Sett opp en Gmail-konto ved hjelp av Mac-e-postprogrammet

Googles Gmail har mye å gjøre for det. Dens grunnleggende krav er en internettforbindelse og en støttet nettleser, for eksempel Safari. Fordi Gmail støtter de fleste nettlesere, er det et naturlig valg for mange brukere, spesielt de som reiser mye og aldri vet hvor de får muligheten til å koble seg til nettet og få tak i meldingene.

Informasjonen i denne artikkelen gjelder for Mail-applikasjonen i alle versjoner av macOS via macOS Catalina og alle OS X-operativsystemer på Mac-datamaskiner.

Gmails nettbaserte grensesnitt fungerer bra for de fleste, som kan bruke hvilken som helst databehandlingsenhet for å få tilgang til webmailen. Når det gjelder bruk av Gmail hjemme eller på en Mac-bærbar PC, foretrekker du kanskje å bruke Apples Mail-applikasjon. Ved hjelp av et enkelt program, Mail, holder du alle e-postmeldingene dine organisert i en app.

 Jamie Grill / Getty Images


Gmail og Apple Mail

Konseptet med å opprette en Gmail-konto i Apple Mail er enkelt nok. Gmail bruker standard e-postprotokoller, og Apple Mail støtter metodene for å kommunisere med Gmail-serverne. Du kan legge til en Gmail-konto på samme måte som du vil legge til en POP- eller IMAP-konto du bruker for øyeblikket. De fleste versjoner av OS X og nyere macOS har et automatisert system som oppretter Gmail-kontoer for deg.

Du kan opprette en Gmail-konto enten direkte i Mail eller fra Systemvalg. Alternativet Systemvalg er en praktisk måte å holde alle sosiale medier og e-postkontoer sammen, slik at du enkelt kan gjøre endringer som automatisk gjenspeiles i en hvilken som helst OS X-app som bruker dem. De to metodene, som bruker e-post og systeminnstillinger, er nesten identiske og ender opp med å lage de samme dataene i både e-post og systeminnstillinger. Gmail-kontoen bruker IMAP fordi Google anbefaler IMAP over POP.

Hvis du heller vil bruke Gmails POP-tjeneste, kan du finne nødvendig informasjon i Gmail Pop Setting Guide. Du må også bruke den manuelle oppsettprosessen.


Sette opp Gmail i nyere operativsystemversjoner

Prosessen med å konfigurere en Google-konto i macOS Catalina, macOS Mojave, macOS High Sierra, macOS Sierra, OS X El Capitan, OS X Yosemite og OS X Mavericks i Mac System Preferences bruker de automatiske konfigurasjonene som allerede eksisterer i driften system:

 1. Velg Apple logo > system~~POS=TRUNC.

 2. Plukke ut Internett-kontoer.

 3. I ruten Internett-kontoer finnes e-post- og sosiale mediekontotyper som er kompatible med Mac-en. Plukke ut Google.

 4. Plukke ut Åpne nettleser når du blir bedt om å gjøre det i rullegardinvinduet.

 5. Skriv inn Google-kontonavnet ditt (e-postadressen) i vinduet som åpnes, og velg neste.

 6. Skriv inn passordet for Google-kontoen din, og velg deretter neste or Sett opp (avhengig av operativsystemversjonen din).

 7. Rullegardinpanelet endres for å vise en liste over apper på din Mac som kan bruke Google-kontoen din. Plukke ut Post og noen av de andre appene, og velg deretter Ferdig.

 8. Google-e-postkontoen din blir automatisk konfigurert i Mail-applikasjonen.

  Du kan også få tilgang til innstillingsruten Internett-kontoer ved å starte Mail-applikasjonen og velge Post > kontoer i menylinjen.


Sette opp Gmail i OS X Mountain Lion og OS X Lion

Å sette opp Gmail i OS X Mountain Lion og OS X Lion skiller seg noe fra senere versjoner av operativsystemet.

 1. Start system~~POS=TRUNC ved å klikke på Dock-ikonet eller ved å velge system~~POS=TRUNC fra eple menyen.

 2. Velg E-post, kontakter og kalendere preferanse ruten.

 3. Plukke ut Gmail.

 4. Skriv inn Gmail-e-postadressen og passordet ditt, og klikk deretter Sett opp.

 5. Rullegardinvinduet viser en liste over apper på din Mac som kan bruke Gmail-kontoen din. Sett en sjekk ved siden av Post og klikk Legg til kontoer.


Hvis du bruker eldre versjoner av OS X

Hvis du bruker en versjon av OS X Snow Leopard eller eldre, kan du konfigurere Mail for å få tilgang til Gmail-kontoen din fra Mail-applikasjonen i stedet for fra Systemvalg.

 1. Start Post og velg Legg til konto for å åpne skjermbildet Legg til konto.

 2. Skriv inn Gmail-e-postadressen og passordet ditt. Mail-applikasjonen gjenkjenner Gmail-adressen og tilbyr å konfigurere kontoen automatisk.

 3. Sett en sjekk i Konfigurer kontoen automatisk eske.

 4. Klikk på Opprett knapp.

Det er alt det er med det. Mail er klar til å hente Gmail.


Konfigurer e-post manuelt for en Gmail-konto

Gamle versjoner av Mail (2.x og tidligere) hadde ikke en automatisk metode for å sette opp en Gmail-konto. Du kan fremdeles opprette en Gmail-konto i Mail, men du må konfigurere kontoen manuelt, akkurat som med andre IMAP-baserte e-postkontoer. Innstillingene og informasjonen du trenger er:

 • Kontotype: IMAP
 • E-postadresse: [gmailusername] @ gmail.com
 • Passord: Gmail-passordet ditt
 • Brukernavn: Gmail-adressen din uten "@ gmail.com"
 • Server for innkommende e-post: imap.gmail.com
 • Server for utgående e-post (SMTP): smtp.gmail.com

Etter at du har angitt denne informasjonen, kan Mail få tilgang til Gmail-kontoen din.

Hvordan få tilgang til Gmail i e-postprogrammet

Når du har konfigurert Gmail-kontoen din, åpner du Post applikasjonen på din Mac ved å klikke på ikonet i Dock. I venstre kolonne, under innboksen, vil du se Google oppført sammen med Apples egen iCloud-post og andre e-postkontoer du har angitt. Klikk på Google for å lese og svare på Gmail.

Gmail er ikke den eneste populære e-postkontoen du kan bruke med Mail. Yahoo og AOL e-postkontoer er bare noen få klikk unna med samme metode.


Legg igjen en kommentar