Kryptert fil (hva det er og hvordan man åpner en)

En fil med .ENCRYPTED-filtypen kan kalles en TopStudio-kryptert fil. Imidlertid kan ethvert program som krypterer en fil bruke .ENCRYPTED-utvidelsen, ikke bare TopStudio-programvaren.

Hva .ENCRYPTED-filtypen vanligvis indikerer, er at filen har blitt kryptert. Imidlertid kan noen ganger en malwareinfeksjon gi nytt navn til en haug med filer som har filtypen .ENCRYPTED - det er litt mer informasjon om dette nedenfor.

matejmo / Getty Images

Filer som er kryptert av personvernhensyn, bruker ikke nødvendigvis .ENCRYPTED-filtypen. De kan bruke en helt annen utvidelse, for eksempel AXX, eller ikke engang ha en i det hele tatt.


Hvordan åpne en Kryptert fil

EasyCrypto er et program som lager krypterte filer. Når den gjør det, legger den til .ENCRYPTED-utvidelsen på slutten av filnavnet. Imidlertid kan forskjellige andre programmer også kryptere data, mange av dem bruker bare en annen metode for å lagre de krypterte dataene.

TrueCrypt, for eksempel, er et fullkrypteringsprogram som krypterer filer omtrent som EasyCrypto, men det bruker ikke .ENCRYPTED-utvidelsen. Du kan fortsatt åpne de krypterte filene, men fordi de brukes med TrueCrypt, må du bruke dette programmet for å åpne dem.

Et annet eksempel er .FORTENC-filtypen som brukes av et program som heter Fort. Dette er krypterte filer, men de bruker ikke .ENCRYPTED filtypen.

Har du en .ENCRYPTED-fil som du vet ikke brukes av EasyCrypto? Hvis det er noe annet filkrypteringsprogram på datamaskinen din, kan du prøve å bruke den filet -menyen for å laste eller montere .ENCRYPTED-filen. Det er mulig at programmet du allerede har er det som opprettet .ENCRYPTED-filen, og derfor også det som åpner den.

Hvis du finner ut at et program på din PC prøver å åpne ENCRYPTED-filen, men det er feil applikasjon, eller hvis du heller vil at et annet installert program skal åpne ENCRYPTED-filer, se vår Hvordan endre standardprogrammet for en spesifikk filutvidelsesguide for å lage den endringen i Windows.

Hvordan kryptere filene dine og hvorfor du bør


Hvordan konvertere en Kryptert fil

Krypterte filer som brukes med EasyCrypto skal ikke konverteres til noe annet format, og det er derfor EasyCrypto ikke gir en måte å konvertere en på.

Men hvis du har filer inne i .ENCRYPTED-filen du vil konvertere, er det bare å dekryptere dem først og deretter bruke en gratis filkonverterer på dem. For eksempel, hvis ENCRYPTED-filen er full av MP3-filer du vil konvertere, dekrypter du filene først slik at de ikke lenger er tilknyttet .ENCRYPTED-utvidelsen, og bruk deretter en gratis lydkonverter for å konvertere dem til WAV, M4R, eller et annet format.


Gjenopprett. ENCRYPTED-filer opprettet av virus

Hvis det er mange .ENCRYPTED-filer på datamaskinen din, aner du ikke hvordan de kom dit, og ingen av dem vil åpne som de burde, datamaskinen din har sannsynligvis blitt infisert med Crypt0L0cker eller Dr. Jumbo ransomware.

Det som skjer er at malware krypterer et antall filer og holder dem deretter løsepenger. Disse filene beholder vanligvis navnene sine, men har .ENCRYPTED-utvidelsen lagt til på slutten, som imagefile.jpg.kryptert for en JPG-fil.

Hva du kan gjøre hvis Ransomware holder datamaskinen din som gissel

Noen ganger prøver ikke disse .ENCRYPTED-filene å åpne når du dobbeltklikker eller dobbeltklikker på dem. Andre vil åpne en tekstfil - den samme tekstfilen for hver fil du åpner - som sier noe sånt som:

Alle dataene dine ble kryptert! Hvis du ikke kontakter denne e-postadressen på 48 timer, blir alle dataene dine slettet!

De får deg til å tro at den eneste måten å få tilbake filene dine er hvis du betaler for dem, men det er ikke sant.

Du kan åpne denne typen .ENCRYPTED-filer ved å fjerne Crypt0L0cker eller Dr. Jumbo malware. Vi anbefaler å starte med det gratis Malwarebytes-programmet. Hvis det ikke fjerner viruset, kan du bruke prøveversjonen av HitmanPro til å skanne datamaskinen for infeksjoner.

Hvis ingen av disse programmene fjerner skadelig programvare og gjenoppretter filene dine til det normale, kan du se Slik skanner du datamaskinen riktig for virus, trojanere og annen skadelig programvare for mer hjelp.

Noen ondsinnede programmer kopierer filene dine, krypterer kopiene, og fjern deretter originalene, noe som betyr at bare fjerning av viruset ikke vil være nok til å gjenopprette filene. Det kan hende du må bruke et program for filgjenoppretting for å "gjenopprette" dataene dine.


Legg igjen en kommentar