Hva er en bassreflekshøyttaler?

En bassreflekshøyttaler er designet slik at bakbølgen til en høyttalerkegle føres gjennom en åpen port (noen ganger kalt en ventilasjon eller et rør) i kabinettet for å forsterke den totale bassutgangen. Disse portene er vanligvis plassert foran eller bak på høyttalerkabinettet og kan variere i dybde og diameter (til og med bred nok til å nå hånden din gjennom). Kanalisering av høyttalerkeglens bakre lydbølge gjennom en slik port kan ofte være en effektiv måte å øke utgangsvolumet, redusere forvrengning og forbedre bassrespons og utvidelse (versus lukkede kabinetthøyttalere).

En bassreflekshøyttaler / subwoofer har en eller flere åpne porter i kabinettet som hjelper til med å kanalisere lyd og forbedre ytelsen. Det kan også være et fantastisk gjemmested for små leker som tilhører nysgjerrige, småbarn. Så hvis det eksisterer små mennesker i hjemmet, og bassreflekshøyttaleren plutselig begynner å høres ut (f.eks. Resonans / plastskramling, en ringing av små bjeller osv.), Er det lurt å sjekke om det er deponert innhold før feilsøking av subwooferbrummen eller buzz.

Selv om en høyttaler av alle størrelser (til og med den bærbare Bluetooth-typen) kan ha en port for å kanalisere lyd, har denne funksjonen en tendens til å være mer effektiv med større skap. Det er vanskelig å sette pris på noen resultater når det ikke er nok plass til at luftmassen kan sirkulere og bevege seg inn og ut av høyttalerkabinettet. Når en høyttalerkegle vibrerer, avgis lydbølger fra forsiden (forretningsenden for å lytte) og bakfra. Bassreflekshøyttalere er nøye innstilt (mer enn de som er utstyrt med passive radiatorer) slik at bølgene som kommer fra baksiden av kjeglen projiseres gjennom porten i samme fase som bølger som genereres fra forsiden av kjeglen.


Fordelene ved musikklytten til en bassreflekshøyttaler

Bassreflekshøyttalere endrer kurven for lave frekvenser; responsen har en tendens til å bli spredt med litt ekstra slag, og det er slik disse høyttalerne kan nyte større utvidelse til lav-bass-regionen med subjektivt mer "kraft". En riktig utformet og innstilt bassreflekshøyttaler vil nesten ikke oppleve noe turbulent pustende / kinkende lyd fra porten når luftstrømmen øker - innenfor visse volumgrenser, henholdsvis kabinettvolum og portplassering, form, lengde og diameter. Imidlertid, i motsetning til forseglet kabinett, kan det hende at noen bassreflekshøyttalere (avhengig av merke og modell) ikke er like raske, nøyaktige eller forvrengningsfrie når de kjøres utover "sweet spot" av ytelsen.


Bassreflekshøyttalere forbedrer lyden

Det er et stort utvalg av høyttalere og subwoofere å velge mellom, hver med sine egne undergrupper av klassen. Når det gjelder spesielt sistnevnte, kan man støte på modeller som er beskrevet som "bassrefleks" eller "portet".

Selv om det kanskje ikke virker så mye, kan valg av denne typen høyttalere ha en betydelig innvirkning på hvordan musikk høres ut - spesielt for ører som kan være vant til å nyte høyttalere med forseglede skap. Hvis du handler om å få best ytelse fra subwooferen din, er det absolutt verdt å velge den typen som best passer dine personlige lyttepreferanser.

Legg igjen en kommentar