SVG-fil (hva det er og hvordan du åpner og konverterer en)

Hva å vite

  • En SVG-fil er skalerbar vektorgrafikkfil.
  • Åpne en med hvilken som helst nettleser eller et bildeverktøy som Photoshop, Illustrator eller GIMP.
  • Konverter til PNG eller JPG ved hjelp av verktøyet vårt (nedenfor) eller til andre formater med en grafisk editor.

Denne artikkelen forklarer hva en SVG-fil er og hvordan formatet er annerledes enn andre bildeformater, hvordan du åpner en, og hvordan du konverterer en til et mer vanlig format som PNG eller JPG.


Hva er en SVG-fil?

En fil med SVG-filtypen er mest sannsynlig en skalerbar vektorgrafikkfil. Filer i dette formatet bruker et XML-basert tekstformat for å beskrive hvordan bildet skal vises.

Siden tekst brukes til å beskrive grafikken, kan en SVG-fil skaleres til forskjellige størrelser uten å miste kvalitet - med andre ord, formatet er oppløsningsuavhengig. Dette er grunnen til at nettsteds- og utskriftsgrafikk ofte er bygget i SVG-format, slik at de kan endres slik at de passer til forskjellige design i fremtiden.

Web / Jiaqi Zhou

Hvis en SVG-fil er komprimert med GZIP-komprimering, slutter filen med .SVGZ-filtypen og kan være 50 prosent til 80 prosent mindre.

Andre filer med .SVG-filtypen som ikke er relatert til et grafikkformat, kan i stedet være Saved Game-filer. Spill som Return to Castle Wolfenstein og Grand Theft Auto lagrer fremdriften i spillet til en SVG-fil.


Hvordan åpne en SVG-fil

Den enkleste og raskeste måten å åpne en SVG-fil for å vise den (ikke for å redigere den) er med en moderne nettleser som Chrome, Firefox, Edge eller Internet Explorer - nesten alle av dem bør gi en slags gjengivelsesstøtte for SVG format. Dette betyr at du kan åpne SVG-filer online uten å måtte laste dem ned først.

Hvis du allerede har en SVG-fil på datamaskinen din, kan nettleseren også brukes som en offline SVG-visning. Åpne disse SVG-filene gjennom nettleseren Åpen alternativet ( Ctrl+O hurtigtast).

SVG-filer kan opprettes via Adobe Illustrator, så du kan selvfølgelig bruke det programmet til å åpne filen. Noen andre Adobe-programmer som støtter SVG-filer (så lenge SVG Kit for Adobe CS-programtillegget er installert) inkluderer Adobe Photoshop-, Photoshop Elements- og InDesign-programmer. Adobe Animate fungerer også med SVG-filer.

Noen ikke-Adobe-programmer som kan åpne en SVG-fil inkluderer Microsoft Visio, CorelDRAW, Corel PaintShop Pro og CADSoftTools ABViewer.

Inkscape og GIMP er to gratis programmer som kan fungere med SVG-filer, men du må laste dem ned for å kunne åpne SVG-filen. Picozu er også gratis og støtter også SVG-formatet, men du kan åpne filen online uten å laste ned noe.

Siden en skalerbar vektorgrafikkfil egentlig er en tekstfil i detaljene, kan du se tekstversjonen av filen i hvilken som helst teksteditor. Se vår liste over beste gratis tekstredigeringsprogrammer for våre favoritter, men til og med standard tekstleser i operativsystemet ditt vil fungere, som Notisblokk i Windows.

For Saved Game-filer bruker spillet som opprettet SVG-filen mest sannsynlig automatisk når du fortsetter spillet, noe som betyr at du sannsynligvis ikke kan åpne SVG-filen manuelt gjennom programmets meny. Imidlertid, selv om du klarer å få SVG-filen til å åpne seg gjennom en åpen meny av noe slag, må du bruke den riktige SVG-filen som følger med spillet som opprettet den.

Hvis selve spillet ikke åpner SVG-filen, kan du prøve GTA2 Saved Game Editor, eller åpne SVG-filen i et tekstredigeringsprogram for å se om det er noe der som er til nytte.


Hvordan konvertere en SVG-fil

Den enkleste måten å konvertere en SVG-fil til enten PNG eller JPG, de to vanligste bildeformatene, er å bruke vår egen SVG-filkonverterer:

Konvertering av en SVG-fil med et elektronisk verktøy som vårt er vanligvis den raskeste og enkleste måten å få filen din til det formatet du ønsker. Du trenger ikke å ha et dyrt program allerede installert eller å laste ned ukjent programvare.

Hvis du trenger å konvertere det til et annet format, som PDF eller GIF, og SVG-en din er ganske liten, vil et tredjeparts nettverktøy som Zamzar gjøre susen.

Autotracer.org er en annen online SVG-omformer som lar deg konvertere en SVG (fra enheten eller via URL-en) til noen andre typer formater som EPS, Adobe Illustrator-fil (AI), DXF, PDF, SK, etc.

Hvis du har en større SVG-fil, bør eventuelle programmer nevnt ovenfor i delen Hvordan åpne en SVG-fil kunne lagre / eksportere SVG-filen til et nytt format også.

For eksempel, hvis du bruker Inkscape, kan du, etter at du har åpnet / redigert SVG-filen, lagre den tilbake til SVG med eventuelle endringer du gjør, men kan også lagre den i et annet filformat som PNG, PDF, DXF, ODG , EPS, TAR, PS, HPGL og mange andre.


Mer informasjon om SVG-filer

Scalable Vector Graphics-formatet ble opprettet i 1999 og utvikles fortsatt av World Wide Web Consortium (W3C).

Som du allerede har lest ovenfor, er hele innholdet i en SVG-fil bare tekst. Hvis du skulle åpne en i en tekstredigerer, ville du bare se tekst som i eksemplet ovenfor. Slik kan SVG-seere vise bildet - ved å lese teksten og forstå hvordan den skal vises.

Når du ser på eksemplet, kan du se hvor enkelt det er å redigere dimensjonene på bildet slik at det blir så stort du vil uten å påvirke kvaliteten på kantene eller fargen. Siden instruksjonene for gjengivelse av bildet lett kan endres i en SVG-editor, kan også selve bildet gjøre det.

Legg igjen en kommentar