Slik sletter du ‘Annet’ på iPhone og iPad

Hvis du er en iPhone- eller iPad-bruker, er sannsynligheten at du har gått tom for lagringsplass før. Det er flere grunner til at dette kan skje, men den mest sannsynlige er at enheten din ganske enkelt kan samle opp for mange diverse filer, inkludert datacacher, informasjonskapsler og andre filer som er igjen av de forskjellige appene som er installert på systemet ditt.

Denne guiden forutsetter at din iPhone og / eller iPad er oppdatert til den nyeste versjonen av iOS: iOS-versjon 13.2. Eldre iOS-versjoner kan fungere litt annerledes enn de siste.


Hva er "Annet" på iPhone?

`` Annet '' er hvordan iPhone eller iPad bestemmer seg for å kategorisere data som i utgangspunktet brukes eller blir igjen av andre apper. I hovedsak er det en kategori for hurtigbufrede filer som ikke er i bruk for øyeblikket. De er ikke nødvendigvis søppel fordi de kan ha viktig informasjon en app kanskje vil hente fra i fremtiden. De er kategorisert som iPhone-lagring Annet og iPad-lagring Annet fordi de for øyeblikket ikke gjelder en app som er i bruk.

Hvordan bli kvitt "Annet" på iPhone

Det er enkelt å frigjøre plass på iOS-enheten din ved å slette data i appen eller slette appen helt. Men, som du vil se nedenfor, har ikke 'Annet' en sletteknapp, så du må undersøke litt. Så å fjerne kategorien 'Annet' er litt prøving og feiling, men vi viser deg den beste måten å gjøre det på.


Hva tar opp all plassen på iPhone eller iPad?

Slik får du oversikt over hva som lagres på enheten din.

  1. Naviger til innstillinger app på iPhone eller iPad. Dette fungerer nøyaktig det samme på begge enhetene. Når du finner den, trykker du på innstillinger for å få det i gang.

  2. innstillinger app, trykk på general. Det kan hende du må bla litt nedover for å se det.

  3. In general, Trykk på iPhone Lagring. Det er her du vil gå for alt lagringsrelatert på din iPhone eller iPad, og det er en fin måte å raskt finne ut hva som spiser mye plass. Ikke bare kan du se datamengden som lagres, du kan til og med slette apper (og noen filer) herfra, slik at du ikke trenger å gå tilbake til startskjermen.

  4. I din iPhone Lagring or iPad lagringsskjerm, vil du se hvordan iPhone-lagring Annet og iPad-lagring Annet er delt mot Bilder, Apps, meldingerog Media. Her kan du få et klart bilde av om iPhone-lagring Annet spiser opp betydelig plass eller ikke.

Det er flere baner du kan velge å ta for å rydde opp lagringsplass på dette punktet. Det enkleste å gjøre er å aktivere Avlast ubrukte apper, som kan minimere 'Annet' uten ekstra oppstyr. Men du kan bestemme at dette ikke er nok, og at du også vil slette bestemte filer som spiser for mye lagringsplass i seksjonene Apps, Photos og Media.

Mens du er på iPhone Storage eller iPad Storage-skjermen, kan du også slette store meldingsvedlegg individuelt. For å gjøre dette, trykk på alternativet som ligger rett til høyre for Anbefalinger, Kalt Vis alle deretter Gjennomgå store vedlegg. Der kan du bla gjennom og slette manuelt Forespørsel vedlegg. De ordnes automatisk etter størrelse, fra største til minste. Ved å velge Rediger øverst til høyre på skjermen kan du velge flere vedlegg samtidig for sletting.


Hvordan tømme lagringsplass ved å laste ned alle ubrukt apper

Avlasting er en måte å fjerne en del av dataene knyttet til en app uten å miste alle dataene den har lagret. Når du for eksempel laster ned en app, blir appen slettet, men alle dataene som er knyttet til appen og appikonet, blir beholdt. For å installere appen senere, bare trykk på ikonet, og forutsatt at du har en dataforbindelse, lastes appen ned og du kan fortsette der du slapp. Slik laster du ned ubrukte apper:

  1. På skjermbildet iPhone Storage eller iPad Storage velger du alternativet som heter Avlast ubrukte apper.

  2. Deretter blar du til bunnen av iPhone Lagring or iPad Lagring skjermen og se etter Annen alternativ. Velg det neste.

  3. Du bør nå se en reduksjon i mengden plass 'Annet' bruker.

Hvis du fremdeles vil frigjøre mer plass, kan du se på hva Apple kaller 'lossing'. I utgangspunktet sletter den appen fra systemet ditt, men ikke dataene knyttet til den appen. På denne måten kan du bare laste ned appen igjen og fortsette der du slapp.


Hvordan tømme lagringsplass ved å laste av spesifikke apper

Du kan også laste ned apper du tror spiser lagringsplassen din. Slik avlaster du spesifikke apper:

  1. iPhone Lagring or iPad Lagring på skjermen, kan du bla nedover og se hver app som er oppført fra topp til bunn med største til minste (i den rekkefølgen). Velg en app du vil kvitte deg med, og trykk deretter på den.

  2. På neste skjermbilde kan du se hvordan den aktuelle appen fordeler belastningen over apper, bilder, media og annet. Du kan enten velge å Avlastning denne spesifikke appen, eller du kan ganske enkelt slette det.

    Hvis du laster ned en app, slettes ikke appens data. Det arkiverer og komprimerer bare filer kategorisert under iPhone-lagring Annet or iPad-lagring Annet, noe som gjør det enkelt for deg å hente dem igjen etter behov. Noen ting som historikkbuffere, bokmerker og lagrede passord kan ikke beholdes etter at en app er lastet ned. Hvis du ikke er interessert i å bruke en app igjen, kan du like godt bare slette den aktuelle appen.

Når du er ferdig med å laste ned og / eller slette apper i iPhone eller iPad Storage, kan du bla tilbake til toppen av menyen for å se hvordan fremgangen din går. Du vet at du lykkes med å rydde opp lagringsplass når distribusjonen på iPhone eller iPad inneholder mindre lagringsplass distribuert til kategorien Annen - eller ingen, hvis du velger å Avlast ubrukte apper. Du bør nå ha mer ledig plass til å bruke, men du vil på iPhone eller iPad.

Slik tømmer du Safari-hurtigbufferen

En annen måte du kan åpne for mer lagringsplass på iPhone eller iPad, er ved å tømme frakoblet leseliste og nettsteddata fra Safari.

  1. Pek innstillinger på startskjermen.

  2. Plukke ut general.

  3. Pek iPhone Lagring or iPad Lagring.

  4. Bla gjennom listen over apper og trykk på Safari.

  5. Tapp inn nettside data. Tap Fjern alle websidedata nederst på skjermen.

  6. Tilbake til Safari.

  7. Sveip til venstre i Safari Frakoblet leseliste og velg Slett-alternativet for å slette filer som er lagret i frakoblet leseliste.


Legg igjen en kommentar