SRF-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

Det er flere filformater som bruker SRF-filtypen, men den vanligste er som en Sony Raw Image-fil. Dette er ukomprimerte og uendrede, rå bildefiler som Sony digitale kameraer lagrer bilder i, i likhet med ARW- og SR2-filer.

Animasjonsprogramvaren LightWave 3D bruker SRF-filer ikke for bilder som Sony-kameraer, men for å lagre informasjon om hvordan en 3D-overflate skal se ut, for eksempel farge, gjennomsiktighet og skyggelegging. Disse kalles LightWave Surface-filer.

En annen bruk for noen filer med denne utvidelsen er som Server Response-filer, også kjent som Stencils. De brukes av .NET-applikasjoner og kan lagre skriptkoder og HTML-innhold.

Nok et annet format som SRF-filen din kan være i, hvis ingen av de ovennevnte, er en Surfer Project-fil som brukes med Golden Software's Surfer-applikasjon. Det kan i stedet være assosiert med Samsungs smarte TV-er, lagret som en Steinberg Resource-fil, kalt Siebel-arkivfil, eller brukt til å lagre en samling bilbilder som brukes av Garmin GPS-systemer for å uttrykke et 3D-perspektiv på kjøretøyet på enheten.


Hvordan åpne en SRF-fil

Gitt rekke applikasjoner som bruker SRF-filer, er det viktig å ha en slags ide om hvilket format ditt er i før du prøver å åpne det.

Som nevnt ovenfor, er de fleste SRF-filer Sony Raw Image-filer, så hvis du har fått filen din fra et Sony-kamera, eller hvis du helt sikkert vet at det er den typen bildefil, kan du åpne den med Able RAWer, Adobe Photoshop, PhotoPhilia eller ColorStrokes. Noen andre populære foto- og grafikkverktøy vil nok fungere også.

Hvis SRF filen brukes med Lightwave 3D, så det er programmet du bør ha for å åpne filen. Alternativene dette formatet lagrer er de som finnes i LightWave 3Ds Surface Editor-vindu, så det kan også være slik du åpner det.

Bruk Microsofts Visual Studio programvare for å åpne SRF filen hvis det er i Server Response filformat. Det bør være klart om det er i dette formatet fordi de bare er vanlige tekstfiler, noe som betyr at du også kan åpne dem i et gratis teksteditor som Windows Notisblokk, eller til og med i en nettleser (f.eks. Firefox eller Chrome).

Er SRF-filen din en Surfer Project-fil? Golden Software Surfer-programmet kan åpne det. Filer som er opprettet i en eldre versjon av programvaren, kan åpnes i de nyere versjonene, men ikke omvendt. de er fremover kompatible, men ikke bakover kompatible.

Steinberg Resource-filer brukes med Steinbergs Cubase-applikasjon for å endre hvordan grensesnittet og plugin-modulene ser ut. Mens selve Cubase-programmet brukes til å arbeide med lydfiler, er SRF-filformatet bare et arkiv med bilder.

Hvis du mistenker at det er et bilbilde som brukes med Garmin GPS-systemer, kan det "installeres" på enheten ved å kopiere det til det. Du kan gjøre dette ved å overføre det til / Garmin / Vehicle / mappen på GPS-enheten. Hvis du ikke er sikker på om SRF-filen er i dette formatet, åpner du den med Notepad ++ - det første ordet skal si GARMIN.

Vi har ingen informasjon om bruk av SRF-filer fra en Samsung TV, bortsett fra at de enten er krypterte videofiler eller en type fastvare. Hold lesing gjennom neste avsnitt nedenfor for en mulig måte å konvertere videofiler til et annet format.

Siebel-arkivfiler bruker også denne utvidelsen. Du kan lese litt mer om dem på Oracles nettsted.

På grunn av måten noen av disse programmene fungerer på, må du mest sannsynlig bruke applikasjonens filet menyen (eller noe lignende) for å åpne SRF-filen i stedet for bare å dobbeltklikke på det.

Hvis du finner ut at et program på din PC prøver å åpne filen, men det er feil program, eller hvis du helst vil at et annet installert program skal åpne det, kan du endre hvilket program som åpner filen som standard.


Hvordan konvertere en SRF-fil

Bare prøveversjonen er gratis å bruke, men Ivan Image Converter kan konvertere Sony Raw-bildefiler til formater som TGA, PNG, RAW, JPG og PSD.

Det er tvilsomt at LightWave Surface-filer kan lagres i hvilket som helst annet format fordi de bare er nært beslektet med LightWave 3D-programvaren, og det vil derfor være meningsløst å eksistere i noe annet format. Men hvis du kan konvertere en, er det mest sannsynlig mulig gjennom en filet or Eksport -menyen i LightWave 3D-programmet.

Visual Studios serverresponsfiler er bare ren tekst, så mens du kan konvertere dem til et hvilket som helst annet tekstbasert format (f.eks. TXT eller HTML) med de fleste tekstredigerere, vil dette hindre filen i å jobbe med. NET-applikasjonen.

Hvis du vil konvertere Garmin SRF-bilfilen til et PNG-bilde for å se hvordan bildene ser ut, kan du bruke denne online-omformeren fra "nuvi utilities". Bare last det opp til nettstedet og velg deretter Konverter det! -knappen for å få den konvertert til PNG. Resultatet er et bredt bilde av 36 forskjellige perspektiver på kjøretøyet som GPS-enheten kan bruke sammen som en 360 graders visning av kjøretøyet.

SRF-filer kan være en form for en kryptert videofil som er lagret på en Samsung TV. I så fall kan du finne nyttig denne veiledningen på IvoNet.nl for å konvertere den til en MKV-videofil. Når det er i det formatet, kan du vurdere å bruke en gratis videokonverterer hvis du vil at filen til slutt skal lagres som en MP4- eller AVI-video.

Som for ethvert annet format som bruker SRF-filtypen, gjelder det samme konseptet som det gjør med LightWave Surface-filer - programvaren som åpner den er mer enn sannsynlig i stand til å konvertere filen, men hvis ikke, er det sannsynlig at filene virkelig ikke burde 't være i noe annet format enn det det for øyeblikket er i.


Kan du fortsatt ikke åpne filen?

Hvis ingen av disse programmene ser ut til å åpne filen, må du kontrollere at du ikke feiltolking filtypen.

SRT-, ERF-, WRF- og SWF-filer har for eksempel en veldig lignende utvidelse, men har ingenting å gjøre med disse formatene, så de kan kanskje ikke åpne med den samme programvaren.

Legg igjen en kommentar