WVX-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

En fil med WVX-filtypen er en Windows Media Video Redirector-fil. Det er bare en spilleliste, eller snarvei til en eller flere mediefiler.

WVX-filer brukes til å lagre plasseringen til video- eller lydfiler som skal spilles. Når de åpnes i et kompatibelt program, vil de refererte filene i WVX-filen begynne å spille akkurat som om du manuelt hadde satt dem i kø.

Windows Media Video Redirector-filformatet ligner på andre spillelistefilformater som de som bruker filendelsene M3U8, M3U, XSPF og PLS.


Hvordan åpne en WVX-fil

WVX-filer kan åpnes med Windows Media Player, VLC og GOM Media Player.

Siden WVX-filer bare er vanlige tekstfiler, kan du åpne dem i et program som Notisblokk eller en annen tekstredigerer for å legge til flere referanser. Dette forklares litt mer nedenfor.

Hvis du finner ut at et program på din PC prøver å åpne WVX-filen, men det er feil program, eller hvis du heller vil at et annet installert program skal åpne WVX-filer, kan du endre standardprogrammet for en bestemt filtype i Windows.


WVX-fileksempel

Du kan bygge din egen WVX-fil ved å etterligne formatet nedenfor og deretter lagre filen med .WVX-utvidelsen. Du kan gjøre dette i Notisblokk i Windows eller andre tekstredigeringsprogrammer.

I vårt eksempel er det referanser til to online MP3-filer. WVX kan peke på flere filer i samme format, slik at du bare kan kopiere en av linjer for å legge til noen andre referanser.

Disse koblingene er ikke gyldige, så denne WVX-filen fungerer ikke i noe program du åpner den i.


Hvordan konvertere en WVX-fil

Siden WVX-filen egentlig bare er en ren tekstfil (som du ser i eksemplet vårt ovenfor), kan du faktisk ikke konvertere filen til noe annet enn tekstbaserte formater, som spillelisteformater. VLC kan kanskje lagre en WVX-fil i spillelistefilformater som M3U8, M3U og XSPF, samt til HTML.

Dette betyr at du ikke kan konvertere WVX-filer til MP4, AVI, WMV, MP3, etc. For å konvertere disse mediefilene, må du laste dem ned slik at du har tilgang til dem, og deretter kjøre dem gjennom et filkonverteringsprogram.


Kan du fortsatt ikke åpne filen?

Forsikre deg om at du ikke forveksler et annet format med WVX-formatet. Noen filer ser veldig ut som .WVX-filer, selv om de er i et helt annet format. Hvis du prøver å åpne et format som ikke støttes i en av WVX-åpnerne nevnt ovenfor, vil du sannsynligvis få en feil.

For eksempel kan WYZ-filer lett leses feil som WVX-filer, selv om de egentlig er WYZTracker-filer som brukes sammen med WYZTracker-programmet. De to formatene er ikke-relaterte og støttes derfor ikke i de respektive programmene som brukes til å åpne dem.

Den samme ideen gjelder bak andre lignende stavede filutvidelser som VWX, som brukes til Vectorworks Design-filer. VWX-filer bruker alle de tre samme bokstavene som WVX-filer, men støttes i stedet bare i Nemetschek Vectorworks-applikasjonen.

CVX er lik. De brukes i ACD Systems 'Canvas-programvare og har ingenting å gjøre med WVX-filer.


Legg igjen en kommentar