HQX-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

En fil med HQX-filtypen er en Macintosh BinHex 4 komprimert arkivfil som brukes til å lagre binære versjoner av bilder, dokumenter og multimediafiler. De brukte utvidelsen .HEX og .HCX.

BinHex står for "binær-til-heksadesimal." Formatet brukes til å lagre 8-bits binære data i et 7-biters tekstformat. Selv om filstørrelsen er større, sies det at korrupsjon er mindre sannsynlig med filer som er lagret på denne måten, og det var grunnen til at HQX-filer pleide å være å foretrekke når data overføres via e-post.

Filer som er kodet med BinHex kan ha et filnavn som file.jpg.hqx for å indikere at HQX-filen har en JPG-fil.


Hvordan åpne en HQX-fil

HQX-filer sees vanligvis i macOS-systemer - du kan bruke Incredible Bee Archiver eller Apples innebygde arkivverktøy for å åpne HQX-filer.

Hvis du kjører Windows og trenger å dekomprimere en HQX-fil, kan du prøve WinZip, StuffIt eller en annen populær filutpakker som er kompatibel med Windows.

Altap Salamander og Web Utils online BinHex Encoder / Decoder Tool er to andre alternativer hvis ingen av de ovennevnte åpner HQX-filen.

Hvis du av en eller annen grunn ikke er sikker på om en fil faktisk er kodet med BinHex, kan du bruke et gratis teksteditor for å kontrollere at den første linjen lyder som følger:

(Denne filen må konverteres med BinHex 4.0) "

Hvis du finner ut at et program på din PC prøver å åpne HQX-filen, men det er feil program, eller hvis du heller vil at et annet installert program skal åpne HQX-filer, kan du lære hvordan du endrer standardprogrammet for en bestemt filtype.


Hvordan konvertere en HQX-fil

Siden HQX-filer er en type arkivformater som ZIP eller RAR, må du først åpne arkivet før du kan konvertere filer inne.

For eksempel, hvis du har en PNG-fil i en HQX-fil som du vil konvertere til JPG, i stedet for å prøve å konvertere HQX-arkivfilen til en JPG-bildefil direkte, er det bare å bruke et av verktøyene ovenfra som kan åpne HQX-filer . Når du har åpnet den, kan du trekke ut PNG og deretter bruke en gratis filkonverter til å konvertere PNG til JPG eller et annet filformat.

Det samme konseptet gjelder hvis du prøver å konvertere HQX til ICNS, ZIP, PDF, etc. - trekk ut innholdet i HQX-arkivet først, og bruk deretter en filkonverter på de utpakkede filene.


Kan du fortsatt ikke åpne filen?

Hvis du fremdeles ikke kan åpne HQX-filen, kan det være at du leser feil på filtypen. Noen filer deler vanlige bokstaver i filtypen, selv om formatene ikke er relatert.

QXP (QuarkXPress Project) og QXF (Quicken Essentials for Mac Exchange) er et par eksempler.

Legg igjen en kommentar