DIZ-fil (hva det er og hvordan man åpner en)

En fil med DIZ-filtypen er en Description In Zip-fil. Det er tekstfiler som finnes i ZIP-filer som inneholder en beskrivelse av innholdet i ZIP-filen. De fleste kalles FILE_ID.DIZ (for filidentifikasjon). 

DIZ-filer ble opprinnelig brukt sammen med oppslagstavlesystemer for å beskrive for nettstedadministratorene hvilke filer brukerne lastet opp. Denne prosessen vil skje automatisk ved å la webskripter trekke ut innholdet, lese filene og deretter importere DIZ-filen til arkivet.

I dag er DIZ-filer oftest sett på fildelingsnettsteder som har nedlastinger for arkiver fulle av data. DIZ-filen er til stede for samme formål, skjønt: for at skaperen skal fortelle brukeren hva det er i ZIP-filen de nettopp har lastet ned.

NFO (informasjons) filer tjener et lignende formål som DIZ-filer, men er mye mer vanlige. Du kan til og med se de to formatene sammen i samme arkiv. I henhold til FILE_ID.DIZ-spesifikasjonen, bør DIZ-filen bare inneholde grunnleggende informasjon om arkivets innhold (bare 10 linjer og maksimalt 45 tegn per linje), mens NFO-filer kan ha mer informasjon.


Hvordan åpne en DIZ-fil

Fordi DIZ-filer er bare tekstfiler, vil enhver tekstredigerer, som Notisblokk i Windows, åpne dem for lesing.

For å konvertere fra DIZ til PDF, kan du bruke et teksteditor i kombinasjon med en PDF-skriver.

Siden bare å åpne en DIZ-fil ikke vil starte den i et tekstredigeringsprogram som standard, kan du enten prøve å åpne den og deretter velge Windows Notisblokk, eller hvis du har en annen tekstredigerer installert, åpner du programmet først og bruker deretter Åpen menyen for å bla etter DIZ-filen.

Hvis ingen av programmene ovenfor fungerer, anbefaler vi å prøve NFOPad eller Compact NFO Viewer, som begge støtter ASCII-kunst, som noen DIZ-filer kan inneholde. macOS-brukere kan åpne DIZ-filer med TextEdit og TextWrangler.

Hvis du finner ut at et program på din PC prøver å åpne DIZ-filen du har, men det ikke er den du vil ha, se Slik endrer du filtilknytninger i Windows for en rask fremgangsmåte for å endre programmet som åpner DIZ-filer. .


Hvordan konvertere en DIZ-fil

Siden en DIZ-fil bare er en tekstbasert fil, kan du bruke hvilken som helst teksteditor for å lagre den åpne DIZ-filen til et annet format som TXT, HTML, etc.

Du kan vanligvis ikke endre en filtillegg til en som datamaskinen din gjenkjenner, og forventer at den nylig omdøpte filen skal være brukbar. En faktisk konvertering av filformat er ofte nødvendig. Men siden en DIZ-fil bare er en tekstfil, kan du gi nytt navn til FILE_ID.DIZ til FILE_ID.TXT, og den vil åpne helt fint.

DIZ-filer er bare beskrivende tekstfiler, noe som betyr at de bare kan konverteres til andre tekstbaserte formater. Så selv om DIZ-filen finnes i en ZIP-fil, kan du ikke konvertere en til et annet arkivformat som 7Z eller RAR. 


Kan du fortsatt ikke åpne filen?

Hvis filen din ikke åpnes med ovennevnte forslag, er det mulig at du egentlig ikke har å gjøre med en fil som ender i filtypen. Dette kan skje hvis du har lest feil filtypen, noe som er veldig enkelt å gjøre.

DZ, for eksempel, ser veldig mye ut som DIZ, selv om det kan brukes til noe helt annet. Noen DZ-filer brukes av videospillet Land of the Dead og har ingenting med tekstfiler å gjøre.

Noen andre filutvidelser som er enkle å forvirre for DIZ inkluderer DIF, DIC, DIB og DIR.

Legg igjen en kommentar