Slik laster du ned iPad-apper fra iTunes på din PC eller Mac

I 2017 fjernet Apple muligheten for å laste ned og installere apper ved hjelp av iTunes på en datamaskin. Etter brukerklager gjorde Apple tilgjengelig en eldre versjon av iTunes som brukere kan laste ned og bruke på sine Mac-er og 32-biters eller 64-biters PC-er. Denne iTunes-versjonen gir muligheten til å laste ned og installere apper til datamaskinen din. Påfølgende iTunes-oppgraderinger blir ikke brukt automatisk.

Denne artikkelen er arkivert for brukerne.

Emily Mendoza / Web 

Hvis du leser om en app på den bærbare datamaskinen din, trenger du ikke å jakte på iPad-en din for å laste den ned på stedet. Du kan kjøpe den på iTunes og laste den ned senere. Dette er en fin måte å unngå å glemme appens navn. Hvis iPad er barnesikkert med app-kjøp slått av, er det en morsom måte å kjøpe apper med barnet ditt på PC-en for å kjøpe nye apper.

Evnen til å laste ned apper til din PC er også bra for de som fortsatt har en første generasjons iPad. Mens mange apper ikke lenger støtter den originale iPad, men hvis du laster ned en app på din PC eller Mac, vises appen i den tidligere kjøpte kategorien i App Store på iPad. Dette er en praktisk løsning for å laste ned apper til første generasjons iPad.


Hvordan laste ned apper til datamaskinen

Slik laster du ned apper til datamaskinen din:

  1. Last ned, og start deretter den eldre versjonen av iTunes (12.6.5) på din PC eller Mac.

  2. Logg på med samme Apple ID som du bruker på iPad.

  3. Klikk på iTunes Store øverst på skjermen. Som standard starter iTunes Store vanligvis i kategorien Musikk.

  4. Endre kategorien til App Store ved å klikke på musikk kategori på høyre side av skjermen for å lage en rullegardinmeny.

  5. Velg App Store i rullegardinmenyen.

  6. Bla gjennom apper som på iPad eller iPhone. Den første siden viser de utvalgte appene, inkludert nye apper og populære apper. Du kan bruke søkefunksjonen øverst til høyre på skjermen for å søke etter en bestemt app eller endre kategorien av apper ved å klikke Alle Kategorier på menyen. Dette lar deg velge mellom bestemte kategorier av apper, for eksempel produktivitetsapper eller spill.

  7. Klikk på en app for å få mer informasjon om den.

  8. Klikk på prisen for å kjøpe appen eller videre for å laste ned en gratis app.

Etter at du har kjøpt appen, lastes den ned automatisk til din PC eller Mac.


Hvordan overføre appen til en iPad?

Det er to måter å overføre appen fra datamaskinen til mobilenheten.

  • Koble iPad til PC-en eller Mac-en og synkroniser enheten. Du kan velge å synkronisere bare apper hvis du vil øke hastigheten på prosessen. 
  • Last ned appen fra App Store på iPad. For å gjøre dette, start App Store-appen på iPad og velg den tidligere kjøpte fanen. På denne fanen ser du de siste kjøpene dine, inkludert de som er gjort på en PC eller Mac. Trykk på sky-knappen ved siden av appikonet for å starte nedlastingen. Du blir ikke belastet igjen for apper du allerede har kjøpt.

Legg igjen en kommentar