KONTAKTfil (hva det er og hvordan du åpner en)

En fil med CONTACT-filtypen er en Windows Contact-fil. De brukes i Windows 10, Windows 8, Windows 7 og Windows Vista.

KONTAKT-filer er XML-baserte filer som lagrer informasjon om noen, inkludert navn, bilde, e-postadresser, telefonnummer, arbeids- og hjemmeadresser, familiemedlemmer og andre detaljer.

Dette er mappen der KONTAKT-filer er lagret som standard:

C: Users [USERNAME] Kontakter


Hvordan åpne en KONTAKTfil

Den enkleste måten å åpne en KONTAKT-fil på er å bare dobbeltklikke eller dobbeltklikke på den. Programmet som åpner disse filene, Windows Kontakter, er innebygd i Windows, slik at du ikke trenger å installere ekstra programvare for å åpne KONTAKT-filer.

Windows Live Mail, som følger med Windows Essentials (et nå utgått produkt fra Microsoft), kan også åpne og bruke KONTAKT-filer.

Siden .CONTACT-filer er XML-tekstfiler, betyr det at du kan åpne i en i et tekstredigeringsprogram som Notisblokk-programmet i Windows, eller en tredjepartsredaktør som en fra vår Beste gratis tekstredigeringsliste. Imidlertid vil du bare gjøre det å se detaljene i KONTAKT-filen i tekstform, noe som definitivt ikke er så lett å lese som å bruke Windows Kontakter.

I tillegg til å bruke banen som er nevnt ovenfor, kan Windows-kontakter også åpnes fra dialogboksen Kjør eller et ledetekstvindu ved hjelp av Wab.exe kommando.

Hvis du finner ut at et program på din PC prøver å åpne CONTACT-filen, men det er feil program, eller hvis du heller vil at et annet installert program skal åpne CONTACT-filer, kan du se vår guide om hvordan du gjør den endringen i Windows.


Hvordan konvertere en KONTAKT-fil

Hvis du vil bruke en KONTAKT-fil i et bestemt program eller en bestemt enhet, må du mest sannsynlig konvertere KONTAKT-filen til CSV eller VCF, som er mer brukte filformater.

For å gjøre det, åpne Kontakter-mappen som er nevnt ovenfor. En ny meny vises i denne mappen som er forskjellig fra menyen i de andre mappene i Windows. Plukke ut Eksport for å velge hvilket format du vil konvertere KONTAKT-filen til.

Du vil ikke se Eksport alternativet hvis KONTAKT-filen din er i en annen mappe, fordi dette stedet er det som åpner spesialmenyen for KONTAKT-filer. For å fikse dette er det bare å flytte .CONTACT-filen til Kontakter-mappen.

Hvis du konverterer en KONTAKT-fil til CSV, får du muligheten til å ekskludere visse felt fra å bli eksportert. For eksempel kan du eksportere bare navnet og e-postadressen hvis du vil, ved å fjerne merket i rutene ved siden av feltene for hjemmeadresse, firmainformasjon, stillingstittel, notater og mer.


Kan du fortsatt ikke åpne filen?

Hvis filen din ikke åpnes etter å ha fulgt instruksjonene ovenfor, har du kanskje ikke å gjøre med en KONTAKT-fil. Dette kan skje hvis du har lest feil filtypen, noe som er ganske enkelt å gjøre. Problemet der er at selv om en fil deler noen av de samme filtypenes bokstaver, betyr det ikke nødvendigvis at formatene er relatert.

CONTOUR er et eksempel på en lignende filtype. I stedet for å ha noe å gjøre med kontaktdetaljer, er disse filene historiens manus som åpnes med Contour.

En annen filtype, CONTROLS, er en innstillingsfil som heller ikke har noe å gjøre med kontakter. Hvis du har en av disse filene i stedet, kan du åpne den med openBVE.

Det er usannsynlig at du leser filendelsen feil. Det som sannsynligvis skjer er at programmet du vil bruke, bare ikke kan åpne KONTAKT-filer, i så fall må du konvertere det til et mer populært format. Men hvis du har en annen fil, kan du undersøke filtypen for å se hvilket program du trenger på datamaskinen din for å åpne den.


Legg igjen en kommentar