RPT-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

  • En RPT-fil er en rapportfil.
  • Åpne en med Crystal Reports Viewer eller AccountEdge Pro (det avhenger av hvem som opprettet den).
  • Konverter til PDF, XLS, HTML og andre med de samme programmene.

Denne artikkelen forklarer hva en RPT-fil er, hvilke programmer som kan åpne en, og hvordan du konverterer en til et annet format som CSV, RTF, PDF eller HTML.


Hva er en RPT-fil?

En fil med RPT-filtypen er sannsynligvis en slags rapportfil, men det å vite hvordan du åpner den, avhenger av programmet som bruker den, siden forskjellige applikasjoner kan bruke rapporter med .RPT-suffikset.

For eksempel er noen RPT-filer Crystal Reports-filer laget med SAP Crystal Reports-programmet. Det kan være data i disse rapportene som stammer fra en rekke databaser og som mest sannsynlig er fullt sorterbare og interaktive i Crystal Reports-programvaren.

Et annet rapportfilformat som bruker RPT-suffikset, er AccountEdge Report-filer laget med AccountEdge Pro-programvaren. Disse rapportene kan ha å gjøre med alt fra regnskap og lønn til salg og varelager.

Andre RPT-filer kan bare være ren tekstfiler som godtas i et bredt spekter av rapporteringsapplikasjoner.

RPT Files.

RPTR-filer ligner på vanlige Crystal Reports-filer, bortsett fra at de er skrivebeskyttede filer, noe som betyr at de er ment å åpnes og vises, men ikke redigeres.


Hvordan åpne en RPT-fil

Crystal Reports-filer som slutter med RPT, brukes med Crystal Reports. Åpne RPT-filen gratis på Windows eller macOS er mulig med SAPs Crystal Reports Viewer-verktøy.

AccountEdge-rapportfiler opprettes av og åpnes med AccountEdge Pro; det fungerer på Windows og macOS. Finn rapporter gjennom Rapporter> Indeks til rapporter menyen.

Tekstbaserte RPT-filer kan åpnes med hvilken som helst teksteditor, for eksempel Notepad-programmet innebygd i Windows. Det gratis Notepad ++ -verktøyet er et annet alternativ, og det er mange andre som fungerer på en lignende måte.

Husk imidlertid at selv om RPT-filen ikke åpnes med Crystal Reports eller AccountEdgePro, er det mulig at den fremdeles ikke er en tekstfil og ikke vil fungere med en tekstvisning / -redigerer.


Hvordan konvertere en RPT-fil

Hvis du installerer det gratis Crystal Reports Viewer-programmet som er nevnt ovenfor, kan du bruke Fil> Eksporter gjeldende seksjon menyen for å lagre RPT-filen for Crystal Reports i XLS (et Excel-format), PDF og RTF.

AccountEdge Pro-programvaren kan også konvertere RPT til PDF, så vel som til HTML.

En annen måte å få rapportfilen din i PDF-format (uavhengig av formatet den er i) er å åpne den normalt med visningsprogrammet eller redigeringsprogrammet ovenfra, og deretter "skrive ut" den til en PDF-fil. Måten dette fungerer på er at når RPT-filen er åpen og klar til utskrift, kan du velge å lagre den i PDF for å konvertere rapporten til det mye mer populære PDF-formatet.

Microsofts SQL Server Manager Studio kan kanskje konvertere en RPT-fil til CSV for bruk med Excel og andre lignende programmer. Dette kan gjøres i det programmet gjennom Query menyen, og deretter Spørringsalternativer > Resultater > tekst. Endre utdataformat: alternativet til Fanen avgrenset, og kjør deretter spørringen med Unicode Lagre med koding for å eksportere filen.

Du må kanskje endre navn på * .RPT-filen til * .CSV for å åpne den med Excel. Vær imidlertid klar over at å endre navn på en fil som dette ikke er hvordan du faktisk konverterer den; det fungerer bare i denne situasjonen fordi filtypen kanskje ikke har fått nytt navn som den burde ha gjort under konverteringen. Et filkonverteringsverktøy brukes vanligvis til å konvertere filer mellom formater.


Åpner filen fortsatt ikke?

Problemer med en RPT-fil kan være relatert til det enkle faktum at du faktisk ikke har en RPT-fil. Dobbeltsjekk filtypen og sørg for at den leser ".RPT" og ikke noe lignende. Tilsvarende stavede filtyper har sannsynligvis ingenting å gjøre med hverandre og kan vanligvis ikke jobbe med samme programvare.

Et eksempel er RPF-filtypen som brukes til Grand Theft Auto Data-filer (brukes med det videospillet) og Rich Pixel Format-grafikkfiler. Disse formatene har ikke noe med rapporter å gjøre og fungerer ikke med en RPT-åpner.

Det er også veldig enkelt å forvirre filendelser når du har å gjøre med RTP-filer, som tilhører både Gromacs Residue Topology Parameter og TurboTax Update filformater. Som du kan fortelle, høres RPT og RTP nesten identisk ut selv om de ikke brukes med de samme programmene.

Hvis filen din ikke åpnes med forslagene ovenfra, er det bare å lese filtypen igjen for å bekrefte at den faktisk sier .RPT. Hvis ikke, kan du undersøke filtypen du trenger for å se hvilke applikasjoner som brukes til å opprette, åpne, redigere og konvertere den.


Legg igjen en kommentar