ISZ-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

En fil med ISZ-filtypen er en Zipped ISO Disk Image-fil. De er komprimerte, og noen ganger krypterte, ISO-bilder opprettet av EZB Systems for å spare diskplass.

En ISZ-fil kan deles opp i mindre deler slik at dataene kan lagres på flere lagringsenheter, men likevel kobles sammen som en hel fil. Vanligvis lagres den første filen i sekvensen med .ISZ-filtypen, men den andre bruker .i01, den tredje .i02 og så videre.


Hvordan åpne en ISZ-fil

Selv om det ikke er gratis, tilbyr EZB Systems (utviklerne av ISZ-format) programmet UltraISO for ikke bare å lage ISZ-filer, men også å åpne dem. For å åpne en ISZ-fil med UltraISO (til og med prøveversjonen), bruk verktøy > Komprimer ISZ alternativ. Denne prosessen konverterer ISZ-filen til en ISO-fil og setter ISO i samme mappe som ISZ-filen.

Alkohol 120% kan også åpne ISZ-filer, men det er heller ikke et gratis program.

DAEMON Tools Lite og WinMount Free Edition monterer ISZ-filer. Montering betyr at programmet åpner ISZ-filen som om det er en lagringsenhet slik at du kan bla gjennom innholdet.

En rask måte å åpne ISZ-filen med DEAMON Tools Lite på, er for eksempel først å åpne programmet og deretter bruke hurtigmonteringsalternativet for å bla etter og velge ISZ-filen — DEAMON Tools Lite finner et passende diskstasjonsbokstav å bruke og deretter montere ISZ-filen som en virtuell stasjon, noe som betyr at datamaskinen vil tro at dataene er på en plate.

Du kan deretter bla gjennom ISZ-filen som du vil bla gjennom innholdet på en plate, som selvfølgelig er omtrent som å klikke gjennom filer og mapper som er lagret på en flash-stasjon eller datamaskinens harddisk.

Hvis du oppdager at et program på din PC prøver å åpne ISZ-filen, men det er feil applikasjon, eller hvis du heller vil at et annet installert program skal åpne ISZ-filer, kan du se hvordan vi endrer standardprogrammet for en spesifikk filutvidelsesveiledning for gjør den endringen i Windows.


Hvordan konvertere en ISZ-fil

En enkel måte å konvertere ISZ til ISO er å bruke UltraISO-programmet nevnt ovenfor. Det er veldig enkelt å gjøre, og det fungerer selv med prøveversjonen av programmet.

UltraISO lar deg også konvertere ISZ-filen til andre bildefilformater som BIN, NRG, MDF og IMG gjennom verktøy > Konverter menyvalget.

AnyToISO er en annen måte å konvertere en ISZ-fil til det mye mer vanlige ISO-filformatet.

Hvis du vil konvertere filene i ISZ-filen til et annet format (og ikke selve ISZ-filen), bør du først konvertere ISZ til ISO ved å bruke en av metodene som er nevnt, og deretter bruke et gratis zip / unzip-program (som 7 -Zip eller PeaZip) for å trekke ut innholdet ut av ISO. Filene som er igjen kan sannsynligvis konverteres ved hjelp av en gratis filkonverterer.

Konvertering av ISZ til et arkivformat som RAR, ZIP, 7Z, etc., gjøres best hvis du først konverterer ISZ til ISO. Deretter kan du bruke et verktøy som CloudConvert for å konvertere ISO til en arkivfil. Et annet alternativ er å bruke et filkomprimeringsprogram som 7-Zip for å trekke ut filene fra ISO og deretter bruke det samme programmet til å komprimere filene til 7Z, ZIP, etc.


Kan du fortsatt ikke åpne filen?

Det første du bør sjekke er at filtypen virkelig leser ".ISZ" og ikke noe lignende som .SZ, som er filtypen som tilhører Winamp Classic Skin Download-filer. Filutvidelsene er like, men de har ingenting å gjøre med hverandre — SZ-filer åpne med Winamp.

Legg igjen en kommentar