JOBOPTIONS-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

En fil med filtypen JOBOPTIONS er en Adobe PDF Preset-fil.

Adobe-produkter bruker en JOBOPTIONS-fil for å definere egenskapene til en PDF-fil som skal genereres. Noen av innstillingene som kontrolleres i en JOBOPTIONS-fil inkluderer PDF-skrifter, bildeoppløsninger, fargevalg og sikkerhetsinnstillinger.

Eldre versjoner av Adobe-produkter lagrer PDF-forhåndsinnstillinger som filer med .PDFS-filtypen i stedet for .JOBOPTIONS.


Hvordan åpne en JOBOPTIONS-fil

Acrobat Distiller er ansvarlig for å lage PDF-filer, og slik kan den selvfølgelig åpne og bruke JOBOPTIONS-filer.

Også fordi PDF-støtte er integrert i Adobe Creative Suite-programmer, åpner alle disse programmene, som InDesign, Illustrator, Acrobat eller Photoshop, også JOBOPTIONS-filer.

I Photoshop åpner du for eksempel en JOBOPTIONS gjennom Rediger > Adobe PDF forhåndsinnstillinger > Laste alternativ. Lignende trinn fungerer med andre Adobe-verktøy. Prøv Fil-menyen hvis du ikke finner den i Rediger-menyen.

JOBOPTIONS-filer er kun tekstfiler, noe som betyr at du også kan åpne dem med en enkel teksteditor. Ved å bruke et redigeringsprogram som Windows Notisblokk eller Notisblokk ++ kan du se instruksjonene som JOBOPTIONS-filen inneholder — du vil faktisk ikke kunne bruke filen til å definere opprettelsen av PDF-filen.

Noen JOBOPTIONS-filer er gitt i en ZIP-fil, noe som betyr at du må trekke ut filen fra arkivet før du kan bruke den med et Adobe-produkt. Hvis det er i et annet arkivfilformat, og du har problemer med å åpne det, kan du prøve å bruke en arkivkompressor som 7-Zip.

Hvis du oppdager at et program på datamaskinen prøver å åpne JOBOPTIONS-filen, men det er feil program, eller hvis du heller vil at et annet installert program skal åpne JOBOPTIONS-filer, må du kanskje endre standardprogrammet eller filtypen.


Hvordan konvertere en JOBOPTIONS-fil

Eldre versjoner av Adobe InDesign bruker .PDFS-filtypen til å lagre PDF-forhåndsinnstillinger. Dette eldre formatet kan konverteres til .JOBOPTIONS hvis du importerer PDFS til InDesign CS2 eller nyere og deretter eksporterer eller lagrer det.

Gitt nisjerollen til JOBOPTIONS, er det ingen fordel å prøve å konvertere til noe annet format.

Mer informasjon om JOBOPTIONS-filer

Nye JOBOPTIONS-filer som du importerer til et Adobe-produkt lagres i C: ProgramData Adobe Adobe PDF -mappen, i det minste i nyere versjoner av Windows.

I Windows XP er dette stedet C: Documents and Settings All Users Application Data Adobe Adobe PDF .

I macOS lagrer systemet .JOBOPTIONS-filer i / Library / Application Support / Adobe / Adobe PDF /.


Kan du fortsatt ikke åpne filen?

Hvis filen din ikke åpnes med forslagene fra oven, er det sannsynlig at du leser feil filtypen og ikke har en JOBOPTIONS-fil.

En av de nærmeste filtypene til denne er .JOB, som kan brukes til både MetaCAM Nest Job-filer og Windows Task Scheduler Job-filer, hvorav ingen er relatert til PDF-filer eller brukes med et Adobe-program.

Hvis filen din har .JOB-suffikset i stedet for .JOBOPTIONS, kan det fungere med et Metamation-program eller Task Scheduler-programmet innebygd i Windows.

Task Scheduler-relaterte JOB-filer lagres i Windows på C: Windows Tasks, men noen programmer kan bruke .JOB-filtypen til egne formål, som å kjøre planlagte virussøk eller automatisk oppdatere programmet og beholde filen andre steder.

Legg igjen en kommentar