Slik bruker du Spotlight Search på iPhone eller iPad

Spotlight Search kan være den mest underutnyttede funksjonen på iPad eller iPhone. I stedet for å jakte på side etter side med apper, bruk iPad-søkefunksjonen for å finne ting for deg. Siden søkeresultatene oppdateres med hver bokstav du skriver, trenger du kanskje bare å trykke på noen få knapper for å bringe elementet til toppen av skjermen.

Spotlight Search handler imidlertid om mer enn bare å lansere apper. Den søker i hele iOS-enheten din, inkludert filmsamling, musikk, kontakter og e-post. Den søker også utenfor iPad for å hente resultater fra nettet og App Store. Hvis du leter etter en app du har slettet, vil søkeresultatene inneholde en lenke til nedlastingssiden. Spotlight Search kan også hente informasjon fra Wikipedia og søkeresultater fra Google.

Instruksjonene i denne artikkelen gjelder enheter som kjører iOS 8 og nyere.


Hvordan åpne søkelyset på skjermen

Åpne Spotlight-søk ved å sveipe fra venstre til høyre med fingeren på den første siden på startskjermen. Hvis du kjører iOS 9 eller tidligere, sveiper du fra toppen og ned for å åpne søkeskjermen.

For å åpne Spotlight Search må du vanligvis være på startskjermen og ikke være i en app. Spotlight Search er tilgjengelig i Safari i iOS 8 og nyere.

Spotlight Search-skjermbildet du ser, har et søkefelt øverst. Det kan også ha annet innhold til du bruker det til et søk, for eksempel Siri-appforslag, vær, kalenderhendelser og mange andre alternativer, som du kan aktivere eller deaktivere i innstillinger > Siri & Søk.


Slik bruker du søkelys 

Åpne skjermbildet Spotlight Search og begynn å skrive appens navn i søkefeltet. Appikonet vises på skjermen. Trykk på den direkte fra resultatene for å åpne den.

Når du søker etter et TV-program, viser resultatene hvilke episoder som er tilgjengelige på Netflix, Hulu eller iTunes. Du finner også rollebesetningslister, spill, nettsteder og andre resultater relatert til det spesifikke showet du velger.

Funksjonen kan også spare deg for tid på å bla gjennom enhetens sangbibliotek. I stedet for å åpne Music-appen og bla gjennom en lang liste for et bestemt element, åpner du Spotlight Search og begynner å skrive inn navnet på sangen eller bandet. Søkeresultatene blir raskt smale, og når du trykker på navnet, startes sangen i Musikk-appen.

Du kan også søke i nærliggende virksomheter som restauranter. Hvis du for eksempel skriver "bensin" i søkefeltet, får du en liste over nærliggende bensinstasjoner med avstand og veibeskrivelse.

Du kan søke etter hva som helst på din iPad, inkludert filmer, kontakter og e-postmeldinger. Spotlight Search kan også søke i apper, slik at du kanskje ser resultater fra en oppskriftsapp eller en setning som er lagret i Notes eller Pages tekstbehandler. 


Legg igjen en kommentar