MP4-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

Hva å vite

  • En MP4-fil er en MPEG-4-videofil.
  • Spill en med din favoritt mediespiller eller prøv gratis VLC.
  • Konverter til andre videotyper som MOV, AVI, etc. med et verktøy som Freemake Video Converter.

Denne artikkelen forklarer hva en MP4-videofil er, hvordan du spiller og redigerer en, og konverterer en til andre videoformater som kan fungere litt bedre på enheten din.

Hva er en MP4-fil?

En fil med MP4-filtypen er en forkortelse for en MPEG-4-videofil, som er et komprimert filformat som ikke bare kan inneholde video, men også lyd og undertekster.

MP4-filer sees vanligvis når du laster ned en video fra internett eller bruker et DVD-rippeprogram for å lagre en DVD på datamaskinen.

Filer som dette som bare har lyd lagres noen ganger med .M4A-utvidelsen.

Web / Tim Liedtke 

Hvordan åpne en MP4-fil

Den enkleste måten å spille MP4-filer på er å dobbeltklikke på MP4 og la datamaskinen bestemme hvilket standardprogram som skal åpne den. Siden de fleste allerede har Windows Media Player eller QuickTime installert, bør MP4 åpnes automatisk.

Imidlertid, hvis ingen programmer åpner MP4-filen, har du sannsynligvis ikke et program installert som kan vise og / eller redigere MP4-filer. Vi anbefaler at du installerer et av programmene nevnt ovenfor, eller den gratis VLC-spilleren, som er en fantastisk MP4-filspiller som ikke bare støtter dette videoformatet, men mange andre, inkludert lydfiler. MPlayer er en annen gratis MP4-spiller.

Hvis du finner ut at din favoritt videospiller ikke åpne MP4-filer, kan det hende du må installere en MPEG-4-kodeken. En MPEG-4 codec er et lite stykke programvare som gjør at datamaskinen til å gjenkjenne MP4-filer og få dem spille riktig i hvilken spiller du bruker.

X Codec Pack er en helt gratis samling av populære kodeker som fungerer i Windows 10, Windows 8 og Windows 7. Etter installasjonen vil du kunne spille MP4, så vel som nesten alle andre populære videoformater, i favorittspilleren din. . Bare se opp for annonsene på nettstedet X Codec Pack - de kan se bedragerisk ut som nedlastingskoblinger!

MP4-filer støttes av standard på mange mobile enheter, som Apples iPad, iPod touch og iPhone, samt Android-enheter. Dette betyr at du ikke trenger å installere en app bare for å spille MP4 videoer du mottar i løpet av en tekst eller e-post eller åpne i nettsider.

En rekke programmer tillater også redigering av MP4-filer gratis, som VSDC Free Video Editor og Lightworks. Flere eksempler på MP4-redaktører inkluderer MAGIX Movie Edit Pro, Adobe Premiere Pro og Pinnacle Studio.

Hvis du finner ut at et program på din PC prøver å åpne MP4-filen, men det er feil program, eller hvis du helst vil at et annet installert program skal åpne MP4-filer, kan du endre standardprogrammet for en bestemt filtype i Windows.

Hvordan konvertere en MP4-fil

Et av de enklere å bruke programmer for MP4-konvertering er Freemake Video Converter. Den støtter lagring av MP4-filer i formater som MKV, FLV, AVI, 3GP og andre, inkludert konvertering av MP4 direkte til en DVD-plate, ISO-fil eller MP3 (kun for lyd).

Et annet alternativ er å bruke Zamzar til å konvertere MP4 til WEBM, MPG, AC3, OGG, FLAC, MOV og andre formater. I motsetning til et MP4-filkonverteringsprogram, er dette nettsteder, noe som betyr at selv om du ikke trenger å installere noe slags program for å bruke dem, må du laste opp MP4 til nettstedet og deretter laste ned den konverterte filen før du kan bruke den.

Zamzar støtter også MP4 til GIF konverteringer til å konvertere en videofil til en animert bilde. Hvis videoen eksisterer online, kan en annen omformer som Imgur's Video to GIF eller ezgif.com nettstedet være et bedre alternativ.

Slik lagrer du YouTube-videoer på MP4 ved hjelp av det gratis VLC-programmet

Husk at fordi disse omformerne arbeide på nettet, i nettleseren din, det kan ta en stund for at videoen skal laste opp siden de fleste videoer er ganske stor i størrelse. Etter at videoen er konvertert, må du også laste den ned igjen for å få den tilbake på datamaskinen, noe som i seg selv kanskje ikke er en rask prosess.

Hvis ingen av disse alternativene ser ut til å fungere for deg, er det andre gratis videokonverteringsprogrammer og online-tjenester som kan fungere bedre, hvorav noen også støtter gratis MP4-redigering, som klipp og beskjæring.