BDMV-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

En fil med BDMV-filtypen er en Blu-ray-informasjonsfil, noen ganger kalt en Blu-ray Disc Movie Information-fil. De inneholder informasjon om innholdet på en Blu-ray-plate, men de inneholder ikke selve multimediafilene selv.

Noen vanlige BDMV-filer inkluderer index.bdmv, MovieObject.bdmv og sound.bdmv.

AVCHD-informasjon (.BDM) er et lignende filformat, men ses vanligvis bare på harddisker. BDMV-filer brukes ofte på optiske plater.

Web / Tim Fisher 


Hvordan åpne en BDMV-fil

De mest populære CD-forfatterprogrammene som støtter Blu-ray-brenning, åpner BDMV-filer, som gratis MPC-HC og VLC.

CyberLink PowerDVD, JRiver Media Center, Nero og Macgo Mac Blu-ray Player støtter også BDMV-filer, men ingen av dem er gratis å bruke (men de kan ha prøveversjoner tilgjengelig).

Du kan kanskje også bruke Notisblokk eller en annen friteksteditor for å åpne BDMV-filen. Mange filer er bare tekstfiler, noe som betyr uansett filtypen, en teksteditor kan kanskje vise filens innhold riktig. Siden BDMV-filer bare inneholder informasjon om Blu-ray-platen, er det mulig at en teksteditor kan åpne en.

Hvis du finner ut at et program på din PC prøver å åpne BDMV-filen, men det er feil program, eller hvis du helst vil at et annet installert program skal åpne BDMV-filer, se vår guide for å gjøre den endringen i Windows.


Hvordan konvertere en BDMV-fil

Gitt at BDMV-filer bare er beskrivende filer, kan du ikke konvertere dem til et multimediaformat som MP4, MKV, etc.

Imidlertid er det noen omformere tilgjengelig som annonseres som "BDMV-omformere" som fungerer ved å konvertere video- / lydinnholdet (som MTS / M2TS-filene) på Blu-ray-platen til andre formater, men aldri de faktiske. BDMV-filene.

UniConverter er et eksempel, men det er ikke gratis. Det er også gratis filkonverterere som Freemake Video Converter og EncodeHD som kan konvertere mediefilene fra Blu-ray-platen, men de kan sannsynligvis ikke importere BDMV-filer eller mapper direkte; I stedet velger du bare hele platen.

For eksempel kan Freemake Video Converter konvertere en videoplate til MKV, MP4, ISO, eller til og med direkte til en annen plate (noe som er nyttig hvis du har en kopi av Blu-ray-platen på datamaskinen din).


Kan du fortsatt ikke åpne filen?

Hvis du ikke kan få filen din til å åpnes i programmene nevnt ovenfor, kan det være at du leser feil på filtypen. Hvis dette skjer, vil du ende opp med å prøve å åpne en annen fil i en BDMV-filåpner, som sannsynligvis ikke vil fungere.

For eksempel deler BMD (Mu Online Game Data), DMB (BYOND Game Executable), BDB (Microsoft Words Database Backup) og BDF (Binary Data) filer alle vanlige bokstaver med BDMV-filtypen, men de er i andre formater som er ikke relatert til programvaren nevnt ovenfor.

Legg igjen en kommentar