VCF-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

En fil med filendelsen VCF er en vCard-fil som brukes til å lagre kontaktinformasjon. Foruten et valgfritt binært bilde, er VCF-filer ren tekstfiler og kan inneholde detaljer som kontaktens navn, e-postadresse, fysiske adresse, telefonnummer og andre identifiserbare detaljer.

Siden VCF-filer lagrer kontaktinformasjon, blir de ofte sett på som eksport / importformat for noen adressebokprogrammer. Dette gjør det enkelt å dele en eller flere kontakter, bruke de samme kontaktene i forskjellige e-postprogrammer eller -tjenester, eller sikkerhetskopiere adresseboken til en fil.

VCF-filer.

VCF står også for Variant Call Format og brukes som vanlig tekstfilformat som lagrer gensekvensvariasjoner.


Hvordan åpne en VCF-fil

VCF-filer kan åpnes av et program som lar deg se kontaktinformasjonen, men den vanligste årsaken til å åpne en slik fil er å importere adresseboken til et e-postprogram, som en online eller på telefonen eller datamaskinen.

Før du fortsetter, er det viktig å innse at noen applikasjoner har en grense for antall kontakter som kan importeres eller åpnes på en gang. Hvis du har problemer, kan du gå tilbake til den opprinnelige adresseboken og eksportere bare halvparten eller 1/3 av kontaktene til VCF, og gjenta det til alle har blitt flyttet.

Windows-kontakter er innebygd i Windows Vista og nyere versjoner av Windows og kan brukes til å åpne VCF-filer, som vCardOrganizer og VCF Viewer. På en Mac kan VCF-filer vises med vCard Explorer eller adresseboken.

iOS-enheter som iPhones og iPads kan også åpne VCF-filer ved å laste dem direkte inn i Kontakter-appen via en e-post, et nettsted eller på annen måte. Hvis du bruker en Android-enhet, kan du bruke Kontakter-appen for å finne den innstillinger > import, og velg deretter .vcf-fil alternativet for å bla etter vCard-filen på telefonen eller Google Drive-kontoen.

VCF-filer kan også importeres til e-postklienter som Gmail. Finn Google-kontaktsiden din import og velg VCF-filen fra Velg Fil knapp.

Hvordan begynner du å bruke Gmail-kontakter?

Hvis en VCF-fil inneholder et bilde, er den delen av filen binær og vises ikke i et tekstredigeringsprogram. Den andre informasjonen skal imidlertid være fullstendig synlig og redigerbar i ethvert program som fungerer med tekstdokumenter.

Microsoft Outlook og Handy Address Book er to alternativer som kan åpne VCF-filer, men ingen av dem er gratis å bruke. Hvis du for eksempel bruker MS Outlook, kan du importere VCF-filen gjennom filet > Åpne og eksporter > Import / Export > Importer en VCARD-fil (.vcf) menyen.

Siden du kanskje har noen få programmer på datamaskinen din som kan vise VCF-filer, vet du at hvis du vil, kan du endre hvilken som åpner filen når du dobbeltklikker på den.


Hvordan konvertere en VCF-fil

CSV er et vanlig format å konvertere VCF-filer til siden det støttes av Excel og andre applikasjoner som foretrekker å importere kontakter fra CSV. Du kan konvertere VCF til CSV online med vCard til LDIF / CSV Converter. Det er muligheter for å velge skilletype, samt å eksportere bare kontaktene som har e-postadresser.

Handy Address Book-programmet nevnt ovenfor er en av de beste offline VCF til CSV-omformerne. Bruk dens filet > import menyen for å åpne VCF-filen og se alle kontaktene. Velg deretter de du vil eksportere, og gå til filet > Eksport for å velge utgangstype (den støtter CSV, TXT og ABK).


Kan du fortsatt ikke åpne filen?

Hvis du ikke kan åpne filen din med programmene nevnt ovenfor, kan du vurdere å sjekke filtypen på nytt. Det er lett å forveksle filtyper når de er stavet på samme måte.

VFC (VentaFax Cover Page), FCF (Final Draft Converter) og VCD (Virtual CD) er bare noen få eksempler. Hvis du virkelig har en av disse filene eller noe annet, må du undersøke noe for å lære om formatet og hvilket program du trenger for å åpne det.

Legg igjen en kommentar