GHO-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

En fil med GHO-filtypen er en Norton Ghost Backup-fil.

GHO-filer er fulle sikkerhetskopier av en hel enhet, vanligvis en harddisk, opprettet ved hjelp av det nå avviklede Norton Ghost-programmet fra Symantec. Etter at programvaren ble avsluttet i 2013, kan GHO-filer opprettes ved hjelp av Symantec Ghost Solution Suite.

Noen GHO-filer er ledsaget av GHS-filer, som er delfiler som brukes til å lagre diskbilder på mindre lagringsenheter.


Hvordan åpne en GHO-fil

GHO-filer kan åpnes med Symantec Ghost Solution Suite. For et gratis program som kan åpne GHO-filer, eller hvis du ikke har den programvaren, bruk Ghost Explorer. Det er et bærbart program som lar deg trekke ut bestemte filer og mapper fra GHO-filen og lagre dem til en tilpasset destinasjon.

Hvis du finner ut at et program på din PC prøver å åpne GHO-filen, men det er feil program, eller hvis du heller vil at et annet installert program skal åpne GHO-filer, kan du endre standardprogrammet for en bestemt filtype i Windows.


Hvordan konvertere en GHO-fil

GHO-filer kan gjenopprettes til en datamaskin ved hjelp av programvaren som opprettet GHO-filen, som Ghost Solution Suite. Du kan imidlertid ikke behandle GHO-filen som en installasjonsplate og bruke den til å installere et operativsystem.

For eksempel, selv om et ISO-bilde som er brent til en plate, kan brukes til å installere Windows på en harddisk, kan du ikke konvertere GHO-filen til ISO og bruke den til å installere Windows (eller macOS, etc.). Med andre ord, du kan ikke gjenopprette GHO-filen ved å konvertere den til en ISO-fil og deretter starte den på samme måte som når du installerer et operativsystem.

Du kan imidlertid konvertere GHO til VHD hvis du vil at filen skal være i Virtual PC Virtual Hard Disk filformat. For å gjøre det, se Simon Rozmans veiledning.


Kan du fortsatt ikke åpne filen?

Det er viktig å sørge for at filen din slutter med .GHO filtypen før du prøver å åpne den med en GHO filåpner. Noen filer bruker en veldig lik filtype som kan gjøre det enkelt å forveksle et annet format med Norton Ghost Backup-filformatet.

For eksempel er GHB-filer Lego Ghost Path-filer som ved første øyekast kan se ut til å være relatert til GHO-filer på en eller annen måte. Hvis du prøver å åpne en GHB-fil i et Symantec-program, vil det imidlertid ikke gjøre det du forventer, og det samme gjelder omvendt fordi Lego Racers-videospillet (som bruker GHB-filer) har ingenting å gjøre med Norton Ghost Backup filer.

GLO er en annen som kan forveksles for GHO. RoboHelp Glossary-filer bruker denne filtypen, så å åpne en med Ghost Explorer ville ikke være nyttig. HGT er et lignende eksempel.

Hvis du ikke egentlig har en GHO-fil, må du dobbeltsjekke suffikset på slutten av filen og undersøke bokstavene og / eller tallene for å lære mer om programmet du trenger for å se eller konvertere det.


Legg igjen en kommentar