Hva er Android Dark Mode? Og hvordan du aktiverer det

Noen brukere synes mørke temaer for Android er lettere for øynene enn standardgrensesnittet. Hvordan du slår på Android mørk modus avhenger av hvilken versjon av Android smarttelefonen eller nettbrettet kjører.

Instruksjonene i denne artikkelen gjelder Android 10 og Android 9 (Pie). Mørk modus er ikke tilgjengelig i eldre versjoner av operativsystemet.


Slik aktiverer du Android Dark Mode på Android 10

Som standard er tematone satt til samme bakgrunnsdeteksjonsbaserte automatiske modus som eldre versjoner av Android, men det er nå dedikerte alternativer for et permanent fargetema. Slik aktiverer du det mørke temaet på Android 10-enheter:

  1. Åpne innstillinger app.

  2. Pek Vise.

  3. Trykk på vippebryteren ved siden av Mørkt tema for å aktivere den.

Derfra sveiper du ned fra toppen av skjermen for å komme til raske innstillinger. Du får se den nye og mørkegrå bakgrunnen med hvit tekst. Noen apper, som Google Chrome, Google Pay og YouTube, vil også automatisk tilpasse seg det mørke temaet.

Android-utviklere har nå muligheten til å legge til mørk modusstøtte til Android-apper.


Slik aktiverer du Android Dark Mode på Android 9.0 Pie

Android 9.0 (Pie) la til et alternativ for å veksle mellom mørke og lyse temaer, men prosessen er litt annerledes enn Android 10. For å aktivere mørk modus på Android 9:

  1. Start innstillinger app og trykk Vise.

  2. Pek Avansert for å utvide listen over alternativer.

  3. Rull ned og trykk Enhetstema, og trykk deretter på mørk i popup-dialogboksen.

Begrensninger for mørk modus for Android 9

På Android 9 forblir innstillingsmenyen og andre grensesnittelementer, som varslene som dukker opp under hurtiginnstillingene, tonet til et lyst tema som består av en hvit bakgrunn og svart tekst. Men hvis du vet hvordan du endrer Android-bakgrunnen, kan du koble mørk modus med et lysere bakgrunn for en mer konsistent opplevelse.

Brukere kan også supplere det mørke grensesnittet ved å konfigurere individuelle apper til deres respektive mørke modus. Noen få Google-apper gir alternativer for et mørkt tema som er ganske konsistent med mørke brukergrensesnitt for raske innstillinger.


Slik aktiverer du mørk modus for Android-meldinger

Android Messages-appen bytter automatisk for å matche det mørke temaet på Android 10-enheter. På Android 9 kan meldingsappen manuelt tilpasses med et mørkt tema:

  1. Start meldinger app.

  2. Trykk på trepunktsikon øverst til høyre i appen.

  3. Pek Aktiver mørk modus.

Derfra vil meldingsappen din umiddelbart vende seg til en mørk grå bakgrunn med hvit tekst, med de fargede kontaktikonene som beholder sin opprinnelige palett.

Slik aktiverer du mørk modus for YouTube

YouTube har et tilsvarende mørkt utseende også. For å aktivere det:

  1. Trykk på din profil ikonet øverst til høyre i appen.

  2. Pek innstillinger.

  3. Pek general.

  4. Trykk på vippebryteren ved siden av Mørkt tema. Du bør nå se videominiatyrbilder, kommentarer og andre tekstområder på en mørk grå bakgrunn.


Legg igjen en kommentar