7Z-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

En fil med filtypen 7Z er en komprimert 7-zip-fil. Det er litt som en mappe på datamaskinen din, bortsett fra at den virkelig fungerer som en fil.

Både en mappe og en 7Z-fil kan lagre en eller flere filer, og til og med andre mapper. Imidlertid, i motsetning til mapper, er dette bare en enkelt fil med .7Z-utvidelsen som fungerer som et komprimert arkiv med dataene.

Du vil sannsynligvis bare se en når du laster ned filer fra internett som er samlet sammen, som dataprogrammer, bildealbum, samlinger av dokumenter ... i utgangspunktet alt som kan lastes ned best i en mindre, komprimert form.

Noen 7Z-filer er delt opp i mindre biter for å gjøre det lettere å sende eller lagre dem. De ender med en annen filtype, som .7Z.001.


Hvordan åpne en 7Z-fil

De kan åpnes med et økende antall komprimerings- / dekompresjonsprogrammer, men det gratis 7-Zip-verktøyet, laget av produsentene av formatet, er sannsynligvis det beste på Windows. Den lar deg ikke bare pakke ut (åpne), men også lage dine egne 7Z-filer.

p7zip er kommandolinjeversjonen av 7-Zip for Linux.

PeaZip er en annen favoritt som støtter utvinning fra og komprimering til 7Z-formatet på både Windows og Linux.

For macOS; Keka eller The Unarchiver, begge gratis, er to gode alternativer for å trekke ut filer fra en. Commander One er et annet alternativ.

Noen ganger, selv etter at du har installert et filutpakkerprogram, åpnes ikke filen bare ved å dobbeltklikke. En rask og enkel løsning er å høyreklikke på filen og deretter velge å åpne den i dekompresjonsprogrammet.

I 7-Zip kan dette gjøres via 7-Zip > Åpent arkiv, som åpner 7Z-filen i 7-Zip File Manager.

Hvis du vil forhåndsvelge et program som alltid vil åpne 7Z-filer når du dobbeltklikker på dem, se hvordan du endrer filassosiasjoner i Windows-guiden. Selv om dette lar deg endre programmet som automatisk åpner 7Z-filer, kan du alltid bruke et annet verktøy når som helst ved å åpne den andre filtrekkeren først og deretter laste filen derfra.

Det er også mange gratis online 7Z-filåpnere som ikke krever at du laster ned programvare i det hele tatt, og som fungerer på ethvert operativsystem med en moderne nettleser. Disse fungerer ved å la deg laste den opp til nettstedet for ekstraksjonsprosessen, hvor du deretter kan laste ned individuelle filer ut av den.

ezyZip, B1 Online Archive og Unzip-Online er noen gratis online 7Z-filåpnere.

Hvis du trenger å åpne en på en mobil enhet, bør gratis apper som iZip (iOS) og 7Zipper (Android) fungere.

Hvordan åpne 7Z delfiler

Har du flere 7Z-filer som må åpnes sammen? Hvis den er delt inn i forskjellige deler, må du koble dem sammen på en veldig spesifikk måte for å lage originalfilen som du deretter kan trekke ut normalt.

For eksempel, kanskje du har en part1.7z, part2.7z, part3.7z, etc. Dette kan være forvirrende fordi hvis du åpner bare en av dem, vil du sannsynligvis finne en annen fil som heter noe.001, og det mønsteret fortsetter med hver av de andre 7Z-filene.

Det er litt forvirrende å forstå om du aldri har behandlet 7Z-filer med flere deler, så vi foreslår at du leser gjennom disse trinnene på Nexus Wiki for noen instruksjoner om hvordan du kombinerer dem for til slutt å komme til innholdet som er lagret i disse delene.

Instruksjonene på Nexus Wiki er for å åpne noe spesifikt, så filnavnene vil ikke være de samme som filene dine, men du kan fortsatt bruke trinnene til å åpne noe lignende som har flere 7Z-deler. Disse instruksjonene er også relevante bare for 7-Zip.


Hvordan konvertere en 7Z-fil

Husk at en 7Z-fil egentlig er akkurat som en mappe som inneholder en eller flere filer. Dette betyr at du ikke kan konvertere en til PDF, DOCX, JPG eller noe annet format. Oppgaver som de krever at filene først blir hentet ut av arkivet og deretter konvertert individuelt med en annen filkonverterer.

I stedet er de eneste andre filformatene man kan konvertere til andre arkivformater, som ZIP, RAR, ISO, etc.

Den enkleste og raskeste måten å konvertere en liten 7Z-fil på er å bruke en online tjeneste. Zamzar er spesielt en som kan konvertere en til en rekke andre arkivformater, som ZIP, TAR, LZH og CAB.

To andre eksempler er CloudConvert og Convert Files, som er nettsteder som kan konvertere 7Z til RAR gratis i nettleseren din, samt til andre formater som TGZ. Som Zamzar, reserver disse nettstedene for mindre 7Z-filer, siden du må laste opp hele arkivet til nettstedet før du kan konvertere det, og deretter må det lastes ned for å lagre det.

Se disse gratis filkonvertererne for sporadisk brukte formater for noen andre nettsteder som kan konvertere en.

Hvis din er stor, eller hvis du vil konvertere 7Z til ISO, er det sannsynligvis best å bruke et dedikert, "offline" komprimerings- / dekompresjonsprogram, som IZArc, TUGZip eller Filzip.


Mer informasjon om 7Z-filer

7Z er et åpent filformat under GNU Lesser General Public License.

7Z-filformatet ble opprinnelig utgitt i 1999. Det støtter filstørrelser på opptil 16 milliarder GB.

Formatet lagrer ikke filsystemtillatelser. Dette betyr at du ikke kan angi tillatelsene til filer, lagre dem i en 7Z-fil og forvente at de samme tillatelsene beholdes når du trekker dem ut.

AES 256-bit kryptering kan brukes på 7Z-filer for å forhindre at de åpnes med mindre passordet er kjent.

7-Zip-programmet lar deg velge fem forskjellige kompresjonsnivåer når du lager en ny fil, fra Fastest til Ultra. Du kan til og med velge Store hvis du ikke vil komprimere den, noe som vil være raskere å opprette og pakke ut filer til senere, men som også tar mest lagringsplass.

Hvis du velger et kompresjonsnivå, kan du velge mellom forskjellige komprimeringsmetoder, inkludert LZMA2, LZMA, PPMd og BZip2. Noen andre alternativer når du bruker 7-Zip til å lage en 7Z-fil, inkluderer å velge en annen ordbokstørrelse, ordstørrelse, solid blokkstørrelse, antall CPU-tråder og mer.

Når en 7Z-fil er opprettet, kan du legge til nye filer i den ved å dra filene inn i mappen når den er åpen i 7-Zip (og sannsynligvis også andre filkomprimeringsprogrammer).

Vår gjennomgang av 7-Zip

Hvis du er interessert i å lese detaljene i formatet, anbefaler vi å besøke 7-Zip.org.


Kan du fortsatt ikke åpne filen?

Hvis programmene og nettstedene nevnt ovenfor ikke var nok til å åpne 7Z-filen, er det sannsynligvis ikke en komprimert 7-Zip-fil! Det som er sannsynlig er at du har lest feil filtypen feil ...

Z7 er et eksempel på en filtype som lett kan leses feil som en 7Z-fil. Z7-filer er Z-maskin Z-kode versjon 7-filer som brukes av en spillmotor, spesielt Z-maskinmotoren for gamle tekst-eventyrspill.

Windows Frotz og Zoom er to programmer som skal kunne åpne Z7-filer.

Legg igjen en kommentar