Hvordan låse opp en LG-telefon

Et av de vanligste problemene med noen smarttelefoner, spesielt hvis du vil gi dem eller selge dem, er at de ofte er "låst" til en bestemt operatør. Dette betyr at de bare vil jobbe på det operatørens nettverk. Men å låse opp LG-telefonen din er mye enklere enn du forventer, forutsatt at du gjør litt lekser. Dette fungerer for alle LG-enheter som godtar et SIM-kort, ikke bare smarttelefoner.

Det som skiller GSM-telefoner fra CDMA-telefoner er et flyttbart SIM-kort, så disse instruksjonene fungerer for alle LG-telefoner med SIM-kort.


Hvorfor er telefonen min låst?

De fleste transportører tar tap og selger deg en telefon (til og med veldig dyre premiumtelefoner), så de prøver å gjøre opp forskjellen med telefonkontrakten. Telefonlåsing forhindrer deg i å kjøpe en telefon, kansellere kontrakten og hoppe skipet til en annen operatør som etterlater den første transportøren i gjeld (for å si det sånn).

Når det er sagt, vil de fleste nettverk låse opp hvilken som helst telefon, inkludert LG hvis du spør. Mens detaljene varierer fra transportør til operatør, må du som tommelfingerregel bli fanget opp av alle utestående regninger, og de må få godkjenning fra kontoinnehaveren, så hvis du har familieplan, må du Jeg må ha personen som har navnet på kontoen.


Kan jeg låse opp LG-telefonen min?

Å låse opp LG avhenger av telefonens grunnleggende arkitektur. Det er to typer:

  • Code Division Multiple Access (CDMA)
  • Global System for Mobiles (GSM)

Du kan finne ut hvilken som er ved å åpne ryggen: Hvis det er et SIM-kort, har du en GSM-telefon. I skrivende stund er T-Mobile, AT&T og ethvert selskap med en Mobile Virtual Network Operator (MVNO) avtale med dem GSM-enheter. SIM-kortet er der visse grunnleggende data om telefonen din, som telefonnummeret ditt, bor; Slik kan du kjøpe en ny telefon, slå inn SIM-kortet ditt og ha samme telefonnummer.

CDMA-telefoner er forskjellige; nummeret er effektivt kablet til enheten. Teknisk sett er ikke CDMA-telefoner låst, men CDMA og GSM "snakker" ikke med hverandre, så det er et vanskelig poeng. Sjekk LG-telefonens manual for å se om det er en “hybrid” -telefon som kan snakke med begge nettverkene. Hvis det er det, kan du låse opp det.


Hvordan låse opp en LG-telefon

Hvis du har en LG-telefon med et flyttbart SIM-kort, er det enkelt å låse opp enheten slik at du kan bruke den med en annen operatør. Dette er hvordan:

  1. Finn IMEI-nummeret ditt. Tenk på IMEI som telefonens globale identitet; det er et nummer som er unikt for enheten din som identifiserer det. For å finne den, åpne Innstillinger-appen og gå til general > Om telefonen > status.  

  2. Når du har IMEI, kontakter du nettverksleverandøren. De vil be om identiteten din og IMEI på enheten din. De må sjekke for å sikre at IMEI ikke er "blokkert", vanligvis på grunn av å bli rapportert stjålet eller på grunn av ubetalte regninger.

  3. Når det er ryddet, ber du om å låse opp. De vil enten utføre opplåsingen for deg eksternt, eller lede deg til å laste ned en app som vil gå gjennom opplåsingsprosessen.  

  4. Hvis du bytter leverandør, kan du kontakte det nye nettverket og spørre dem om det er noe annet de trenger fra deg. Avhengig av telefonen din, kan det hende du trenger et nytt SIM-kort eller å bringe enheten til en butikkfront for å fullføre prosessen.


Legg igjen en kommentar