FBC-fil (hva det er og hvordan man åpner en)

En fil med FBC-filtypen er en Family Tree Compressed Backup-fil. DOS-versjonen av Family Tree Maker (forkortet FTM) komprimerer en "Family Tree Maker for DOS" -fil (en FTM-fil) og endrer deretter utvidelsen til .FBC for å vise at det er en sikkerhetskopi.

Family Tree Maker-programvaren brukes til å lagre aner-relaterte undersøkelser, lage rapporter og diagrammer og mer.

Windows-versjonen av Family Tree Maker lagrer filer i "Family Tree Maker" -filformatet og bruker FTW-filtypen i stedet. Sikkerhetskopierte versjoner av en FTW-fil bruker FBK-filtypen.


Hvordan åpne en FBC-fil

Family Tree Maker-programvaren tilhørte opprinnelig Banner Blue Software, med den første utgivelsen for MS-DOS-operativsystemet i 1989. Det er denne versjonen av Family Tree Maker som bruker FTM-format og sikkerhetskopierer filer ved hjelp av FBC-filtypen.

Family Tree Maker ble deretter kjøpt av Broderbund i 1995 og ble senere eid av selskaper som The Learning Company og Mattel. Eierskapet ble deretter overført til Ancestry.com og ble avviklet i 2015 før det ble kjøpt opp av MacKiev i 2016.

Du kan kjøpe den nyeste versjonen av Family Tree Maker for Mac- og Windows-operativsystemene via Software MacKiev Education Store.

FBC-filer kan åpnes med Family Tree Maker 4.0 eller eldre programvare gjennom filet > Gjenopprett fra sikkerhetskopi alternativet.

Hvis du oppdager at et program på din PC prøver å åpne FBC-filen, men det er feil program, eller hvis du heller vil at et annet installert program skal åpne FBC-filer, kan du se artikkelen vår om hvordan du endrer standardprogrammet for en bestemt filtypeguide gjør den endringen i Windows.


Hvordan konvertere en FBC-fil

Hvis du trenger å konvertere FBC-filen din til bruk i Family Tree Maker gjennom 2014, følger du instruksjonene fra MacKiev.com.

Family Tree Maker kan konvertere en FBC-fil til en .GED (GEDCOM Genealogy Data) -fil med filet > Kopier / Eksporter familiefil menyalternativ, men dette fungerer bare hvis filen allerede er åpen i programvaren, noe som betyr at dette bare kan gjøres hvis din versjon av Family Tree Maker kan åpne FBC-filen.

Kan du fortsatt ikke åpne filen?

Hvis du fremdeles ikke åpner riktig etter at du har fulgt instruksjonene ovenfor, bør du vurdere at du kanskje leser feil filtypen. Noen filformater bruker en filtype som ligner .FBC, men det betyr ikke nødvendigvis at de er relaterte eller kan brukes i det samme programmet.

For eksempel FB2, FBR og BC! filer har en veldig lik filtype, men de åpnes ikke på samme måte som FBC-filer åpnes. FCC er en annen som er reservert for Forms Credential Collector-filer, ikke Family Tree-relaterte filer.

Hvis du ikke egentlig har en FBC-fil, kan du undersøke den faktiske filtypen for å finne ut hvilke programmer som kan brukes til å åpne eller konvertere din spesifikke fil.


Legg igjen en kommentar