IDX-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

En fil med .IDX-filtypen kan være en filmtekstfil som brukes sammen med videoer for å holde teksten som skal vises i undertekstene. De ligner på andre undertekstformater som SRT og SUB, og blir noen ganger referert til som VobSub-filer.

IDX-filer brukes også til POI-filer, men de har ingenting å gjøre med undertekstformatet. I stedet lagrer VDO Dayton GPS-enheter interessante steder i filen som enheten kan referere til under en tur.

IDX er også et akronym for Internet Data Exchange og Information Data Exchange, men har heller ikke noe med datafilformater å gjøre.


Andre IDX-filer

Noen IDX-filer er bare generelle indeksfiler som et program oppretter for å referere til for raskere funksjoner, som å søke gjennom et stort antall filer. En spesifikk bruk er som HMI Historical Log Index-filer som noen applikasjoner bruker for å kjøre rapporter.

Et annet lignende indeksrelatert filformat som bruker IDX-filtypen er Outlook Express Mailbox Index. MS Outlook Express-programmet lagrer en indeks over meldinger hentet fra en MBX-fil (Outlook Express Mailbox). IDX-filen kreves for å importere eldre postkasser til Outlook Express 5 og nyere.


Hvordan åpne IDX-filer

Hvis du vet at filen din er i Movie Subtitle-format, bør du først bestemme hva du vil gjøre med den. For å vise undertekstene sammen med en video, krever du at du åpner IDX-filen i et videoavspillingsprogram som VLC, GOM Player, PotPlayer eller PowerDVD. Ellers kan du redigere IDX-filen for å endre undertekster med et verktøy som DVDSubEdit eller Subtitle Workshop.

Du kan bruke VLC til å se undertekstene med videoen din på macOS og Linux, men MPlayer for Mac og SMPlayer for Linux fungerer også.

Videospilleren må kanskje ha filmen åpen og klar til å spilles av før den lar deg importere Movie Subtitle-filen. Dette gjelder for VLC og sannsynligvis lignende mediespillere.

Navigasjons-POI-filer brukes ikke på en datamaskin, men overføres i stedet til VDO Dayton GPS-enheten via USB. Du kan imidlertid kanskje åpne dem med et tekstredigeringsprogram som Notepad ++ for å se koordinatene, POI-navnet og typen osv.

Noen få eksempler på programmer som bruker indeksfiler inkluderer ICQ og ArcGIS Pro. Wonderware InTouch åpner IDX-filer som er HMI Historical Log Index-filer. Microsoft Outlook Express bruker IDX-filen i det formatet.

IDX0 filer er relatert til IDX filer ved at de er Runescape Cache Index-filer. Som de andre indeksfilene som er nevnt her, brukes IDX0-filer av et bestemt program (RuneScape) for å holde bufrede filer. De er ikke ment å bli åpnet manuelt.


Hvordan konvertere en IDX-fil

Fordi det er noen forskjellige filformater som bruker IDX-filtypen, er det viktig å gjenkjenne hvilket format filen din har i før du bestemmer hvilket program som er nødvendig for å konvertere den.

Filmtekstfiler kommer vanligvis med nedlasting av DVD eller video. Hvis det er tilfelle, kan du konvertere IDX-filen til SRT med et verktøy som Subtitle Edit. Du kan også ha hell med å bruke en online undertekstkonverterer som den fra Rest7.com eller GoTranscript.com.

Vær oppmerksom på at du ikke kan konvertere en IDX-fil til AVI, MP3 eller noe annet mediefilformat. Dette er fordi IDX-filen er et tekstbasert undertekstformat som ikke inneholder video- eller lyddata. Det kan virke som om det gjør siden filen vanligvis brukes sammen med videoer, men de to er veldig forskjellige. Faktisk videoinnhold (AVI, MP4, etc.) kan bare konverteres til andre videofilformater med en videofilkonverterer, og undertekstfilen kan bare lagres i andre tekstformater.

Det er lite sannsynlig at en POI-fil for navigasjon kan konverteres til noe annet format. Den typen IDX-filer brukes sannsynligvis bare med VDO Dayton GPS-enheten.

Det er vanskelig å vite sikkert om indeksfilen din kan konverteres til et nytt format, men sjansen er stor for at den ikke kan, eller i det minste ikke burde være. Siden indeksfiler brukes av spesifikke programmer for datarekring, bør de forbli i formatet de ble opprettet i.

Hvis du for eksempel klarte å konvertere en Outlook Express Mailbox Index-fil til CSV eller et annet tekstbasert format, vil ikke programmet som trenger det kunne bruke den. Det samme konseptet kan brukes på ethvert annet filformat som bruker IDX-filtypen.

Men siden noen indeksfiler bare kan være vanlige tekstfiler, kan du kanskje konvertere IDX-filen til TXT eller et Excel-basert format for å se den som et Excel-regneark. Igjen, dette vil ødelegge funksjonaliteten til filen, men det vil la deg se tekstinnholdet. Du kan prøve dette ved å åpne filen i Excel eller Notisblokk og deretter lagre den i et av de støttede utdataformatene.


Legg igjen en kommentar