PEF-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

En fil med PEF-filtypen er en Pentax Raw Image-fil som står for Pentax Electronic File. Det er et ukomprimert og uredigert bilde tatt med et Pentax digitalkamera. Bildet er ennå ikke behandlet på noen måte - det representerer alle rådataene kameraet tar inn.


Andre PEF-filer

Andre PEF-filer kan i stedet være Portable Embosser Format-filer; de kalles noen ganger PEF Braille Book-filer. Disse typene PEF-filer bruker XML-format for å representere fysiske punktskriftbøker.

Pentax Raw-bildefiler er noen ganger i PTX-format. Både PEF- og PTX-filer ligner på andre bildefilformater som digitale kameraer bruker til å lagre umodifiserte data, som Nikons NEF, Canons CR2 og CRW, Sonys ARW og SRF, Panasonics RW2 og Olympus 'ORF.

Hvordan åpne en PEF-fil

PEF-filer fra et Pentax-kamera åpnes med programvaren som følger med digitalkameraet, samt med Able RAWer, UFRaw, Windows Live Photo Gallery, Adobe Photoshop, Adobe Photoshop Elements, og sannsynligvis noen andre populære foto- og grafiske verktøy.

Hvis du ikke kan åpne PEF-filen i Windows ved hjelp av Windows Live Photo Gallery, må du kanskje installere Microsoft Camera Codec Pack.

Braille Utils åpner PEF Braille Book-filer. Disse filene åpnes også på en iOS-enhet (iPhone, iPad, iPod touch) ved hjelp av PEF Viewer-appen.

Se denne listen over programvare på pef-format.org for noen andre programmer som bruker PEF-filer. Noen av disse programmene kan imidlertid bare opprette punktskrift-filer, men faktisk ikke kunne åpne dem.

Hvis filen din ikke åpnes ved hjelp av forslagene fra oven, er det mulig at du leser feil filtypen feil. Selv om filtypene deres ser like ut, har PEF-filer ingenting å gjøre med PDF-, PEM- eller PEG-filer (Peggle Replay). Så hvis du har å gjøre med en av disse filene i stedet, må du mest sannsynlig bruke annen programvare for å åpne den.


Hvordan konvertere en PEF-fil

Noen gratis image converter-verktøy konverterer PEF-filer til et annet bildeformat. Zamzar er et eksempel - det er en online PEF-omformer, som betyr at du først må laste opp PEF-filen til Zamzar og deretter velge et utdataformat å konvertere den til, og deretter laste ned den konverterte filen tilbake til datamaskinen din før du kan bruke den .

Zamzar konverterer PEF til JPG, PNG, BMP, PDF, TIFF, TGA og andre lignende formater.

Adobe DNG Converter konverterer PEF-filen til DNG på Windows og macOS.

Legg igjen en kommentar