Flytt Mac-hjemmemappen din til et nytt sted

Hjemmappen ligger som standard på oppstartsstasjonen - den samme som huser operativsystemet. Dette er kanskje ikke ideelt. Lagring av hjemmemappen på en annen stasjon kan være et mye bedre valg, spesielt hvis du vil øke ytelsen til Mac-en din ved å installere en SSD (solid state-stasjon) som skal fungere som oppstartsstasjonen.

Si for eksempel at du vil bytte ut oppstartsstasjonen for en mye raskere SSD med en kapasitet på 512 MB - nok til å holde alle dine nåværende data og muliggjøre fremtidig vekst. Den enkle løsningen er å flytte hjemmemappen til en annen stasjon.

Denne artikkelen gjelder enheter som kjører Mac OS X 10.5 eller nyere.


Hvordan flytte hjemmemappen din til et nytt sted

Før du begynner, må du sørge for at du har en sikkerhetskopi, ved å bruke hvilken metode som er din favoritt. For eksempel kan du klone din nåværende oppstartsstasjon, som fremdeles inneholder hjemmemappen din, til en ekstern oppstartbar stasjon. På den måten kan du gjenopprette alt til hvordan det var før du startet denne prosessen, om nødvendig.

Når sikkerhetskopien er fullført, følger du disse trinnene:

  1. Bruk Finder til å navigere til oppstartsstasjonen din /brukere mappe.

    For de fleste er stien /Macintosh HD/brukere.

  2. Velg Hjem mappen og dra den til den nye destinasjonen på en annen stasjon.

    Fordi du bruker en annen stasjon for destinasjonen, vil operativsystemet kopiere dataene i stedet for å flytte dem, noe som betyr at de originale dataene fortsatt vil være på den nåværende plasseringen. Du sletter den opprinnelige hjemmemappen senere etter at du har bekreftet at alt fungerer.

  3. Start systeminnstillinger ved å klikke på system~~POS=TRUNC ikon på dock eller velge system~~POS=TRUNC fra Apple-menyen.

  4. Klikk Brukere og grupper.

    Denne overskriften heter kontoer i Mac OS X 10.6 (Snow Leopard) og tidligere.

  5. Klikk på Låse ikonet og skriv inn administratorpassordet.

  6. Fra listen over brukerkontoer høyreklikker du på kontoen du flyttet hjemmemappen til, og velger Avanserte alternativer fra pop-up menyen. 

    Ikke gjør noen endringer i Avanserte alternativer bortsett fra de som er nevnt her. Dette kan føre til ganske mange uforutsette problemer som kan føre til tap av data eller behovet for å installere operativsystemet på nytt.

  7. Avanserte alternativer ark, klikk Velg, som ligger til høyre for Hjemmekatalog feltet.

  8. Naviger til stedet du flyttet hjemmemappen til, velg den nye hjemmemappen og klikk Åpen.

  9. Klikk OK å avskjedige Avanserte alternativer ark, og lukk deretter system~~POS=TRUNC.

  10. Start Mac-en på nytt. Den skal bruke hjemmemappen på den nye plasseringen.


Kontroller at din nye hjemmemappeplassering fungerer

På dette tidspunktet bør du sørge for at alt fungerer som det skal.

En måte å gjøre dette på er å opprette en testfil i TextEdit og lagre den i den nye hjemmemappen. Sjekk om filen vises på det nye stedet.

Du kan også se på det gamle hjemmestedet. Hvis ikonet ikke lenger er et hus, er det ikke den aktive hjemmemappen lenger. Prøv noen få applikasjoner og Macen din i noen dager. Hvis alt er bra, kan du slette den opprinnelige hjemmemappen.

Selv om det ikke er noe spesifikt krav for at oppstartsstasjonen skal ha en administratorkonto, er det en god ide for generelle feilsøkingsformål. Tenk deg at du har flyttet alle brukerkontoer til en annen stasjon, enten internt eller eksternt, og så skjer det noe som gjør at stasjonen som holder brukerkontiene dine mislykkes. Du kan bruke Recovery HD-partisjonen for å få tilgang til feilsøking og reparasjonsverktøy, men det er lettere å ha en ekstra administratorkonto på oppstartsstasjonen som du bare logger på når en nødsituasjon oppstår.


Legg igjen en kommentar