TS-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

En fil med .TS-filtypen er en Video Transport Stream-fil som brukes til å lagre MPEG-2-komprimert videodata. De blir ofte sett på DVDer i en sekvens av flere .TS-filer.

TypeScript er et annet filformat som bruker .TS filtypen. Dette er tekstfiler som brukes til å lage JavaScript-applikasjoner, og ligner faktisk JavaScript-filer (.JS), men inkluderer kode i programmeringsspråket TypeScript.

En fil som slutter på .TS kan i stedet være en XML-formatert Qt-oversettelseskildefil som brukes til å lagre oversettelser for et bestemt program utviklet med Qt SDK.

M2TS- og MTS-filer ligner på Video Transport Stream-filer som er forklart her, men er spesielt rettet mot Blu-ray-videofiler.


Hvordan åpne en TS-fil

Video Transport Stream-filer som er lagret på en DVD, kan spilles av i en DVD-spiller uten ekstra programvare. Hvis du har en TS-fil på datamaskinen din, kan du åpne den med et antall mediespillere.

VLC bør være ditt førstevalg, siden det er helt gratis og kan åpne disse filene på Mac, Windows og Linux. MPEG Streamclip er et annet alternativ, og Windows & Windows-appen Movies kan også fungere.

Hvis du ikke kan få filen din til å åpne med VLC, er filtypen sannsynligvis allerede knyttet til et annet program. For å åpne den, prøv å dra den direkte inn i det åpne programvinduet eller bruk Media > Åpne fil menyelement. Du kan også endre programmet som for øyeblikket er tilknyttet .TS-filer, og sette det som VLC.

Et annet alternativ for å åpne TS-filen er å gi den nytt navn til noe som din eksisterende mediespiller støtter, som .MPEG. De fleste multimediaspillere støtter allerede .MPEG-filer, og siden TS-filer er MPEG-filer, bør det samme programmet også spille TS-filen din.

Noen ikke-gratis TS-spillere inkluderer Roxios Creator NXT Pro, Corels VideoStudio, Audials One, CyberLinks PowerProducer og Pinnacle Studio.

Besøk denne Get TypeScript-siden for programmer som støtter TypeScript-språket. Det er der du kan finne plugin-modulene og programmene som lar deg åpne denne typen TS-fil.

For eksempel kan du bruke TS-filer med Microsofts Visual Studio-program ved å installere TypeScript SDK for Visual Studio, eller denne plugin-modulen for å åpne filen i Eclipse.

Qt Translation Source-filer åpnes med Qt, et programvareutviklingssett.


Slik konverterer du TS-filer

Flere gratis videofilomformere er tilgjengelige som kan konvertere TS til MP4, MKV eller til og med lydformater som MP3. Freemake Video Converter er en favoritt fra listen som støtter disse formatene og mange andre.

Hvis du bruker Freemake Video Converter, kan du også konvertere TS-filen direkte til en DVD- eller ISO-fil med til DVD utgangsalternativ.

Det er best å bruke en offline desktop-omformer hvis filen er stor. Du kan imidlertid også konvertere TS til MP4 online uten å måtte laste ned noen programmer, med nettsteder som Zamzar eller FileZigZag.

Husk at med online-omformerne må du først laste opp filen og vente på at den skal konverteres, og deretter laste den ned igjen før du kan bruke den. Det er mye mer praktisk å bruke en offline-omformer for større videoer.

Det er sannsynligvis ikke mye behov for å konvertere TS-filer fra TypeScript-språket til noe annet. Imidlertid, hvis mulig, gjør konverteringen med det samme programmet som åpner filen. Du finner normalt dette alternativet i en Lagre som- eller Eksporter-meny.

For å konvertere TS-filen din til QPH (Qt Phrase Books) slik at oversettelsene kan brukes med mer enn ett Qt-program, bruker du "lconvert" -verktøyet som er inkludert i Qt SDK.


Kan du fortsatt ikke åpne filen?

Det er mulig at du leser feil filtypen og behandler en annen type fil som en TS-fil, slik at den ikke åpnes i programmene nevnt ovenfor.

For eksempel er TSV-filer Tab Separated Values-filer som deler to av de samme filtypenes bokstaver som TS, men har ingenting å gjøre med videoinnhold, TypeScript eller Qt SDK. Å åpne en i programvaren som er lenket ovenfor, lar deg derfor ikke bruke den slik den var ment.

Det samme gjelder for mange andre filformater. Noen av dem bruker utvidelser som ADTS, TST, TSF, TSC, TSP, GTS, TSR og TSM. Hvis du har noen av disse filene eller en annen som ikke ender med .TS, kan du undersøke den bestemte filtypen for å se hvilke programmer som kan se, redigere og / eller konvertere den.

Legg igjen en kommentar