SZN-fil (hva det er og hvordan man åpner en)

En fil med filendelsen SZN er en HiCAD 3D CAD-fil. SZN-filer brukes av datastøttet designprogramvare kalt HiCAD til å lagre 2D- eller 3D CAD-tegninger.

SZN-tegningsformatet brukes av eldre versjoner av HiCAD, mens nyere versjoner av programvaren bruker SZA- og SZX-filer.


Hvordan åpne en SZN-fil

SZN-filer kan åpnes med ISD Groups HiCAD. Programmet er ikke gratis å bruke, men det er en demo du kan laste ned som også skal gi samme støtte for disse filene.

Den gratis HiCAD Viewer, også fra ISD Group, kan også åpne SZN-filer, men bare hvis de inneholder skyggelagte 3D-modeller. Dette betyr at 2D-modeller eller glassmodeller som er lagret i SZN-format ikke kan åpnes med betrakteren.

På HiCAD Viewer-nedlastingssiden er det to alternativer for hver versjon av programmet. Du kan få 32-biters eller 64-biters versjonen, og ditt valg avhenger av hvilken type datamaskin du har. Det er enkelt å finne ut hvilken versjon du trenger hvis du ikke er sikker på hvilken lenke du skal velge.

Hvis du også jobber med noen andre filtyper som brukes med HiCAD, bør du vite at dette gratis visningsprogrammet kan åpne 2D-tegningsfiler i ZTL-format, pluss SZA-, SZX- og RPA-filer, samt HiCAD Parts and Assemblies-filer i KRP-, KRA- og FIG-format.

Hvis du mistenker at SZN-filen din ikke har noe å gjøre med HiCAD-programvaren eller CAD-tegninger generelt, kan du prøve å åpne den med en friteksteditor. Hvis filen er full av bare tekst, er SZN-filen din bare en tekstfil som kan brukes normalt med hvilken som helst teksteditor. Hvis det meste av teksten er uleselig, kan du se om du kan plukke ut noe som kan identifiseres fra rotet som kan hjelpe deg med å undersøke programmet som opprettet filen din. det er vanligvis også det samme programmet som kan åpne det.

Hvis du finner ut at et program på din PC prøver å åpne SZN-filen, men det er feil program, eller hvis du heller vil at et annet installert program skal åpne SZN-filer, kan du se hvordan du endrer standardprogrammet for en bestemt filtype for å gjøre den endringen. i Windows.


Hvordan konvertere en SZN-fil

HiCAD Viewer-programvaren nevnt ovenfor kan lagre åpne filer i et annet format. Det er sannsynlig at du kan bruke dette programmet til å konvertere SZN-filen til et annet lignende CAD-relatert format.

Det samme gjelder hele HiCAD-programvaren. Jeg er sikker på at i begge filet eller en slags Eksport menyen er alternativet for å konvertere SZN-filen.

De vanligste filformatene kan konverteres ved hjelp av en gratis filkonverterer, men hvis du følger med denne lenken, vil du oppdage at ingen av online-tjenestene eller omformerprogrammene støtter dette SZN-formatet.


Kan du fortsatt ikke åpne filen?

Hvis filen din ikke åpnes som beskrevet ovenfor, er det en god mulighet for at du bare leser filendelsen feil og forvirrer en annen fil for en med SZN-filtypen.

For eksempel er SZN-filtypen veldig lik SZ som brukes av Winamp musikkavspillingsprogramvare som et tilpasset grensesnitt, eller "skin". De to formatene har ingenting å gjøre med hverandre, selv om det er enkelt å blande sammen filtypene.

Hvis SZN-filen ikke ser ut til å være relatert til HiCAD, er det mulig det er en ISZ-fil (Zipped ISO Disk Image) som du har feilaktig som en SZN-fil. De er ikke i slekt, formatmessig, men ligner hverandre ved første øyekast.

Hvis du oppdager at du ikke har en SZN-fil, kan du undersøke den virkelige filtypen for å se hvilke programmer som kan brukes til å åpne eller konvertere filen.


Legg igjen en kommentar