MAT-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

En fil med MAT-filtypen er sannsynligvis en Microsoft Access Table Shortcut-fil som brukes til å raskt åpne et bord uten å måtte åpne MS Access-programmet.

MathWorks MATLAB-programmet bruker også MAT-filer, men som en beholder for å holde data som funksjoner og variabler.

MAT-filer kan i stedet brukes i 3D-designprogramvare for å lagre ting som teksturer og bilder. Disse MAT-filene kalles 3ds Max Materials-filer, Vue Material-filer eller V-Ray Materials-filer.

MAT-filer er ikke det samme som .MATERIAL-filer, som er Rigs of Rods Texture Reference-filer som brukes med Rigs of Rods 3D-simulatorspill. Atomic Combat Saved Game-filer er et annet filformat som har en lignende filtype på .MATO, men de filtypene åpnes med Atomic Combat.


Hvordan åpne en MAT-fil

MAT-filer som er Microsoft Access-snarveifiler, kan opprettes ved å dra en tabell ut av Access og til skrivebordet eller til en annen mappe. Microsoft Access må installeres for å kunne bruke dem.

MathWorks MATLAB kan åpne MAT-filer som brukes av det programmet.

Hvis MAT-filen din ikke har noen av formatene ovenfor, kan det i stedet være en Materials-fil som brukes i 3D-designprogramvare. Autodesk's 3ds Max og E-on Vue bruker MAT-filer. Chaos Groups V-Ray-plugin kan laste MAT-filer til 3ds Max og MAXON CINEMA-programvare.

Unity-spillmotoren kan også bruke MAT-filer.

Bruk en friteksteditor for å åpne MAT-filen hvis ingen av programmene ovenfor fungerer for deg. Det er mulig at et annet program opprettet det og lagret informasjonen i en ren tekstfil. Dette er ikke tilfelle for noen av de ovennevnte tilfellene, men det kan være for deg.

Hvis du oppdager at et program på datamaskinen prøver å åpne MAT-filen, men det er feil applikasjon, eller hvis du heller vil at et annet installert program skal åpne MAT-filer, kan du se hvordan vi endrer standardprogrammet for en spesifikk filutvidelsesguide for å lage det endring i Windows.


Hvordan konvertere en MAT-fil

Det er ingen måte å konvertere en Microsoft Access Table Shortcut-fil, og det er heller ingen grunn til å ønske å konvertere denne typen MAT-fil.

Imidlertid kan MAT-filer som brukes i andre programmer som Materials-filer sannsynligvis konverteres. Dette er sannsynlig mulig gjennom programmet som bruker filen.

Så hvis du for eksempel vil konvertere en MAT-fil som brukes med E-on Vue, bør du kunne åpne filen i det programmet og lagre den åpne MAT-filen i et annet format. Dette er normalt mulig skjønt a Lagre som or Eksport alternativet i filet menyen.

Hvis du ønsker å konvertere 3ds Max Materials-filer til et format som støttes av tidligere versjoner av programvaren, kan du se disse instruksjonene.

MATLAB kan konvertere en MAT-fil til CSV. Se instruksjonene på MATLAB Answers hvis du trenger hjelp, samt denne dokumentasjonen på csvwrite. Følg den samme MATLAB Answers-lenken for å søke rundt på siden hvis du trenger hjelp til å konvertere MAT til TXT eller et annet tekstbasert format.


Legg igjen en kommentar