XLM-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

En fil med XLM-filtypen er en Excel 4.0 makrofil. Makroer tillater automatisering slik at repeterende oppgaver kan "spilles" for å spare tid og redusere sannsynligheten for feil.

Nyere Excel-formater som XLSM og XLTM er like ved at de kan lagre makroer, men i motsetning til XLM-filer er de faktiske regneark som inkluderer makroer. En XLM-fil er et utdatert format som i seg selv er en makrofil.

Det kan virke som om XLM- og XML-formatene er like siden filtypene deres ser like ut, men de er faktisk to helt forskjellige filformater.


Hvordan åpne en XLM-fil

Mens Microsoft foreslår at du ikke lenger bruker dem, kan du fortsatt åpne XLM-filer med Microsoft Excel.

Microsofts gratis Excel Viewer lar deg åpne dem uten Microsoft Excel, i likhet med LibreOffice Calc.

Det er viktig å være veldig forsiktig når du åpner kjørbare filformater som .XLM-filer som du kanskje har mottatt via e-post eller lastet ned fra nettsteder du ikke er kjent med.

Hvis du finner ut at et program på din PC prøver å åpne filen, men det er feil program, eller hvis du helst vil at et annet installert program skal åpne det, kan du endre standardprogrammet som åpner XLM-filer.


Hvordan konvertere en XLM-fil

Du kan kanskje åpne en XLM-fil i Microsoft Excel eller LibreOffice Calc og deretter lagre den åpne filen i et annet lignende format.

Hvis du prøver å finne ut hvordan du konverterer en XML-fil, kan du lære mer om filformatet for å se hvordan du gjør nettopp det.

Kan du fortsatt ikke åpne filen?

Hvis filen din ikke åpnes på dette tidspunktet, og du er sikker på at du ikke forveksler den med en XML-fil, kan du fremdeles feilsøke filtypen. Noen filer bruker en utvidelse som ligner XLM, selv om formatene ikke er relaterte.

XMI er et eksempel. Den siste bokstaven er liten "i", og filtypen kan brukes til utvidede MIDI-filer. I så fall trenger du et program som Winamp for å åpne det.

En lignende filendelse er LMX. Selv om den inneholder alle de samme bokstavene som denne filen, brukes den til Landmark Exchange-filer og kan åpnes med Nokia PC Suite.


Legg igjen en kommentar