XSD-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

En fil med XSD-filtypen er sannsynligvis en XML Schema-fil; et tekstbasert filformat som definerer valideringsregler for en XML-fil og forklarer XML-skjemaet.

Siden de er skjemafiler, gir de en modell for noe annet, XML-filer i dette tilfellet. For eksempel kan en XSD-fil kreve at XML-filen har visse grenser, relasjoner, rekkefølge, attributter, nestede egenskaper og andre elementer, samt sette eventuelle begrensninger.

XML-filer kan referere til en XSD-fil med schemaLocation-attributtet.

HobbyWares mønstermaker-korsstingprogram bruker også denne filtypen for formatet.

XSD-filer. Web / Tiim Fisher


Hvordan åpne en XSD-fil

Fordi XSD-filer er tekstfiler som ligner XML-filer i format, følger de samme slags åpne / redigeringsregler. Imidlertid dreier de fleste spørsmål om denne filen seg om hvordan du lager en; her er et flott blogginnlegg om å lage en.

SchemaViewer er et gratis program som viser XSD-filer i riktig treformat, noe som gjør dem lettere å lese enn med en enkel tekstredigerer som Notisblokk.

Filen kan også åpnes med Microsoft Visual Studio, XML Notisblokk, EditiX XML Editor, Progress Stylus Studio og XMLSpy. Oxygen XML Editor er en av få XSD-åpnere som fungerer på Linux, Mac og Windows.

XSD-fil i Visual Studio-kode.

Du kan også bruke en tekstredigerer, gitt at det bare er en tekstfil. Se noen av favorittene våre i denne listen over de beste gratistekstredigerere.

Her er et eksempel på hvordan en XSD-fil ser ut når den åpnes i en tekstredigerer:

Hvis du har å gjøre med en som brukes med Pattern Maker, kan du selvfølgelig åpne den med den programvaren. For å få en gratis måte å åpne og skrive ut mønsterfilen på, tilbyr HobbyWare programmet Pattern Maker Viewer. Bare dra filen inn i programmet eller bruk filet > Åpen Meny. Denne betrakteren støtter også lignende PAT-format.

Crossty Android-appen kan også åpne XSD-filer med korssting, men det er ikke gratis.


Hvordan konvertere en XSD-fil

Den enkleste måten å konvertere en XSD-fil til et annet format er å bruke en av redaktørene ovenfra.

For eksempel kan Visual Studio lagre en åpen XSD-fil i XML-, XSLT-, XSL-, DTD-, TXT- og andre lignende formater.

JSON Schema Editor skal kunne konvertere en til JSON. Se denne Stack Overflow-tråden for litt mer informasjon om begrensningene for denne konverteringen.

En annen konvertering du kanskje vil ha, er XSD til PDF, slik at du kan åpne filen i en PDF-visning. Det er sannsynligvis ikke mye grunn til å gjøre dette bortsett fra for å sikre at koden er synlig på en hvilken som helst datamaskin som åpner den. Du kan utføre denne konverteringen fra XmlGrid.net eller med en PDF-skriver.

Hvis det du leter etter er en XML til JSON-omformer, er det denne online XML til JSON-omformeren du kan bruke til å gjøre det.

XML Schema Definition Tool kan konvertere XDR-, XML- og XSD-filer til en serie eller et datasett som kan serienummeres, som C #-klassen.

Du kan bruke Microsoft Excel hvis du trenger å importere data fra filen og legge dem i et regneark. I dette "Hvordan konvertere XSD-fil til XLS" -spørsmålet på Stack Overflow, kan du se hvordan du oppretter en XML-kilde fra filen, og deretter dra og slippe dataene rett inn i regnearket.

Det er sannsynlig at Pattern Maker-programmet nevnt ovenfor (ikke gratisviseren) kan brukes til å konvertere en korsstingfil til et nytt format.


Kan du fortsatt ikke åpne filen?

Hvis filen din ikke åpnes med programmene og verktøyene ovenfra, er det en god sjanse for at du ikke har å gjøre med en XSD-fil i det hele tatt, men i stedet for en fil som deler en lignende filtype.

For eksempel ser XDS-suffikset veldig mye ut som XSD, men brukes i stedet for DS Game Maker Project-filer og LcdStudio Design-filer. Ingen av disse filformatene er relatert til XML-filer eller mønstre.

Det samme konseptet gjelder andre steder, som med XACT Sound Bank-filer som bruker .XSB-filtypen. Dette er lydfiler som ikke kan åpnes med noe XSD-kompatibelt program. XFDL og XFDF er også veldig like.

Hvis filen din slutter i en annen filtype, kan du undersøke bokstavene / tallene du ser for å finne hvilke programmer som kan åpne eller konvertere den bestemte filtypen.


Legg igjen en kommentar