Hva er en SWF-fil? (Og hvordan åpne eller spille en)

Hva å vite

  • En SWF-fil er en Shockwave Flash Movie-fil.
  • Åpne en med hvilken som helst nettleser eller med SWF File Player eller GOM Player.
  • Konverter til en video som MP4, MOV, GIF, etc. med Freemake Video Converter eller FileZigZag.

Denne artikkelen forklarer hva SWF-filer er, hvordan du åpner de forskjellige typene du kan ha, og hvilke programmer som kan konvertere en til et videoformat som MP4.


Hva er en SWF-fil?

En. SWF-fil (uttalt som "Swiff") er en Shockwave Flash Movie-fil opprettet av et Adobe-program som kan inneholde interaktiv tekst og grafikk. Disse animasjons filene brukes ofte til online spill som spilles i en nettleser.

Noen av Adobes egne produkter kan opprette SWF-filer. Imidlertid kan forskjellige ikke-Adobe-programmer produsere Shockwave Flash Movie-filer også, for eksempel MTASC, Ming og SWFTools.

Adobe har offisielt avviklet Shockwave Flash, noe som betyr at den ikke lenger vil bli utviklet eller støttet. Andre webteknologier, som HTML5-videostøtte og CSS3-animasjoner, har i stor grad erstattet SWF.

SWF er et akronym for Small Web Format, men kalles også noen ganger en Shockwave Flash-fil.


Hvordan spille SWF-filer

SWF-filer spilles oftest fra en nettleser som støtter Adobe Flash Player-plugin. Med dette installert er en nettleser som Firefox, Edge eller Internet Explorer i stand til å åpne SWF-filer automatisk. Hvis du har en lokal SWF-fil på datamaskinen din, er det bare å dra og slippe den i et nettleservindu for å spille den av.

Google Chrome laster ikke automatisk inn Flash-komponenter, men du kan eksplisitt tillate Flash på bestemte nettsteder slik at de lastes riktig.

Du kan også bruke SWF-filer på Sony PlayStation Portable (med firmware 2.71 og senere), Nintendo Wii og PlayStation 3 og nyere. Dette fungerer på samme måte som en stasjonær nettleser ved å spille av SWF-filen når den lastes inn fra et nettsted.

Adobe Flash Player lar deg ikke åpne SWF-filen gjennom noen slags menyer eller ved å dobbeltklikke på filen på datamaskinen din. For å gjøre det krever et annet program. Vær imidlertid oppmerksom på at noen SWF-filer er interaktive spill, mens andre kan være ikke-interaktive annonser eller opplæringsprogrammer, så ikke alle SWF-filer støttes i alle SWF-spillere.

SWF File Player kan spille SWF-spill gratis; bruke dens filet > Åpen menyen for å velge en fra datamaskinen. Et par andre gratis SWF-spillere vi liker inkluderer MPC-HC og GOM Player.

En gratis SWF-fil åpner for macOS er SWF & FLV Player. En annen er Elmedia Player, men siden det hovedsakelig er en multimedia spiller for videoer og lydfiler, kan du sannsynligvis ikke bruke den til å spille SWF-baserte spill.

SWF-filer kan også legges inn i PDF-filer og brukes av Adobe Reader 9 eller nyere.

Adobes egne produkter kan selvfølgelig også åpne SWF-filer, som Animate, Dreamweaver, Flash Builder og After Effects.

Siden du kanskje trenger forskjellige programmer for å åpne forskjellige SWF-filer, kan du endre standardprogrammet for en bestemt filtype i Windows hvis det automatisk åpnes i et program du ikke vil bruke det med.


Hvordan konvertere en SWF-fil

Mange gratis videofil konverterer kan lagre en SWF-fil til videoformater som MP4, MOV, HTML5 og AVI, og noen lar deg til og med konvertere SWF-filen til MP3 og andre lydfil formater. Et godt eksempel er Freemake Video Converter.

En annen er FileZigZag, som fungerer som en online SWF-omformer for å lagre filen i formater som GIF og PNG.

Adobe Animate kan konvertere en SWF-fil til EXE, slik at filen blir enklere å kjøre på datamaskiner som ikke har Flash Player installert. Du kan gjøre dette gjennom programmets filet > Lag projektor menyvalg. SWF Tools er en alternativ SWF til EXE-omformer.


Hvordan redigere SWF-filer

SWF-filer er samlet fra FLA-filer (Adobe Animate Animation-filer), noe som gjør det ikke så enkelt å redigere den resulterende animasjons filen. Det er vanligvis en bedre ide å redigere selve FLA-filen.

FLA-filer er binære filer der kildefilene holdes for hele Flash-applikasjonen. SWF-filer bygges ved å kompilere disse FLA-filene med et Flash-forfatter program.

Mac-brukere kan finne Flash Decompiler Trillix nyttig for å konvertere SWF-filer til FLA for dekompilering og konvertering av de forskjellige komponentene i SWF-filen, og det krever ikke engang at Adobe Flash er installert.

En gratis og åpen kildekode SWF til FLA-omformer er JPEXS Free Flash Decompiler.

Mer informasjon om SWF-format

Programvare som kan lage SWF-filer har alltid vært akseptabelt av Adobe så lenge programmet viser en melding som sier "feilfri i den nyeste offentlig tilgjengelige versjonen av Adobe Flash Player."

Før mai 2008 var avspilling av SWF-filer bare begrenset til Adobe-programvare. Fra dette tidspunktet fjernet Adobe alle begrensninger for både SWF- og FLV-format.


Legg igjen en kommentar