ZXP-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

En fil med ZXP-filtypen er en Adobe Zip Format Extension Package-fil som inneholder små programvarebiter som gir funksjonalitet til et Adobe-programvareprodukt. 

ZXP-filer er egentlig bare komprimerte ZIP-filer. De erstatter det eldre Macromedia Extension Plugin-filformatet som bruker .MXP-filtypen, og forbedrer det eldre formatet ved å støtte en digital signatur for å identifisere utgiveren av utvidelsen.

Det er mange gratis Photoshop-filtre og plugins som kommer i dette formatet.


Hvordan åpne en ZXP-fil

Adobe Extension Manager versjon CS5.5 og nyere støtter ZXP-filer, mens tidligere versjoner av Extension Manager kan bruke det originale MXP-formatet. Creative Cloud 2015 og nyere krever Creative Cloud desktop-programmet for å kunne bruke ZXP-filer.

Du trenger ikke å dekomprimere en ZXP-fil før du bruker den med et Adobe-program, fordi programvaren automatisk gjør det for deg. Med et av disse programmene installert, kan du dobbeltklikke på ZXP-filen for å begynne å installere den.

Se Adobes Extension Manager-veiledning hvis du trenger hjelp til å laste ned og installere ZXP-filer i Extension Manager, eller dette Creative Cloud-hjelpedokumentet for å få hjelp til å installere ZXP-filer med Creative Cloud (inkludert tredjepartsutvidelser). Ta også en titt på Adobes feilsøk Adobe Exchange for Creative Cloud-guiden hvis du har problemer med å bruke ZXP-filer med disse programmene.

Tredjepartsprogrammer som Adobe ZXPInstaller og ZXP Installer kan også installere disse filene. En annen, Anastasiy's Extension Manager, kan installere, fjerne og oppdatere ZXP-filer.

Siden ZXP-filer er i ZIP-arkivformat, kan du også åpne dem med et zip / unzip-verktøy som 7-Zip. Hvis du gjør dette, kan du ikke bruke filen med et Adobe-program, men det vil la deg se de forskjellige filene og mappene som utgjør ZXP-filen.

Hvis du oppdager at et program på din PC prøver å åpne ZXP-filen, men det er feil program, eller hvis du heller vil at et annet installert program skal åpne ZXP-filer, kan du se vår Hvordan endre standardprogrammet for en spesifikk filutvidelsesguide for å lage den endringen i Windows.


Hvordan konvertere en ZXP-fil

Du trenger egentlig ikke å konvertere ZXP til ZIP fordi du bare kan gi nytt navn til filtypen fra .ZXP til .ZIP. Ved å gjøre dette kan du åpne filen i et hvilket som helst filutpakningsverktøy som støtter ZIP-format.

Hvis du trenger å gjøre det motsatte og konvertere det eldre MXP-formatet til ZXP, bruker du verktøy > Konverter MXP-utvidelse til ZXP menyvalg i Adobe Extension Manager CS6.

Tilleggsinformasjon om ZXP-filer

Hvis en ZXP-fil ikke åpnes på datamaskinen din, er det mulig du ikke har det riktige Adobe-programmet som er nødvendig for å bruke den. Hvis utvidelsen har andre filer og mapper tilknyttet, åpner du CSXS og deretter manifest.xml inne i den mappen.

Innenfor XML-filen er en seksjon omgitt av en "HostList" -kode. Se hvilke Adobe-programmer som er oppført der; det er de eneste som kan bruke den aktuelle ZXP-filen.

Vanlige steder der du kan finne ZXP-filer i Windows inkluderer:

C: Program Files Common Files Adobe
C: Programfiler (x86) Adobe Adobe Bridge [versjon] PublishPanel fabrikk zxp
C: Brukere [brukernavn] AppData Roaming Adobe Extension Manager CC EM Store Virtuelt produkt

På macOS finnes ZXP-filer ofte i disse mappene:

/ Bibliotek / Applikasjonsstøtte / Adobe / CEP / utvidelser /
/ Bibliotek / Applikasjonsstøtte / Adobe / utvidelser /
/ Brukere / [brukernavn] / Programstøtte / Adobe / CEP / utvidelser /
/ Brukere / Programstøtte / Adobe / utvidelser /


Kan du fortsatt ikke åpne filen?

Selv om filtypene deres ser like ut, har ZXP-filer ingenting å gjøre med ZPS-filer, som er Zebra Portable Safe-filer som brukes med et program som heter ZPS Explorer.

En annen lignende stavet filtype er ZIPX, som brukes til utvidede zip-filer; de kan åpnes med PeaZip.

Hvis du leser filtypen for filen på nytt og finner ut at den ikke slutter med "ZXP", kan du undersøke filtypen som er der for å lære mer om formatet og hvilket program som kan åpne filen.

Legg igjen en kommentar