WLMP-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

En fil med filendelsen WLMP er en Windows Live Movie Maker Project-fil opprettet av Microsofts Windows Movie Maker-program (eldre versjoner kalles Windows Live Movie Maker).

WLMP-filer lagrer alt prosjektrelatert materiale som Windows Movie Maker kan trenge å lagre, men det lagrer ikke alle faktiske mediefiler. En WLMP-fil kan inneholde effekter, musikk og overganger som gjelder lysbildeserien eller filmen, men den refererer bare til videoene og bildene.

Eldre versjoner av Windows Live Movie Maker bruker .MSWMM-filtypen for prosjektfiler.


Hvordan åpne en WLMP-fil

WLMP-filer blir opprettet av og åpnet med Windows Live Movie Maker, som er en del av Windows Live Essentials-pakken. Denne programpakken ble senere erstattet av Windows Essentials, og endret dermed navnet på videoprogrammet til Windows Movie Maker.

Imidlertid har Windows Essentials blitt avviklet og har ikke vært tilgjengelig fra Microsofts nettsted siden januar 2017.

Du kan imidlertid fortsatt laste ned Windows Essentials 2012 fra MajorGeeks og andre nettsteder som CNET; den inkluderer Windows Movie Maker som en del av en større applikasjonspakke. Det fungerer med Windows Vista opp gjennom Windows 10.

Sørg for å velge en tilpasset installasjon hvis du ikke vil installere de andre komponentene i Windows Essentials.

Hvis du har en eldre versjon av Windows Movie Maker som bare godtar MSWMM-filer, er det bare å laste ned den oppdaterte versjonen via lenken ovenfor. Den siste versjonen av Windows Movie Maker kan åpne både WLMP- og MSWMM-filer.


Hvordan konvertere en WLMP-fil

Med Windows Movie Maker kan du eksportere prosjektets video til WMV eller MP4 fra filet > Lagre film Meny. Bruke filet > Publiser film menyen hvis du trenger å publisere videoen direkte til Flickr, YouTube, Facebook, OneDrive, etc.

Hvis du vet hvilken enhet det er som du til slutt vil bruke WLMP-filen på, kan du velge den fra Lagre film-menyen slik at Movie Maker automatisk konfigurerer eksportinnstillingene for å lage en video som passer til den enheten. Velg for eksempel Apple iPhone, Android (1080p) eller noe annet hvis du vet at videoen din blir brukt på den enheten spesifikt.

Når Windows Movie Maker-prosjektet ditt er konvertert til MP4 eller WMV, kan du sette filen gjennom et annet videofilkonverteringsverktøy for å lagre det i et annet videoformat som MOV eller AVI. Gjennom denne lenken er både offline og online videofilomformere som begge støtter et bredt spekter av eksportformater.

Noen videokonverterere som Freemake Video Converter lar deg til og med brenne videoen direkte til en plate eller en ISO-fil.


Åpner filen fortsatt ikke?

Det første du bør sjekke om du ikke kan åpne filen, er å se om den virkelig slutter med "WLMP" -suffikset. Noen filtyper ser like ut, selv om de ikke har noe til felles og ikke kan åpne med de samme programmene.

For eksempel, WML-filer som er Wireless Markup Language-filer, bruker en filtype som ser veldig ut som WLMP, men de kan ikke åpnes med Windows Movie Maker. På samme merknad fungerer ikke WLMP-filer med WML-filåpner.

Et annet eksempel er Windows Media Photo-filformatet som har WMP-utvidelsen lagt til på slutten av filene. Denne typen fil åpnes med bildevisere, inkludert Photo Gallery-programmet som er en del av Windows Essentials. Det åpner imidlertid ikke nøyaktig samme måte som WLMP-filer.

LMP er et siste eksempel på en filtillegg som er veldig lik staving til WLMP-filer. Hvis du faktisk har en LMP-fil, er det en Quake Engine Lump-fil som brukes med spill utviklet i sammenheng med Quake-spillmotorene.

Som du kan fortelle, bør du være klar over suffikset som filen din har fordi det er den enkleste måten å fortelle hvilket format filen er i. Hvis du ikke har en WLMP-fil, kan du undersøke filtypen du har, slik at du kan finne hvilke programmer som åpnes, redigeres eller konverteres.


Legg igjen en kommentar