Hva er en ANNOT-fil, og hvordan åpner du en?

En fil med ANNOT-filtypen er en Adobe Digital Editions Annotations-fil. Disse filtypene lagres i XML-format og brukes til å lagre tilleggsdata for EPUB-filer som notater, bokmerker, høydepunkter og andre slags "meta" -data.

Noen filer som slutter i ANNOT-utvidelsen, kan i stedet være Amaya Annotation-filer som brukes sammen med Amaya webredigeringsprogram.


Hvordan åpne en ANNOT-fil

ANNOT-filer åpnes best med det gratis Adobe Digital Editions-programmet. Dette er programmet som lar deg lage notater, bokmerker osv., Men også, selvfølgelig, for å se dem visuelt i boka.

Siden formatet er den tekstbaserte XML, kan en hvilken som helst tekstredigerer også brukes til å se informasjonen.

Å åpne en ANNOT-fil i et tekstredigeringsprogram lar deg se den samme informasjonen som i Adobe Digital Editions (siden det er der informasjonen er lagret), men teksten er ikke strukturert på en brukervennlig måte. Du har imidlertid lett tilgang til alle bokmerkene og notatene fordi de ikke er blandet med tekst fra resten av boka - du kan enkelt søke gjennom dem. En tekstredigerer lar deg også se dato og klokkeslett for hvert notat og bokmerke.

Windows og macOS lagrer ANNOT-filer i mappen Dokumenter under mappen My Digital Editions Annotations , vanligvis med samme navn som EPUB-filen (f.eks. Epubfilename.annot).

Som nevnt bruker Amaya også ANNOT-filer. Bruk programmet til å lese ANNOT-dataene hvis det er der de ble opprettet.

ANNOT-filer er ikke det samme som ANN-filer, selv om filtypene deres er stavemessige. ANN-filer er Lingvo Dictionary Annotation-filer som er tilknyttet Lingvo Dictionary .DSL-filer og åpnes ved hjelp av ABBYY Lingvo Dictionary 404.

Hvis du finner ut at et program på datamaskinen din åpner en ANNOT-fil etter at du dobbeltklikker på den, men det ikke er den rette, endrer du standardprogrammet.


Hvordan konvertere en ANNOT-fil

I likhet med XML-filer kan data i ANNOT-filen konverteres til hvilket som helst annet tekstbasert format, for eksempel TXT eller PDF, med Notisblokk, TextEdit eller annen tekstredigerer som kan eksportere filer. Selv om den konverterte filen kan forbli leselig i de andre formatene, vil ikke Adobe Digital Editions kunne bruke filen med mindre den forblir i ANNOT-formatet, noe som betyr at alt som ANNOT-fillagrene ikke lenger kan vises når du ' leser boken.

Hvis Amaya Annotation-filer også er tekstbaserte (som jeg er usikker på), kan de selvfølgelig konverteres akkurat som Adobe Digital Editions Annotation-filer. Konvertering av ANNOT-filer fra Amaya har samme liten skrift - å lagre filen i et annet format betyr at Amaya-programvaren ikke kan bruke informasjonen normalt, noe som betyr at filen ikke fungerer sammen med programmet.

Til slutt er det ikke noe reelt behov for å konvertere ANNOT-filer til noe annet format, uavhengig av programmet de brukes i.


Legg igjen en kommentar