MODD-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

En fil med filtypen MODD er en Sony Video Analysis-fil, opprettet av enkelte Sony-videokameraer. De brukes av Sonys PlayMemories Home (PMH) -programmets Video Analysis-funksjon for å administrere filene når de har blitt importert til en datamaskin.

MODD-filer lagrer materiale som GPS-informasjon, tid og dato, rangeringer, kommentarer, etiketter, miniatyrbilder og andre detaljer. De ledsages normalt av MOFF-filer, THM-filer, bildefiler og M2TS- eller MPG-videofiler.

En MODD-fil kan se ut som filename.m2ts.modd for å indikere at MODD-filen beskriver detaljer om en M2TS-fil.

Ikke forveksle en MODD-fil med en MOD-fil (med én "D"), som blant annet kan være en faktisk videofil. En MOD-videofil kalles en Camcorder Recorded Video-fil.


Hvordan åpne en MODD-fil

MODD-filer er vanligvis assosiert med videoer importert fra Sony-videokameraer, slik at filene kan åpnes med Sonys PlayMemories Home (PMH). Sonys PMB (Picture Motion Browser) fungerer også, men dette er kun relevant hvis du allerede har programmet fra før siden det ble avviklet i 2014. Det finnes ikke noen nedlastingskobling tilgjengelig.

PMH-verktøyet lager MODD-filer når det grupperer stillbilder eller når programvaren importerer AVCHD-, MPEG2- eller MP4-videofiler.

Hvis du har en MOD-videofil (mangler en "D"), kan Nero og CyberLinks PowerDirector og PowerProducer åpne den.


Hvordan konvertere en MODD-fil

Siden MODD-filer er beskrivende filer som brukes av PlayMemories Home, og ikke er de virkelige videofilene som er tatt fra kameraet, kan du ikke konvertere dem til MP4, MOV, WMV, MPG eller noe annet filformat.

Du kan imidlertid konvertere de faktiske videofilene (M2TS, MP4, etc.) til disse formatene med et videofilkonverteringsprogram eller en webtjeneste.

Selv om det ikke vil være til stor nytte med programvaren nevnt ovenfor, kan du kanskje også konvertere en MODD-fil til et tekstbasert format som TXT eller HTM / HTML, ved hjelp av en gratis teksteditor.

Som forklart er ikke MODD-filer de samme som MOD-filer, som er faktiske videofiler. Hvis du trenger å konvertere en MOD-fil til MP4, AVI, WMV, etc., kan du bruke en gratis videokonverter som VideoSolo Free Video Converter, Prism Video Converter eller Windows Live Movie Maker.


Hvorfor PMH oppretter MODD-filer

Avhengig av hvilken versjon av Sonys PMH-programvare du bruker, kan du se hundrevis eller til og med titusenvis av MODD-filer lagret sammen med bilde- / videofilene dine. Programvaren lager MODD-filer for hver video og bilde som går gjennom den, slik at den kan lagre dato og klokkeslett, dine kommentarer osv. Dette betyr at de mest sannsynlig blir opprettet hver gang nye mediefiler importeres fra kameraet ditt. .

Selv om det er en reell grunn til at programvaren bruker disse filene, er det helt trygt å fjerne MODD-filene dersom du ønsker det - du trenger ikke å beholde dem på datamaskinen din for å organisere filene dine hvis du ikke planlegger å bruke PlayMemories Home-programmet.

Hvis du sletter MODD-filene, vil PMH bare regenerere dem neste gang den importerer filer fra kameraet. Et alternativ som kan fungere for å forhindre at nye MODD-filer opprettes, er å åpne verktøy > innstillinger-menyvalget i PlayMemories, og fjern deretter merket for Importer med PlayMemories Home når en enhet er koblet til-alternativ fra import-fanen.

Imidlertid, hvis du ikke har bruk for PlayMemories Home-programmet, kan du bare avinstallere det for å forhindre at flere MODD-filer blir opprettet.

Hvis du planlegger å fjerne PlayMemories Home, anbefales det å bruke et gratis avinstalleringsverktøy for å sikre at alle referanser i programvaren blir slettet, slik at ikke flere MODD-filer vises på datamaskinen din.


Kan du fortsatt ikke åpne filen?

Hvis programmene ovenfor ikke hjelper deg med å åpne filen, er det en god mulighet for at du leser filendelsen feil. Noen filer bruker et suffiks som ligner ".MODD", men det betyr ikke nødvendigvis at de er relaterte eller kan åpnes med samme programvare.

MDD er et eksempel. Disse filene ser veldig ut som MODD-filer uten en bokstav. Hvis du har en MOD-fil, vil den ikke åpne med MODD-åpnerne ovenfra, men krever i stedet et program som Autodesk's Maya eller 3ds Max, siden noen MOD-filer er Point Oven Deformation Data-filer som brukes med disse applikasjonene. Andre kan til og med brukes med MDict-programmet.

Hvis det ikke allerede er klart, er ideen her å dobbeltsjekke filtypen som er lagt til din spesifikke fil. Hvis den virkelig leser .MODD, må du kanskje prøve å bruke disse programmene ovenfor en gang til, siden det er programmene som bruker MODD-filer.

Ellers undersøk den faktiske filtypen for å se hvilke programmer som ble bygget spesifikt for å åpne eller konvertere filen du har.


Legg igjen en kommentar