TAR-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

Hva å vite

  • En TAR-fil er en konsolidert Unix Archive-formatfil.
  • Åpne en med 7-Zip, B1 Online Archiver og andre verktøy for filutpakking.
  • Konverter til arkivformater som ZIP, TAR.GZ, etc. med Zamzar eller Online-Convert.com.

Artikkelen forklarer hva TAR-filer er og hvordan de er forskjellige fra andre arkivformater, hvilke programmer som kan trekke ut filer fra dem, og hvordan du konverterer en til lignende arkivformater.


Hva er en TAR-fil?

Forkortelse for Tape Archive, og noen ganger referert til som tarball, en fil som har filtypen TAR er en fil i Consolidated Unix Archive-format. Et program eller en kommando som kan åpne arkiver er nødvendig for å åpne en TAR-fil.

Fordi TAR-filformatet brukes til å lagre flere filer i en enkelt fil, er det en populær metode for både arkiveringsformål og for sending av flere filer over internett, som for nedlasting av programvare.

TAR filformatet er vanlig i Linux og Unix-systemer, men bare for lagring av data, ikke komprimere det. TAR-filer komprimeres ofte etter at de er opprettet, men de blir TGZ-filer ved å bruke TGZ, TAR.GZ eller GZ-utvidelsen.

TAR er også et akronym for teknisk assistent forespørsel, men det har ingenting å gjøre med TAR filformat.


Hvordan åpne en TAR-fil

TAR-filer, som er et relativt vanlig arkivformat, kan åpnes med de mest populære zip / unzip-verktøyene. PeaZip og 7-Zip er to av de bedre gratis filutpakkerne som støtter både åpning av TAR-filer og oppretting av TAR-filer, men sjekk ut denne listen over gratis filutpakkere for en rekke andre valg.

B1 Online Archiver og ezyZip er to andre TAR åpnere, men de kjører i nettleseren din i stedet for gjennom et nedlastbart program. Bare last opp TAR til et av disse to nettstedene for å trekke ut innholdet.

Unix-systemer kan åpne TAR-filer uten noen eksterne programmer ved hjelp av følgende kommando, hvor file.tar er navnet på TAR-filen:

tar -xvf file.tar


Hvordan lage en komprimert TAR-fil

Det som er beskrevet på denne siden er bare hvordan du åpner eller trekker ut filer fra et TAR-arkiv. Hvis du vil lage din egen TAR-fil fra mapper eller filer, er den enkleste måten å bruke et grafisk program som 7-Zip.

  1. Velg alle filene og mappene du vil ha i TAR-filen.

  2. Høyreklikk på et av de uthevede elementene og velg Legg til arkiv.

  3. Velg tjære fra Arkivformat nedtrekksmenyen.

  4. Plukke ut OK.

Et annet alternativ, så lenge du er på Linux, er å bruke en kommandolinje for å bygge TAR-filen. Men med denne kommandoen komprimerer du også TAR-filen, som vil produsere en TAR.GZ-fil.

Denne kommandoen vil gjøre en tar.gz fil ut av en mappe eller en enkelt fil, avhengig av hva du velger:

tjære -czvf name-of-archive.tar.gz / sti / til / mappe-eller-fil

Dette er hva denne kommandoen gjør:

  • -c: Opprett et arkiv
  • -z: Bruk gzip til å komprimere arkivet
  • -v: Aktiver detaljert modus for å vise fremdriften i opprettelsesprosessen
  • -f: Lar deg spesifisere navnet på arkivet

Her er et eksempel hvis du vil "TAR en fil" (lage en TAR-fil) fra en mappe som heter /mine filer/ å gjøre det kalt files.tar.gz:

tar -czvf files.tar.gz / usr / local / myfiles


Hvordan konvertere en TAR-fil

Zamzar og Online-Convert.com er to gratis filkonverterere, begge webtjenester, som vil konvertere en TAR-fil til ZIP, 7Z, TAR.BZ2, TAR.GZ, YZ1, LZH eller CAB. De fleste av disse formatene er faktisk komprimerte formater, som TAR ikke er det, noe som betyr at disse tjenestene handle for å komprimere TAR også.

Husk at hvis du bruker en av disse nett omformere, må du først laste opp TAR fil til en av disse nettstedene. Hvis filen er stor, kan det være bedre med et dedikert, offline konverteringsverktøy.

Alt i betraktning ville den beste måten å konvertere TAR til ISO være å bruke det gratis AnyToISO-programmet. Det fungerer til og med via høyreklikk på hurtigmenyen, slik at du bare kan høyreklikke på TAR-filen og deretter velge å konvertere den til en ISO-fil.

Tatt i betraktning at TAR-filer er enfilssamlinger av flere filer, gir TAR til ISO-konvertering mest mening, siden ISO-formatet i utgangspunktet er den samme typen fil. ISO-bilder er imidlertid mye mer vanlig og støttet enn TAR, spesielt i Windows.

TAR-filer er bare beholdere for andre filer, i likhet med mapper. Derfor kan du ikke bare konvertere en TAR-fil til CSV, PDF eller annet filformat som ikke er arkiv. Å "konvertere" en TAR-fil til et av disse formatene betyr egentlig bare å trekke ut filene ut av arkivet, noe du kan gjøre med en av filutpakkerne nevnt ovenfor.


Åpner filen fortsatt ikke?

Den enkleste forklaringen på hvorfor filen ikke åpnes som beskrevet ovenfor, er at den ikke egentlig ender i .TAR-filtypen. Dobbeltsjekk suffikset for å være sikker; noen filtyper er stavet veldig likt, og det kan være lett å feile dem med andre filformater.

For eksempel bruker en TAB-fil to av de tre filtypene TAR har, men er ikke relatert til formatet i det hele tatt. De er i stedet enten Typinator Set, MapInfo TAB, Guitar Tablature eller Tab Separated Data-filer - hvert av disse formatene åpnes med unike applikasjoner, hvorav ingen er filutvinningsverktøy som 7-Zip.

Det beste du kan gjøre hvis du har å gjøre med en fil som ikke er en Tape Archive-fil, er å undersøke den bestemte filtypen på Web eller andre steder på internett, og du bør kunne finne hvilke applikasjoner som brukes til å åpne eller konvertere filen.

Hvis du har en TAR-fil, men den ikke åpnes med antydningene ovenfra, er det sannsynlig at filtrekkeren ikke gjenkjenner formatet når du dobbeltklikker på den. Hvis du bruker 7-Zip, høyreklikker du på filen og velger 7-Zip, og deretter enten Åpent arkiv or Pakke ut filer.


Legg igjen en kommentar