Enkle trinn for å lagre en JPEG-fil i GIMP

Det opprinnelige filformatet i GIMP er XCF, men det brukes bare til å redigere bilder i GIMP. Når du er ferdig med å jobbe med bildet ditt, må du konvertere det til et passende standardformat for bruk andre steder. For eksempel kan du eksportere en fil som JPEG i GIMP.

Instruksjonene i denne artikkelen gjelder GIMP versjon 2.10 for Windows, Mac og Linux.


Hvordan lagre som en JPEG i GIMP

Slik lagrer du et bilde i JPEG-format ved hjelp av GIMP:

  1. Plukke ut filet > Eksporter som.

  2. Bruke Eksporter som for å tilordne et navn og sted til bildet.

  3. Klikk Velg filtype for å åpne listen over tilgjengelige filtyper.

  4. Rull nedover listen og velg JPEG-bilde.

  5. Plukke ut Eksport å åpne Eksporter bilde som JPEG dialogboks.

  6. Velg valgfrie JPEG-innstillinger. De Kvalitet glidebryteren er som standard 90, men du kan justere den opp eller ned for å redusere eller øke komprimeringen. For de fleste fungerer det bra å bruke standardinnstillingene.

    Merk av i boksen ved siden av Vis forhåndsvisning i bildet vindu for å vise størrelsen på JPEG ved hjelp av gjeldende kvalitet innstillinger og se en forhåndsvisning av miniatyrbildet.

  7. Plukke ut Eksport for å lagre bildet som en JPEG.

    Hvis du har en stor JPEG som du har tenkt å bruke på nettet, merker du av i boksen ved siden av Progressive vil få JPEG til å gjengis jevnere online.

Bruk samme metode for å eksportere bilder i dusinvis av andre formater, inkludert GIF, PNG og BMP.


Fordeler og ulemper med JPEG

JPEG er et populært format for lagring av bildebilder. En av de gode tingene med JPEG-formatet er komprimering for å redusere filstørrelsen, noe som kan være praktisk når du vil sende et bilde via e-post eller sende det med mobiltelefonen. Kvaliteten på JPEG-bilder reduseres vanligvis når komprimeringen øker. Kvalitetstap kan være betydelig når det brukes høye kompresjonsnivåer. Dette kvalitetstapet er spesielt tydelig når noen zoomer inn på bildet.

Legg igjen en kommentar