REG-filer: Hvordan lage, redigere og bruke dem i Windows

En fil med .REG-filtypen er en registreringsfil som brukes av Windows-registeret. De kan inneholde elveblest, nøkler og verdier.

Disse filene kan opprettes fra bunnen av i et tekstredigeringsprogram eller kan produseres av Windows-registret når du sikkerhetskopierer deler av det.


Hva brukes REG-filer til?

Det er to hovedmåter å redigere Windows-registeret på:

  • Åpne Registerredigering, og gjør deretter registerendringer manuelt.
  • Bruk en REG-fil.

Tenk på en REG-fil som et sett med instruksjoner for å endre Windows-registeret. Alt i den forklarer endringene som skal gjøres i den nåværende tilstanden til registeret.

Med andre ord, og generelt, vil eventuelle forskjeller mellom REG-filen som kjøres og Windows-registeret resultere i et tillegg eller fjerning av hvilke nøkler og verdier som er involvert.

Her er for eksempel innholdet i en enkel 3-linjers REG-fil som gir verdi til en bestemt nøkkel i registret. I dette tilfellet er målet å legge til dataene som er nødvendige for den klassiske Blue Screen of Death fake-out:

Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE SYSTEM CurrentControlSet Services kbdhid Parameters]
"CrashOnCtrlScroll" = dword: 00000001

Den CrashOnCtrlScroll-verdien er ikke inkludert i registeret som standard. Du kan åpne Registerredigering og lage den selv, manuelt, eller du kan bygge disse instruksjonene i en REG-fil og få den lagt til automatisk.

En annen måte å se på disse filene er å tenke på dem som verktøy for å redigere registret. Du kan spare mye tid når du gjør de samme registerendringene på flere datamaskiner. Bare lag en REG-fil med endringene du vil gjøre, og bruk dem umiddelbart på flere PCer.


Hvordan vise, endre og bygge REG-filer

Dette er tekstbaserte filer. Når du ser tilbake på eksemplet ovenfor, kan du tydelig se tallene, banen og bokstavene som utgjør den. Dette betyr at du kan åpne en og lese alt i den, samt redigere den, ved å bruke mer enn en tekstredigerer.

Windows Notepad er teksteditoren som er inkludert i Windows. Du kan bruke det programmet med en REG-fil ved å høyreklikke eller trykke og holde på filen og velge Rediger.

Hvis du vil, kan du bruke Windows Notisblokk hver gang du trenger å lese eller redigere filen, men det er andre gratis tekstredigeringsverktøy som det er lettere å jobbe med hvis du planlegger å jobbe mye med disse filene.

Siden REG-filer ikke er annet enn tekstfiler, kan hvilken som helst tekstredigerer også brukes til å bygge en helt ny fra bunnen av.

Ved å bruke vårt eksempel ovenfra igjen, er alt du trenger å gjøre for å lage filen å åpne teksteditoren og deretter skrive instruksjonene nøyaktig slik de er skrevet. Velg deretter Alle filer (*. *) som den Lagre som type, og lagre det som noe minneverdig, med .REG-utvidelsen, selvfølgelig, som FakeBSOD.REG.

Det er veldig enkelt å ved et uhell passere over Lagre som type alternativet når du lagrer. Hvis du glemmer å gjøre dette og i stedet lagrer som en TXT-fil (eller en hvilken som helst annen fil enn REG), vil du ikke kunne bruke den til registerredigering.

Akkurat som du ser i eksemplet ovenfra, må alle REG-filer følge følgende syntaks for at Registerredigering skal forstå dem:

Windows Registry Editor Version 5.00
[\]
"Verdinavn" =:

Selv om verken innholdet i en REG-fil eller nøklene i Windows-registeret er mellom store og små bokstaver, er det noen registerverdier, så husk det når du skriver eller redigerer dem.


Hvordan importere / slå sammen / åpne REG-filer

Å "åpne" en REG-fil kan bety at du åpner den for redigering eller åpner den for å utføre den. Hvis du vil redigere en, se avsnittet ovenfor. Hvis du vil kjøre filen (faktisk gjør det filen er skrevet for å gjøre), fortsett å lese ...

Å utføre betyr å slå det sammen eller importere det til Windows-registeret. Du kombinerer bokstavelig talt innholdet i filen med de andre registernøklene og verdiene som allerede eksisterer. Enten du har til hensikt å bruke filen til å legge til, slette og / eller endre en eller flere nøkler eller verdier, er sammenslåing / import den eneste måten å gjøre det på.

Ta alltid sikkerhetskopi av Windows-registeret før du slår sammen den skreddersydde eller nedlastede REG-filen med den. Du kan hoppe over dette trinnet hvis du gjenoppretter en tidligere sikkerhetskopi med denne filen, men ikke glem dette viktige trinnet i alle andre tilfeller.

For å slå sammen / importere det med Windows-registret, bare dobbeltklikk eller dobbeltklikk på filen. Denne prosessen er den samme uansett innholdet - en tidligere laget sikkerhetskopi du gjenoppretter, en registerjustering du har skrevet, en nedlastet "fix" for et problem osv.

Avhengig av hvordan datamaskinen din er konfigurert, kan det hende du får en melding om brukerkontokontroll som du må godta for å importere filen.

Hvis du er sikker på at filen du har valgt er trygt å legge til i registeret, velger du Ja på forespørselen som følger for å bekrefte at det er det du vil gjøre. Avhengig av endringene som REG-filen gjorde i Windows-registeret, må du kanskje starte datamaskinen på nytt.

Hvis du trenger mer detaljert hjelp enn den korte oversikten vi har ovenfor, kan du se Slik gjenoppretter du registeret i Windows for en grundigere fremgangsmåte. Det stykket er mer fokusert på gjenopprettingsprosessen, men i virkeligheten er det samme prosedyre som å slå sammen en REG-fil.


Legg igjen en kommentar