordet eller i Finder på en Mac eller i min datamaskin i Windows. Dobbeltklikk på det eksterne harddiskikonet for å åpne det.

  3. Naviger gjennom harddisken for å finne iTunes backup.

  4. Åpne stedet der du oppbevarer iTunes-biblioteket:

    • På Windows, standardplasseringen til iTunes-biblioteket ditt er i min musikk mappe.
    • På en Mac, standard er i Musikk-mappen din, tilgjengelig via sidefeltet i Finder-vinduet eller ved å klikke på harddisken brukere og klikke på brukernavnet ditt.

  5. Dra iTunes mappen fra den eksterne harddisken til riktig plassering på datamaskinen.

    Hvis det allerede er et iTunes-bibliotek i mappen Musikk / Min musikk, blir du spurt om du vil erstatte det. Hvis du gjør dette, slettes det gamle biblioteket og all musikken i det. Hvis du svarer "ja", kopieres sikkerhetskopien og blir det nåværende iTunes- eller musikkprogrambiblioteket. Du er ferdig.

    Men hvis du ikke vil erstatte det eksisterende iTunes- eller musikkbiblioteket, er det noen flere trinn å ta.

  6. Hvis du ikke erstatter biblioteket og i stedet kopierer sikkerhetskopien til et annet sted på datamaskinen din, må du fortelle iTunes- eller musikkprogrammet hvilket bibliotek du skal bruke. Hold nede Alternativ på en Mac eller Skift på Windows og start iTunes.

  7. Det dukker opp et vindu som ber deg avslutte, opprette bibliotek eller velge bibliotek. Klikk Velg Bibliotek.

  8. Bla gjennom harddisken i popup-vinduet, og finn iTunes-biblioteket du nettopp kopierte fra den eksterne harddisken. Velg en på en Mac iTunes Music mappe. På Windows velger du .itl filen i mappen.

  9. Klikk Velg på en Mac eller Åpen på Windows for å starte iTunes ved hjelp av det nye biblioteket du har gjenopprettet fra sikkerhetskopien.

  10. Koble den eksterne harddisken fra datamaskinen.


Tips for å gjenopprette iTunes-biblioteket fra sikkerhetskopiering

Hvis du har et eldre iTunes-bibliotek som ikke lenger bruker, kan det være lurt å slette det slik at det ikke tar opp diskplass. Før du gjør det, må du bekrefte at det nye biblioteket har alt innholdet i det gamle, slik at du ikke ved et uhell sletter noe du vil ha.

En ekstern harddisk er ikke den eneste måten å sikkerhetskopiere iTunes-biblioteket ditt i disse dager. Du foretrekker kanskje å bruke en iCloud-sikkerhetskopi, eller det kan være lurt å sjekke ut iTunes Match.

Legg igjen en kommentar