CMBL-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

En fil med CMBL-filtypen er en Logger Pro-datafil som kan inneholde videoer, regneark og annen analytisk informasjon.

CMBL-filer brukes vanligvis av studenter til å lagre data samlet inn av vitenskap og matematikkeksperimenter.


Hvordan åpne en CMBL-fil

CMBL-filer er XML-baserte, noe som betyr at enhver friteksteditor kan brukes til å vise dem, som Windows Notisblokk eller et program fra listen over beste gratistekstredigeringsprogrammer.

Noen nettlesere kan prøve å åpne CMBL-filer som en tekstfil og vise den i nettleseren. Hvis en tekstredigerer eller nettleser viser CMBL-filen i et merkelig eller uleselig format, kan Logger Pro brukes i stedet (en gratis demo er tilgjengelig).

Den gratis Vernier Graphical Analysis-appen for iOS, Android, Windows og macOS kan også åpne CMBL-filer, men den kan kanskje ikke lese all informasjonen i filen.

Hvis du finner ut at et program på din PC prøver å åpne CMBL-filen, men det er feil program, eller hvis du heller vil at et annet installert program skal åpne CMBL-filer, kan du endre standardprogrammet som åpner CMBL-filer.


Hvordan konvertere en CMBL-fil

Hvis CMBL-filen er lesbar utenfor Logger Pro, kan du åpne den i et tekstredigeringsprogram eller kanskje til og med Microsoft Excel, og deretter lagre den i et nytt format.

Excel kan også brukes til å plotte informasjon fra en CMBL-fil til en graf uten å bruke Logger Pro. Denne Konverter CMBL til Excel-fil YouTube-video er nyttig hvis du ønsker å gjøre det.

Ellers anbefaler vi å installere prøveversjonen av Logger Pro slik at du kan åpne CMBL-filen der for å lagre / eksportere den til en annen filtype, muligens til og med til en Logger Lite Document-fil (.GMBL).

Hvis Logger Pro ikke lar deg eksportere CMBL til GMBL, kan du kanskje importere filen til det gratis Logger Lite-programmet og deretter lagre den som en GMBL-fil.

Med Logger Pro-prøveversjonen kan du mest sannsynlig også "skrive ut" CMBL-filen til en PDF-fil hvis du har en PDF-skriver installert.

Bruk det online cmbl2csv-konverteringsverktøyet hvis du vil konvertere CMBL til CSV.


Kan du fortsatt ikke åpne filen?

Hvis filen din ikke åpnes selv etter å ha prøvd forslagene ovenfor, dobbeltsjekker du filtypen. Du vil forsikre deg om at filen din faktisk ender med .CMBL-filtypen fordi noen filer bruker en lignende utvidelse selv om de er i et helt annet format.

For eksempel kan en CML-fil se ut som en CMBL-fil, men den er faktisk en Chemical Markup Language, CrytoMailer Encrypted eller Crazy Machine Lab-fil. Ingen av disse formatene er de samme som Logger Pro-datafiler, noe som betyr at de ikke kan åpnes på samme måte som CMBL-filer.

CBL er et annet eksempel der filtypen brukes til COBOL kildekodefiler. De er ikke relatert til CMBL-filer og åpnes derfor med et annet program.

Legg igjen en kommentar