AFI-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

En fil med AFI-filtypen er en AOMEI Backupper-fil opprettet av AOMEI Backupper backup-programvare.

AFI-filer inneholder mapper og filer som er sikkerhetskopiert gjennom applikasjonen. Hvis programmet lagrer en sikkerhetskopi av en harddisk, vil det i stedet bruke ADI-filtypen.

Noen AFI-filer kan være Truevision Bitmap Graphic-filer, spesielt hvis filene er små og du mistenker at de er bilder av noe slag.


Hvordan åpne en AFI-fil

AFI-filer som ikke er bilder, må åpnes med et AOMEI Backupper-program, enten den gratis AOMEI Backupper Standard eller den betalte AOMEI Backupper Professional. Slik kan du gjenopprette filene i AFI-sikkerhetskopien til datamaskinen din.

Hvis du ikke dobbeltklikker på AFI-filen, åpner ikke AOMEI Backupper, bør du åpne programmet selv og gå til Gjenopprette kategorien. trykk Sti for å bla etter AFI-filen (eller ADI-filen hvis du trenger å gjenopprette en av dem).

Enkelte AFI-filer kan være beskyttet bak et passord, i så fall må du skrive det inn via AOMEI Backupper før du kan begynne å gjenopprette filene.

Velg deretter sikkerhetskopien fra listen for å vise alle mappene og filene i den. Bare kryss av i boksen ved siden av hver mappe eller fil du vil gjenopprette. Hvis du velger rotmappen helt øverst, vil du kunne velge alt på en gang.

Press neste for å velge hvor filene skal gjenopprettes, og trykk på Start gjenoppretting for å begynne å gjenopprette innholdet i AFI-filen.

IvanView kan åpne AFI-filer som er grafikkfiler, men programmet er bare gratis hvis du får prøveversjonen.

Hvis du finner ut at et program på din PC prøver å åpne AFI-filen, men det er feil program, eller hvis du helst vil at et annet installert program skal åpne AFI-filer, kan du endre standardprogrammet for en bestemt filtype i Windows.


Hvordan konvertere en AFI-fil

AFI-filer som kun brukes med AOMEI Backupper, trenger ikke konverteres til noe annet format. Å prøve å konvertere en kan faktisk ødelegge filen og gjøre at du mister alle sikkerhetskopierte data.

Hvis du har en AFI-fil som er en bildefil, kan du bruke den gratis prøveversjonen av Ivan Image Converter til å konvertere AFI-filen til PNG, TGA, BMP, JPG, TIFF, ICO og noen andre populære bildeformater.

Kan du fortsatt ikke åpne filen?

Hvis du ikke kan åpne filen din, må du sørge for at du leser utvidelsen riktig. Noen filer deler et par av de samme bokstavene som AFI-filer, men åpnes ikke på samme måte, som AVI-, AIFF-, AIF-, AIFC-, AIT- og AIR-filer.

Dobbeltsjekk suffikset på slutten av filen. Hvis det ender med en av disse utvidelsene, følg i stedet den lenken for å lære mer om formatet og hvordan du åpner filen. Hvis filen ikke har noen av disse formatene, kan du undersøke filtypen slik at du finner programmet som er ansvarlig for å åpne den.


Legg igjen en kommentar