XPD-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

En fil med XPD-filtypen kan være en PlayStation Store PSP-lisensfil. De brukes til DRM og lastes ned fra Sony PlayStation Store når du laster ned innhold. XPD-filen er nødvendig når du legger filer på en PSP.

Hvis du har en annen type XPD-fil, er det sannsynligvis en XML Pipeline-fil, som er en webside opprettet fra en XML-fil. Denne transformasjonen skjer vanligvis via XSL eller Extensible Stylesheet Language.

En XPD-fil som ikke er i noen av disse formatene, kan i stedet være en SkyRobo-fil eller en XPD Cache-fil, som inneholder informasjon om et 3D-objekt.


Hvordan åpne en XPD-fil

Lisensfiler til PlayStation Store er ikke ment å åpnes, men er påkrevd når du overfører DRM-beskyttede filer og spill til PSP-enheter. Media Go er programmet som bruker dem. Se Sonys hvordan du laster ned PlayStation Store-innhold til PlayStation Portable-veiledningen hvis du trenger hjelp.

Sony støtter ikke lenger Media Go, selv om det har blitt erstattet av det nyere Music Center for PC-programmet. Du kan se forskjellene i disse to programmene i denne sammenligningstabellen.

Hvis XPD-filen du bruker er en XML Pipeline-fil, vil nettlesere som Internet Explorer, Firefox og Chrome åpne filen. Tekstredigerere bør også kunne åpne dem for redigering

SkyRobo-filer kan åpnes med programmeringsprogrammet med samme navn, men vi finner ikke en nedlastingskobling for det.

Autodesk's Maya bruker XPD-filer som XPD Cache-filer. De beskriver plasseringen, geometrien og andre detaljer om 3D-objekter som brukes i Maya.

Hvis du finner ut at et program på din PC prøver å åpne XPD-filen, men det er feil program, eller hvis du helst vil at et annet installert program skal åpne XPD-filer, kan du endre standardprogrammet for en bestemt filtype.


Hvordan konvertere en XPD-fil

De fleste filer kan konverteres ved hjelp av en gratis filkonverterer, men vi tror ikke det er tilfelle for noen av formatene her som bruker XPD-filtypen.

Lisensfiler til PlayStation Store må absolutt være i sitt eksisterende format. Å endre filtypen til noe annet eller endre noe i filen ville ikke være en god ide, for da ville Media Go ikke vite hva de skulle gjøre med filen, og innholdet ville sannsynligvis ikke blitt levert til PSP riktig.

Siden XML Pipeline-filer er XML-baserte tekstfiler, kan de sannsynligvis konverteres til HTML, TXT, XML og andre lignende formater ved hjelp av et tekstredigeringsprogram som Notepad ++.

Hvis du allerede har SkyRobo på datamaskinen din, eller hvis du vet hvor du skal laste ned programmet, kan du prøve å bruke den til å konvertere XPD-filen til et annet format. De fleste programmer som støtter lagring eller konvertering av filer til nye formater, har alternativet i Fil> Lagre som-menyen eller i en Eksporter eller Konverter-meny.

Vi antar ikke at XPD-filer som brukes i Autodesk's Maya-program, kan konverteres til et annet format, men akkurat som med SkyRobo, kan du kanskje gjøre det gjennom Mayas Fil-meny.


Kan du fortsatt ikke åpne filen?

Hvis ingen av disse programmene kan bruke filen din, må du kontrollere at du leser filtypen riktig. Når filutvidelser er stavet på samme måte, betyr det ikke nødvendigvis at de har lignende formater eller at de kan brukes med samme programvare.

Noen eksempler inkluderer XPI, XP3, XPL (LcdStudio Playlist) og XPDL (XPDL Module) filer, som alle deler vanlige bokstaver med .XPD-utvidelsen, men åpner med forskjellige programmer.

Legg igjen en kommentar