Løs feilen ‘Kamera mislyktes’ på Samsung Galaxy-enheter

Samsung Galaxy digitalkamera og Samsung Galaxy smarttelefoner kan ta flotte bilder. Men som alle elektroniske enheter, noen ganger vil ikke teknologien fungere riktig. En av de vanligste feilene er "Kamera mislyktes." Hva betyr det nøyaktig, og hvordan kan du fikse det? Vi har noen potensielle årsaker og løsninger nedenfor.

Denne artikkelen inneholder feilsøkingstrinn for Camera Mailed-feilen på både Samsung Galaxy digitalkamera og innebygde kameraer på Samsung Galaxy smarttelefoner.


Årsaker til kameraet mislyktes Feil i Samsung-enheter

Camera Failed-feilen inneholder ikke noen feilkode eller detaljer om hvorfor kameraet ikke fungerer som det skal. Det gjør feilsøking vanskelig. Det er imidlertid ikke umulig å fikse, siden det i de fleste tilfeller er et enkelt programvareproblem. Feilen kan være forårsaket av en ufullstendig firmwareoppdatering, utdaterte tredjepartsapper eller et SD-kort kameraet plutselig ikke gjenkjenner.

Hvordan fikse feil på kameraet mislyktes i Samsung Galaxy Camera

Du må kanskje prøve flere strategier for å fikse Camera Mailed-feilen på Samsung Galaxy-kameraet. Prøv disse trinnene, fra enkleste til mest kompliserte.

Forsikre deg om at kameraets batteri er fulladet før du prøver noen av disse feilsøkingstrinnene. Noen kan ta flere minutter å fullføre, og hvis batteriet dør mens du gjør et trinn, kan du støte på andre feil og måtte starte feilsøkingsprosessen på nytt.

  1. Start kameraet på nytt. Mange problemer som forårsaker programvarefeil kan løses med en enkel omstart. Trykk og hold nede strøm~~POS=TRUNC for å slå av kameraet. Når det er av, la kameraet sitte i minst 30 sekunder før du slår det på igjen.

  2. Slå på i sikkermodus. Hvis kameraet fungerer som det skal i sikkermodus, er det sannsynlig at en tredjepartsapp er i konflikt med enhetens programvare. Start kameraet på nytt og fjern nylig installerte eller oppdaterte tredjepartsapper hver om gangen til du finner den som forårsaker problemet.

    Fast Power-On-funksjonen må deaktiveres for å starte i sikkermodus. For å deaktivere Fast Power-On, gå til Apps > innstillinger > strøm~~POS=TRUNC trykk deretter på Rask oppstart å deaktivere den.

  3. Tøm appbufferen og appdataene. Når hurtigbufferen er ryddet, start kameraet på nytt og test det for å se om feilen er borte.

  4. Formater SD-kortet på nytt. Noen ganger støter Samsung Galaxy-kameraet på en feil under lesing av SD-kortet, noe som kan føre til at kameraet mislyktes. Omformatering av kortet kan løse problemet.

    Omformatering av et SD-kort sletter alle dataene. Hvis du ikke vil miste bildene på kortet, kan du overføre filene til datamaskinen din ved hjelp av en SD-kortleser før du utfører en reformatering.

  5. Oppdater kameraets firmware manuelt. En oppdatering kan ha en løsning på problemet du opplever.

    Før du begynner på dette trinnet, må du kontrollere firmwareversjonen mot tilgjengelige versjoner på Samsungs nettsted. Hvis du har den nyeste, hopper du over dette trinnet.

  6. Gjør en hard tilbakestilling. Dette gjenoppretter kameraet til fabrikkinnstillingene.

    Hvis du velger å tilbakestille fabrikken, går appene, bildene og dataene på den interne lagringen tapt. Sørg for å sikkerhetskopiere disse elementene før du starter tilbakestillingsprosessen hvis noe er lagret på kameraet du ikke enkelt kan bytte ut.

  7. Få hjelp. Hvis ingen av disse alternativene gjenoppretter kameraet, kan du kontakte Samsungs support for ytterligere hjelp. Kontaktinformasjonen deres er nederst på websiden.


Hvordan fikse feil på kameraet mislyktes i Samsung Galaxy Smartphone-kameraer

Samsung Galaxy smarttelefoner kan oppleve den samme Camera Failed-feilen som plager Samsung Galaxy-kameraer. Men noen av feilsøkingstrinnene er forskjellige. Vi skisserer disse nedenfor.

Noen operatører installerer programvaren sin på toppen av Galaxy-plattformen, noe som kan skape små variasjoner i trinnene som er oppført nedenfor. Hvis du støter på en slik forekomst, kan du gi oss beskjed på [email protected].

  1. Start Galaxy-smarttelefonen på nytt. Mange problemer som forårsaker programvarefeil kan løses med en enkel omstart.

  2. Se etter system- og appoppdateringer. Et utdatert operativsystem eller en app kan forårsake Camera Failed-feilen.

  3. Slå på i sikkermodus. Sjekk deretter om kameraet ditt fungerer som det skal. Hvis det gjør det, kan problemet være en tredjepartsapp som er i konflikt med kameraprogramvaren. Start telefonen på nytt i vanlig modus og fjern nylig installerte eller oppdaterte tredjepartsapper hver om gangen til problemet forsvinner. Du må kanskje starte telefonen på nytt etter at du har fjernet hver app for å sikre at den er fullstendig fjernet.

    Tredjepartsapper forårsaker ofte at kameraet mislyktes, så ikke hopp over dette trinnet.

  4. Fjern kameraets appbuffer og lagringsdata. Når hurtigbufferen er tømt, start kameraet på nytt og test det for å se om problemet er løst.

  5. Fjern, og sett deretter inn microSD-kortet igjen. Noen ganger støter Samsung Galaxy-smarttelefonkameraet på en feil under lesing av microSD-kortet, noe som kan føre til at kameraet mislyktes. Formater kortet på nytt hvis du blir bedt om det.

    Omformatering av et microSD-kort sletter alle dataene på kortet. Hvis du har bilder eller apper du ikke vil miste, overfører du disse filene til datamaskinen din ved hjelp av en microSD-kortleser.

  6. Slå av Smart Stay. Denne funksjonen bruker det fremovervendte selfie-kameraet til å overvåke ansiktets posisjon mens du ser på skjermen i lang tid uten å berøre den. Fordi dette bruker kameraet, kan det noen ganger føre til konflikt hvis du bruker bakkameraet når Smart Stay er aktivt.

  7. Gjør en hard tilbakestilling. Hvis ingenting har fungert til dette punktet, er den siste tingen å prøve en hard tilbakestilling. Dette returnerer telefonen til fabrikkinnstillingene, noe som betyr at du må gjennom hele installasjonsprosessen igjen som om det er en helt ny enhet.

    En tilbakestilling av fabrikkdata sletter alle apper og data fra telefonen. Pass på at du har en sikkerhetskopi av all informasjon du ikke vil miste før du begynner tilbakestillingen av fabrikken.

  8. Hvis ingen av disse trinnene fungerer for å fikse Camera Mailed-feilen for Samsung Galaxy-smarttelefonen, kan du kontakte Samsung Mobile Support-teamet for ytterligere hjelp.


Legg igjen en kommentar