Hvordan bruke utklippstavlen på Android-telefoner

fHva det er å vite

 • Marker teksten og hold inne lenge for å velge Kopier. Trykk deretter lenge på et hvilket som helst annet tomt felt for å velge Lim inn dette vil sett inn den kopierte teksten.
 • Du kan få tilgang til og tømme utklippstavlehistorikken din på hvilken som helst Android-telefon ved å bruke utklippstavlebehandling-appene.
 • Vår favorittapp for dette er Clipper Clipboard Manager.

Denne artikkelen forklarer hvordan du bruker Clipper Clipboard Manager for å få tilgang til historikk og tømme utklippstavlen.


Hvordan bruke Clipper Clipboard Manager

Den enkleste måten å få tilgang til utklippstavlen din er å bruke en app for utklippstavlebehandling. Clipper Clipboard Manager er en av de enkleste å bruke. Google Play har imidlertid mange alternativer å velge mellom.

 1. Logg på Google Play og installer Clipper Clipboard Manager-appen.
 2. Når du starter Clipper Clipboard Manager, må du Holde inne lenge og derretter kopiere teksten for å lagre den på utklippstavlen, den vil da først vises i utklippstavlen når du logger inn på appen.

 3. Trykk på de tre prikkene til høyre for utklippstavlen for å åpne en meny med flere alternativer.

 4. I denne menyen kan du se Utsikt, Rediger, Dele, eller Plukke ut oppføringen slik at du kan lime den inn hvor som helst du vil.

 5. Uten en utklippstavlebehandler som Clipper, ville du bare ha tilgang til det siste elementet du kopierte til utklippstavlen. Men en utklippstavlebehandling gir deg tilgang til utklippstavlehistorikken, slik at du kan bruke alt du nylig har lagret der.

Hvordan tømme Android-utklippstavlen

Hvis du bruker Clipper Clipboard Manager, vil du legge merke til at i det du trykker på de tre punktene til høyre for et utvalg, er det en Delete alternativ. Bruk dette for å fjerne utklippstavleelementene.

En annen løsning er å aktivere og bruke Gboard-tastatur som er tilgjengelig på nyere Android-telefoner. Hvis den ikke er tilgjengelig for deg, kan du installere Gboard på Google Play.

 1. Åpne meldingsappen på Android, og trykk på + symbolet til venstre for tekstfeltet.

 2. Velg tastatur ikon. Når tastaturet vises, velger du > symbolet øverst. Her kan du trykke på utklippstavle ikonet for å åpne Android utklippstavlen.

 3. Hvis du aldri har brukt utklippstavlen før på telefonen, vil du se en varsel om å slå på utklippstavlen på Gboard. For å gjøre det, trykk du på Slå på utklippstavlen.

 4. Når utklippstavlen er på, kan du når som helst kopierer noe til utklippstavlen, og deretter kan du trykke  på utklippstavle på Google Android-tastaturet igjen, da vil du se en historie med alle de siste elementene du har lagt til.

 5. For å slette noen av disse elementene fra utklippstavlen, trykker du først på redigere ikonet.

 6. Velg hvert element du vil slette, og deretter trykker du på søppelikon for å slette dem.

 7. Utklippstavlebehandleren som følger med den opprinnelige tastaturappen, avhenger i stor grad av versjonen og merket til Android-telefonen din. For eksempel har Samsung-tastaturet også et verktøy for utklippstavlebehandling. Tastaturet er vanligvis den primære måten å få tilgang til og administrere utklippstavlen din uten en app.

Hvor er utklippstavlen på en Android-telefon?

Når du lagrer tekst på utklippstavlen på Android, lagrer utklippstavletjenesten informasjonen i hovedminet. På Android-telefoner, har du ikke tilgang til dataene direkte på lageret. På Samsung-telefoner eksisterer utklippstavlehistorikken i en fil i / data / Utklippstavle katalogen.

Selv på en Samsung-telefon er filen imidlertid ikke tilgjengelig uten å rote til telefonen. Men du kan fremdeles få tilgang til utklippstavlehistorikken din på hvilken som helst Android-telefon ved å bruke utklippstavle-applikasjoner.

Hvis du bruker en Android som lagrer utklippstavlen i en systemmappe, kan du kanskje se filen ved hjelp av Minimal ADB og Fastboot. Men siden utklippstavlemappen er en rotmappe og kun tilgjengelig med root-tilgang, er det sannsynlig at du ikke kan åpne den selv om du kan se filen med ADB.


Legg igjen en kommentar